De zaak #Mauro

Ik zat eergisteren naar een hakkelende Bleker te kijken op PenW die oog in oog stond met Mauro Manuel.  Wat mij vooral opviel is de kilheid, de onmenselijkheid, de horror. Het niet kunnen inleven in de medemens. Bleker beweert dat hij zijn voetballende zoon, als het zou kunnen, koste wat kost in het land zou houden. Hij erkent ook nog zelf dat het schandalig is dat Mauro zo lang aan het touwtje is gehouden.  Dan erken je het falende overheidsbeleid indirect. Nog kwalijker is de onzekerheid die nu als schijnoplossing wordt opgeworpen. Want is die jongen ermee geholpen?

Het beeld dat mij binnen schiet is het beeld van een negertje die een wortel voorgehouden wordt en maar zien maar hoe hoog hij kan springen. De VOC-mentaliteit, nietwaar? Als er een zwaard hangt boven iemands hoofd, dan is het wel boven het hoofd van Mauro. Wat als Mauro het HBO niet haalt? Is het niet discriminerend om iemand iets voor te houden terwijl de uitkomst niet zeker is, terwijl kinderen die VMBO doen dus niet in aanmerking komen? En wat discretionaire  bevoegdheid betreft, die Leers niet KAN toepassen. Niks vreemds aan. Een burgemeester KAN ook over zijn hart strijken en zeggen dat hij toch vindt dat dat dit niet de oplossing is.

Ik vraag me serieus af waar het naartoe gaat. Er zijn blijkbaar meer gevallen die te vergelijken zijn met Mauro. Wat gaan we doen, ook een studievisum aanbieden voor het HBO? Of is het MBO te min? Zijn die gevallen te min voor Leers omdat er geen media-aandacht is? Waar trekken we de grens, wie is te min? Vormt Mauro nou echt zo’n bedreiging dat hij uitgezet MOET worden?

Ik zal er niet moeilijk over doen. Dit zie ik als dus het faalbeleid van rechts die mensen lang in onzekerheid laat. En als het hen niet bevalt dan mag je vallen. Wat als er een Poolse Mauro opstaat en zijn verhaal doet? De toekomst zal het uitwijzen, de grenzen zijn open. Polen en Roemenen zijn welkom om vervolgens weer een ander probleem te veroorzaken en dat af te schuiven op de PVDA.

 

31 gedachten over “De zaak #Mauro”

 1. Mauro maoro mauro.hallo zeg is er niets anders meer?
  Ik zie nu al een week op elke tv zender mauro,in elk programma mauro
  Hier al 20 berichten over mauro
  elk praatprogramma mauro
  Is het een buitenaards wezen of wat?
  Wel genoeg nu zeg aub…..er zijn honderden gevallen van mensen met kinderen die terug moeten naar land van herkomst deze angoleese man kan makkelijk daarheen die twee maanden voetballen en ze broertje? hij heeft er in angola nog dertig mischien..sorry maar vind het werkelijk overdreven

 2. @Kevin: nou, waarom ga jij zelf dan niet eens lekker een paar jaar op vakantie naar het land met de op één-na laagste levensverwachting ter wereld? En Mauro staat model voor die andere honderden gevallen, daarom moet er ook zoveel aandacht aan besteed worden.

 3. Dan hadden ze wel voor die anderen ook pauw en witteman.paul de leeuw,krapuul.nl,telegraaf,rondom 10,enz enz mogen inschakelen…mauro is een grote flinke gezonde afrikaanse man die in zijn eigen land gewoon kan leven…..met zijn familie..nu er hier een stel hem willen adopteren is het ineens een zielig geval?
  Als het jonge kinderen zijn oke maar die worden ook uitgezet zijn uitgezet en geen ene media die zich erom bekommerde…voor een grote flinke angolees die in zijn eigen land niets te vrezen heeft en om zogenaamd heimwee naar zijn blanke stiefbroertje en de hutspot??? sorry totaal geen medelijden mee.
  Op deze manier juist gaan mensen verkeerd over asielzoekers denken
  Er waren een boel die naar Irak terugmoesten waar het wel gevaarlijk is

  En levensverwachting?nou haal dan alle angolezen maar hier dan?
  Kan je half afrika wel hier halen dit is geen reden om hier te blijven vind ik sorry,maar dat is een foute reden..Laat dan iedereen maar asiel komen aanvragen Somalie,Angola,Nigeria,Sudan,enzzzzzzzzzzzz

 4. Kevin Schreef:

  e…voor een grote flinke angolees die in zijn eigen land niets te vrezen heeft en om zogenaamd heimwee naar zijn blanke stiefbroertje en de hutspot??? sorry totaal geen medelijden mee.

  Nou gefeliciteerd met je invoelend vermogen. Dus iemand die zomaar op het vliegtuig is gezet als tienjarige, hier zich eindelijk aan een pleegfamilie gehecht heeft, mag van jou nu gewoon weer ophoepelen na acht jaar?

