Defensie: dienstauto’s kan wel, voor munitie is geen geld

Ach ja, met auto’s kun je ook mensen wat aandoen. Maar om nou op een ministerie dat geld tekort komt en er voor defensie is, een bedrag van 4,5 miljoen aan dienstauto’s uit te geven! Ik ben niet thuis in die bedragen, maar geloof toch wel dat dat een berg geld is. Misschien moeten er maar eens nieuwe protocollen komen en de dienstfiets weer ingevoerd 💡

3 gedachten over “Defensie: dienstauto’s kan wel, voor munitie is geen geld”

  1. Ik heb liever dat ze in auto’s rijden dan dat ze aan de andere kant van de wereld mensen afknallen. En totaal verknipt terugkomen trouwens, maar dat terzijde.

  2. Munitie is redelijk essentieel voor het leger, ja. Gezien de noodzaak tot bezuinigen is dit het goede moment om veel kritischer te worden over buitenlandse missies. Waarom kunnen al die hoge officieren niet zelf hun auto besturen? In het leger betalen ze je rijlessen, dus wat is het probleem? De salarissen zijn ook dusdanig dat ze gewoon zelf een auto kunnen kopen.

    Als je dan toch zo nodig de Amerikaanse schoothond moet uithangen vraag de Amerikanen dan maar om de munitie, uitrusting en soldij van onze soldaten te betalen. Dat is nog altijd goedkoper voor hun dan die Blackwater huurlingen inzetten.

Reacties zijn gesloten.