8 gedachten over “Deemoedige Rutte bij Obama”

 1. Dat gelazer met die missies. Kunnen we niet het voorbeeld van Oostenrijk volgen? Hun troepenmacht in Afghanistan bestaat uit drie man. Nou dan. Stuur Hillen in gevechtsuniform samen met Lucassen en Hernandez .

 2. Als Obama zo graag onze hulp wil waarom is de The Hague invasion act van Bush nog altijd niet geschrapt? Waarom zijn we überhaupt ooit voor een land gaan vechten dat een wet heeft die stelt dat we worden aangevallen als we een Amerikaan voor oorlogsmisdaden berechten?

  Waarom zijn al onze rechtse politici te laf om te eisen dat die wet in de vuilnisbak gaat? Waar zijn de linkse partijen die er op wijzen dat we aan de leiband lopen van een supermacht die ons als voetveeg ziet?

 3. Sofia van der Linde Schreef:

  Waarom zijn we überhaupt ooit voor een land gaan vechten dat een wet heeft die stelt dat we worden aangevallen als we een Amerikaan voor oorlogsmisdaden berechten?

  “We ” berechten niemand , het ICC ,een internationale orginasatie , berecht buitenlandse oorlogsmisdadigers … Stel je eens voor dat Nederland dat zou doen … dan kwam er echt nix van …

 4. NL heeft al een bijdrage geleverd aan de Westerse bezettingsmacht in Afghanistan. Als de nieuwe NLse regering zo graag een nieuwe missie wilt laten Rutte, Verhagen en al hun partijgenoten maar zelf een uniform aantrekken en richting Afghanistan opdonderen. Voor mijn part nemen ze Wilders en de rest v.d. PVV fractieleden ook met zich mee. Dan kan Wilders zich gelijk bewijzen in ‘de strijd tegen de islam’

 5. #4
  Correct, Al Bakrastani. Maar “we” krijgen wel Amerikaans Militair geweld over ons heen als het ICC dat zou doen op ons grondgebied. “We” worden dus wel volledig verantwoordelijk gehouden.

  Dus waarom offert de Nederlandse regering Nederlandse levens voor een land dat noch Nederland noch de internationale rechtsorde respecteert? Geen Linkse of Rechtse partij die dat als kamervraag heeft durven stellen bij mijn weten.

  Rutte kan net als Balkenende niet wachten om schoothond te spelen voor een land dat zelf Nederland niet respecteert. Er wordt niet eens gesproken over een tegenprestatie van de VS mocht Nederland deze dienst bewijzen.

 6. “Dus waarom offert de Nederlandse regering Nederlandse levens voor een land dat noch Nederland noch de internationale rechtsorde respecteert?”

  Omdat NL (meer specifiek de NLse politiek) het schoothondje van Amerika is.

 7. “Volgens Rutte was Obama niet teleurgesteld. „Hij weet van de politieke situatie in Nederland”

  Wat had Rutte verwacht? Naar zijn eigen achtergrond dat Obama uit zijn machtpositie als botte boer gaat brallen?
  Nee hoor, een tactvolle, intelligente en goed opgevoed mens doet dat zeker niet. Hé, wat een verrassing voor Rutte, zeg. Diplomatie is een kunst. Net zoals goede opvoeding.

  Het is al met al veel zeggend dat er geen ander commentaar over deze ontmoeting uitgekomen is behalve de vraag voor militaire hulp. Magertjes.

Reacties zijn gesloten.