Déjà vu: beperken van vrije meningsuiting

De VU heeft de lezing van imam sjeik Al Haddad afgelast. Dit nadat een Kamermeerderheid van VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en SGP woensdag had opgeroepen de man de toegang tot Nederland te ontzeggen. Overigens komt de imam toch naar Nederland. In debatcentrum De Balie in Amsterdam zet hij vrijdagavond zijn ideeën uiteen. Tweede Kamerlid Tofik Dibi heeft de kans aangegrepen in de publiciteit te komen. Hij zal daar verklaren dat de imam idiote uitspraken doet.

Na een proces waarin Wilders vrijspraak kreeg om zijn abjecte ideeën te verkondigen, na een afgelaste Arondéuslezing – door Thomas von der Dunk alsnog gehouden als hagenpreek – blijft het trachten te belemmeren van onwelgevallige meningen een populaire bezigheid in Nederland. Dat deze déjà vu’s steeds terugkeren is droevig. De meest vreselijke meningen zijn fysiek niet tegen te houden, alleen stevige repliek is de geëigende reactie.

4 gedachten over “Déjà vu: beperken van vrije meningsuiting”

  1. Vrije meningsuiting is een groot goed en hoewel het eigenlijk een contradictio in terminis is, moeten we het – met al zijn beperkingen – toch maar koesteren. Hoe zouden we anders op de hoogte kunnen blijven van de hersenspinsels van dit soort relidioten?

  2. We hebben blijkbaar op dit moment in de 2Kamer een meerderheid die tegen de Vrijheid van meningsuiting is. Het maakt van Nederland nu een der achterlijkste landen in Europa.

    Wat deze zelfingenomen politici in werkelijkheid aangeven is dat ze liever Totalitarisme aanbieden dan Vrijheid. Onder de motto “Eigen volk eerst”.

Reacties zijn gesloten.