De zorg zal de SGP niet/wel een zorg zijn, al naar gelang het ze uitkomt

Afgelopen donderdag bladerde ik gewoontegetrouw door het lokale snuffeltje dat iedere week weer onze brievenbus weet te vinden. Deze keer stond het krantje grotendeels in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Toen ik nietsvermoedend de pagina met overlijdensadvertenties had omgeslagen werd ik onaangenaam getroffen door een zowat paginagrote full colour advertentie van de SGP, zoals u weet een der trouwste bondgenoten van het horrorkabinet Bruin II en in de gemeente waar ik woon helaas een politieke factor van betekenis.

Wie schetst mijn verbazing toen ik in die advertentie met koeienletters zag staan: “Het zal ons zéker een zorg zijn!” Hetgeen bij nadere bestudering bleek te slaan op de zorg, die de kiezer, zo vervolgde de advertentie, volgens recent onderzoek het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen zou vinden, en dús, jawel: “Begrijpt u nu waarom de SGP dit onderwerp, net als u, op nummer 1 zet?”

Eh, nee. Daar begrijp ik helemaal niets van. De SGP, dat is toch die club die het handje van Bruin II geen seconde los laat, die het kabinet zonder blikken of blozen helpt om draken als de Participatiewet en de nieuwe zorgwetten erdoorheen te jassen? Die wetten als gevolg waarvan op korte termijn minstens 80, en op de langere zo’n 800 verzorgingshuizen hun deuren moeten sluiten? Ik heb nog even gekeken of ik het goed las, maar inderdaad, het betreft dezelfde partij. En die probeert nu goede sier te maken op gemeentelijk niveau door te zeggen dat de zorg de SGP wél een zorg zal zijn. Foto erbij van een lieve oude dame die wordt omhelsd door een jonge vrouw die overduidelijk een verzorgende moet voorstellen, zo’n verzorgende die je tegenwoordig met een lantaarntje moet zoeken, mede dankzij de goede zorgen van de SGP.
Ziehier de partij der ultieme gluiperds. En weet u wat het trieste is? Er zullen toch weer mensen intrappen.

Mag ik even overgeven, SGP?
De pagina tegenover de SGP-advertentie was overigens heel toepasselijk gevuld met advertenties van lokale uitvaartbedrijven.

4 gedachten over “De zorg zal de SGP niet/wel een zorg zijn, al naar gelang het ze uitkomt”

 1. Jan, kijk uit wáár je overgeeft. Anders krijg je een bekeuring van deze ‘held’: https://twitter.com/F_Arendsen (‘Opa, wat deed u in de bruine jaren?’ ‘Nou jongen, ik gaf een wildovergever een vette prent’. ‘Wow….’ *kots*).
  Goed stuk Jan.

 2. Nee, dan de lokale PvdA Schiedam eerder deze week en ik quote….. “Aangepaste parkeertarieven voor erkende mantelzorgers. Realistisch Links is echt dingen doen voor mensen, die het verdienen”.
  Jawel…….kuch, snik.
  Nee echt dat kwam bijna net zo realistisch over als de WMO plannen 2015 die ik deze week heb doorgebladerd, de uitwerking van de plannen van van Rijn, alleen al in onze kleine regio Den Bosch zijn nu 70 gecontracteerde zorgaanbieders actief daarvan gaan in 2015 de gemeenten er tussen de 15 en 20 contracteren, of de rest alvast even een sociaal plan voor het personeel wil gaan maken.

 3. @Ralph, je mag ook niks meer tegenwoordig. Vroeger kon je na een nachtje te heftig spiritualiëngebruik tenminste nog ongestoord overgeven in het park of zo. Zelfs dat is de huidige jeugd niet meer gegund.

  @K., haha, dank je. Gelukkig is het er landschappelijk erg mooi.

  @Jan, ja, dat is zo’n beetje van een zelfde leugenachtigheid.

Reacties zijn gesloten.