Debat en stemming over Mauro Manuel

Ja, dus zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat Kathleen Ferrier en Ad Koppejan vanavond tegen de uitzetting van Mauro Manuel stemmen, en alsnog tot de gewervelde diersoorten gerekend moeten worden, is er altijd nog de SGP die geheel volgens hun doctrine gezagsgetrouw zullen blijven aan de regering. Dus is er voldoende steun voor uitzetting.

Wat opmerkelijke uitspraken tot dusver:

Nieuwenhuizen (VVD) zei dat alleen de minister het volledige dossier heeft, en zij dus zijn oordeel volgt. Ik zou zeggen: schaf uzelf af mevrouw Nieuwenhuizen; de Kamer controleert de regering, en u beweert dat u dat dus niet kan

Mooi geplaatst tussenzinnetje van Tofik Dibi: “…voordat de minister weer doorgaat met zijn begrip voor de pijn…”

Dibi deelde nog wel meer vegen uit de pan uit, onder andere merkte hij op dat de heer Van der Staaij ineens aanwezig bleek te zijn om de regering aan een meerderheid te helpen, en vroeg hij de heer Leers waarom hij eigenlijk niet gewoon opstapte. Ook herinnerde hij het CDA er VVD er pijnlijk aan dat ze eerder nog zo bewogen voor het blijven van Mauro waren geweest.

Suggestie voor een interruptie van collega-redacteur Arnold van der Kluft:
“Er kan toch moeilijk nog een keer een kabinet over een enkele neger vallen, mijnheer de voorzitter”

Verder moest ikzelf nog even aan de dunne over de uitspraak van Leers dat hij zich niet hoefde te schamen.

21 gedachten over “Debat en stemming over Mauro Manuel”

 1. Pluimpje voor Thieme en Leijten: allebei ziek maar wél blijven voor de stemming. 😎

 2. Zou het misschien bij wijze van compromis mogelijk zijn om mensen die zo doodsbang zijn voor die kinderen die hier in Nederland op asielbasis zitten te kunnen volgen op de computer. Die kinderen hun verblijfplaats wordt aangeduid met een rood stipje. Je kunt dan kijken of je toevallig in die buurt moet zijn en dan kun je eventueel extra veiligheidsmaatregen nemen zoals een kogelvrij vest en/of alvast van te voren gerepeteerde scheldwoorden die je af en toe rondstrooit.

 3. Vind het heel erg voor Mauro, maar het borrelt wel daar in die gristenklup, Verhagen mag eigenlijk oprotten, en nou dit.

  Occupy met een miljoen Schiphol, om het vliegapparaat heen, en we gaan niet weg voor hij mag blijven, en deze rotregering weg is, en al die rotpolitici naar het buitenland zijn vanwege veel beter salaris enzo. Dat vliegtuig vol duwen we persoonlijk naar de startbaan.

 4. Wat een gehuil op elsevier, werkelijk niet te filmen daar. Heeft iemand daar opgelet? Ongelofelijk. Ook over de Tunesische verkiezingen, wat een gebral, ze doen alsof die mensen HIER IN NEDERLAND aan het stemmen zijn op een islamitische partij.
  Ik word er helemaal niet goed van.

 5. El Houssain Schreef:

  Wat een gehuil op elsevier, werkelijk niet te filmen daar. Heeft iemand daar opgelet? Ongelofelijk. Ook over de Tunesische verkiezingen, wat een gebral, ze doen alsof die mensen HIER IN NEDERLAND aan het stemmen zijn op een islamitische partij.
  Ik word er helemaal niet goed van.

  Nee, ik kijk steeds minder op Elsevier e.d.
  Die mensen hebben niet genoeg zorgen over andere dingen, dan krijg je zoiets 🙄

 6. Als Mauro uitgezet wordt, die voetballer uit Venray, dan heeft Nederland een eeuwige vijand aan mij…. Kill Holland!!!!!!!!!!!! Ik wil mijn nationaliteit veranderen!!!!!

 7. Tja, welke logica volg je wanneer je als politicus nog blijft beweren dat Mauro geen speciaal geval is? Het houden van een kamerdebat over Mauro gevals en de nationale discussie maakt hem toch per definitie een uitzondering?

 8. Met schaamte gekeken naar Leers die zich in alle bochten moest wringen om die blonde haatpruik te pleasen, ik hoop dat mauro het stekkertje is waar dit kabinet op valt, alle menselijkheid wat er nog was is nu volledig weg bij de VVD en die andere zg. gristelijke partijen en dan zal ik het niet hebben over die verschrikkelijke van der Staay.

 9. Ik vond het erg sneu voor Mauro, daar op de publieke tribune. Aan de andere kant is het uit het oogpunt van verwerking wellicht juist goed om er zo boven op te gaan zitten.

