De zondvloed is voor de anderen

Caspar van Ewijk van het CPB heeft in Buitenhof uitgelegd hoe het vernieuwde pensioenstelsel in elkaar zit. De fondsen mogen zelf bepalen of zij een buffer aan willen houden. Ze zijn ook mans genoeg om zelf uit te rekenen hoe over tien jaar de rentestand is. Op deze manier maakt elk pensioenfonds dan een prognose over hoe het er dan voor zal staan. Als ik hem goed begrijp, dan worden voor de managers van de pensioenfondsen de deuren opengegooid naar het zich rijk rekenen.

Leren we het dan nooit? Blijven we vertrouwen op mensen die niet te vertrouwen zijn bij veel geld dat ze aan zichzelf toe kunnen rekenen?
Han van der Horst heeft er een mooie voor: Mijn vader zei altijd: laat ze hun ouwe moer gaan belazeren.

4 gedachten over “De zondvloed is voor de anderen”

 1. Op zich geen probleem. Maar dan wil ik wel dat de verplichte deelname aan pensioenfondsen verdwijnt. Als zij een vrijbriefje krijgen om nog makkelijker mijn geld te kunnen vergokken, wil ik de optie om gewoon mijn centen in een sok te kunnen stoppen.

 2. Kromst Schreef:

  wil ik de optie om gewoon mijn centen in een sok te kunnen stoppen.

  Hoe burgerlullig, zo’n bescheten reactie!

  Wil, wil… Wat kan een ander schelen wat jij wilt?
  Een echte anarchist zou zulks allang hebben gedaan!! Of ben jij van het tragische slag dat toestemming vraagt voor zo’n optie? Aan wie dan? (mijn hemel hoe oubollig bescheten sommigen kunnen zijn, zonder dat ze er zèlf erg in hebben, my God, en dan nog menen, hièr, op Krapuul, te moeten worden begrepen….. 😥 )

 3. @ #2

  Behalve dat je mij niet begrijpt, begrijp je blijkbaar ook niet hoe het pensioenstelsel werkt. Iedereen die wel werkt snapt het automatisch.

 4. Kromst Schreef:

  Behalve dat je mij niet begrijpt,

  Je bent ook hier niet gevráágd om begrepen te worden met je onwelriekende Lonsdale outlet, zoals ik die elders las. Kun je nu in dit topic wel schijnheilige trol spelen maar wees blij dat je nog niet verwijderd bent van deze nette spreekbuis waar zelfs klein bruingoed als jij een kans krijgt om een wind te laten. Op bruine spreekbuizen worden andersdenkenden om véél minder meteen al geblokt.

Reacties zijn gesloten.