  Verrassend genoeg was Leers bijzonder sterk gistermiddag- en avond. Ondanks de urenlange herhalingen en toneelstukjes van Kim Yong-Spekman, Moeder Theresa Dibi en Schouwspel.
  Verder was Hero Brinkman uitstekend as voorzitter eerder op de dag.
  De echte openbaring was echter Van der Staaij, chapeau voor deze politicus, niet dat ik ooit SGP zou kunnen stemmen, maar toch.

  Nu chips en cola halen voor a.s. zaterdag.

 10. @12

  ik zou de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is

  Leers sterk?

  Brinkman uitstekend?

  als je toch boodschappen gaat doen adviseer ik om even langs te gaan bij de opticiën en de audiciën

  vergeet de tissues niet voor morgen

  wanneer gaat Geert de stekker uit het kabinet trekken? de reddingsoperatie voor de euro druist toch tegen alle “principes” van de PVV in?

 11. @2 wat een tweets?!?! Ik kan d’r echt met m’n pet niet bij dat je dat als kamerlid zo het net opslingert, werkelijk onbegrijpelijk.

 12. @13
  Het optreden van minister Leers was m.i. behoorlijk sterk. De minister bleef duidelijkheid verschaffen en liet zich niet provoceren door het larmoyante toneelspel van Spekman, Dibi etc.
  Leers moet het oude PvdA/VVD/CDA -beleid blijven uitvoeren en de lijn van Hirsch Ballin en Albayrak doorzetten.
  Brinkman is gewoon een fijne vent en het was leuk om hem het eerdere debat mooi strak te zien leiden.
  Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de stekker hierdoor uit de coalitie gaat. Mocht het wel gebeuren dan zal dat zijn vanwege een implosie bij het CDA.

 13. Nicky Schreef:

  Brinkman is gewoon een fijne vent en het was leuk om hem het eerdere debat mooi strak te zien leiden.

  Tunnelvisie is het drab van de onreine, panorama is de vrucht van geestelijke wasdom.

 14. 16
  Nicky

  Het getuigd pas van sterkte als u de tegen argumenten serieus neemt en afweegt tegen uw eigen argumenten.
  Ik heb dat Leers niet zien doen.
  Wat dat betreft hebben Koppejan en Ferrier laten zien dat zij de sterkste kamerleden zijn uit deze coalitie.

 15. Toennik 18 was wassik nog een nobody ennal 3 jaar productief voor de wederopbouw van alles dat aan have en goed en beschaving was vernietigd in 5 oorlogsjaren onder een nazibezetting. Tot in op eind zeventigerjaren rechs Nederland vond dat het wel weer mooi genoeg geweest was en de colaboratie met het nazigedachten’goed’ weer zijn intrede deed in de politiek en stukje bij beetje steeds meer voet aan de grond kreeg. Aan de waakzaamheid van progressief Nederland heeft het niet gelegen. En op het gebied van asiel verlenen aan politieke vluchtelingen heb ik zo mijn herinneringen aan een Hongaarse die met een oom van mij trouwde en wat later een Tjech die een buurmeisje dat bij ons kind aan huis was ging trouwen nadat we samen onze liefdeslessen van elkaar hadden geleerd. Ondanks onze familie tot extreem links gerekend werd, ja ook door wat zich links noemde, zo links waren wij, was er toch altijd plaats voor menselijkheid en begrip en compassie voor de medemens die in de knel dreigde te raken. Voor partijpolitiek, althans niet zozeer partijpolitiek want we waren van geen enkele partij lid want er was voor ons geen partij links genoeg. Die ouwe stalinist van het Pol Pot type die mijn vader was was toch menselijker dan die Christenen van tegenwoordig. Er is volgens hen in ons land geen plaats voor een jongen van 18 die in Angola door zijn moeder op het vliegtuig is gezet. Die nu na bijna 10 jaar procederen alsnog wordt afgerekend op eventuele feiten waaraan hij zelf van geen kant aan schuldig bevonden kan worden? Die niet anders heeft gedaan als het beste wat hij kon doen!

  Mijn oordeel over die zogenaamde Christenen wordt nog maar weer eens bevestigd. Zodra zij de macht hebben en die desnoods delen met fascisten zoals de overgrote meerderheid van hen ook onder de nazibezetting deed, doen zij in mijn ogen niet onder voor de nazies in de methodes om die macht bot te vieren op een mens die in de knel komt tussen de politieke machtsverhoudingen. Liever zijn zij hypocriet en onmenselijk als het niet anders kan, om toch maar al is het maar gedoogd door één nazi, want meer leden telt de PVV niet, macht te behouden. Zogenaamd omdat zij de enige zijn die die macht goed zouden gebruiken? Ja dat zeiden de nazies ook.

  [getiept op een nieuwe computer dus mijn bit’s komen voorlopig nog even stofvrij en spik en span glimmend in kilo’s, mega’s en giga’s tot u :mrgreen: ]

Reacties zijn gesloten.