 5. Kevin Schreef:

  mauro is een grote flinke gezonde afrikaanse man die in zijn eigen land gewoon kan leven…..met zijn familie..nu er hier een stel hem willen adopteren is het ineens een zielig geval?
  Als het jonge kinderen zijn oke maar die worden ook uitgezet zijn uitgezet en geen ene media die zich erom bekommerde…

  Nou hebben we hier op Krapuul zo’n mooi overzicht….

  Het is heel goed mogelijk dat Mauro betere kansen in Angola heeft dan Sahar in Afghanistan of Taida in Kosovo, maar dat is het punt helemaal niet. De overheid heeft een aantal keer in de zaak-Mauro vet gefaald, Mauro voldoet aan de voorwaarden van de door de TK op 22 april 2010 aangenomen motie Spekman/Anker die de minister *weigert* uit te voeren, zijn familie is inmiddels uit elkaar gevallen (in feite heeft de NL overheid geen flauw idee waar ze uithangen en wie er nog in leven zijn; ze konden niet eens iemand vinden die gerechtigd was Mauro af te staan voor adoptie), en o ja, hij is ondertussen helemaal vernederlandst en volgens *alle* experts is het onverantwoord om hem terug te sturen.

  Maar wat doet onze minister van negertjeszaken? Op het aller-allerlaatste moment nog even tegen de meervoudige rechtbank ingaan omdat het moet van Geert het Keffende Keeshondje & Maxime de Rat.

  En niet eerlijk tegenover al die andere jongetjes die het moeilijk hebben? Dat klinkt als “We gaan dit kruispunt niet beveiligen, want dat is niet eerlijk tegenover andere verkeersslachtoffers.”

 6. #1. Mauro staat symbool voor de mensen die de dupe worden van wetgeving die op statistieken en tabellen is gebaseerd, wetgeving die geen rekening houdt met de mensen waarover het gaat, omdat van schreeuwers als Wilders en anderen met de empathische vermogens van een emmer stront deze mensen ongewenst zijn. Volgens mensen als Wilders zijn dit nu dus ‘gelukszoekers’ en de opportunisten uit het CDA moeten zich bij zijn geschreeuw aansluiten als ze de macht willen behouden. Het kan niet vaak genoeg over Mauro gaan, zolang er idioten zijn deze kinderen tot ‘economische gelukszoekers’ degraderen en niet de intelligentie hebben om te beseffen dar we hier gewoon met kinderen te maken hebben die ook net als iedereen een toekomst met hun wensen en dromen willen hebben. Vooral als deze idioten zonder empathische vermogens ook nog eens een land en dus een hoop mensen regeren en dus beslissingen over andermans leven nemen, kan dit niet vaak genoeg in de aandacht komen. De enige manier om je aan die alsmaar herhalende berichtgeving over nu Mauro, straks X uit land X. te ontdoen, is door zich te ontdoen van de knuppels die hen tot ‘probleem’ verklaren.

 7. Mij was vooral de snelle wending van ‘het gesprek’ opgevallen dat al veel te snel ontaarde in CDA-propaganda. Verdacht P&W ervan lid te zijn van die GW-gedoogt die chisten-democratische-appel-partij. Even door de zure appel heen bijten Mauro moeten W&P gedacht hebben. En ja inderdaad, dat gezeur over zijn opleiding dat ging helemaal alle fatsoen te buiten.

 8. Kevin Schreef:

  Op deze manier juist gaan mensen verkeerd over asielzoekers denken

  Kevin, kun je me aangeven waarom je van mening bent dat Mauro en z’n collegaatjes terug moeten.
  Ik ben er vrij zeker van dat 15.000.000 Nederlanders of ze nu hard werekn of niks uitvreten geen enkele last van hun hebben en, sterker nog dat het ons geld kost in plaats van de het ook maar iets oplevert behalve dan het plezier van 750.000 Wilders-volgelingen om mensen/kinderen het leven zo rot te maken als maar in hun vermogen ligt.

 9. Nou, Kevin….. als er een ding blijkt uit dit gedooggedrocht dan is het wel dat het er van empathie geen sprake is. Dansen naar de pijpen van de grote blonde Lijder.

 10. @ Sjef:
  Nee zeker niet met blonde leiders meelopen..
  Ik wil zeggen dat de haux,zeer overdreven mauro liefhebberij wel erg opgehitst wordt.
  Er zijn talloze asielzoekers en hulpzoekenden nederland uitgezet of zitten in asielcentra op hun uitwijzing te wachten,,daar zitten kinderen tussen en mensen uit oorlogsgebieden
  Kijk Palestina als zulke mensen worden opgevangen of die mensen uit erithrea die honger hebben zeg ik oke,maar die twee die de angolese knul hebben opgevangen omdat ie eventjes makkelijk op het vliegtuig gezet zou zijn?wie betaalde die dure reis? en dan wisten ze ook dat het tijdelijk zou zijn.
  Zij hebben deze jongeman nu valse hoop gegeven om hier te mogen blijven,en nu zwengelen ze elk tv programma aan elke talkshow alle kranten zijn vol ermee…en dat vind ik in en in triest tegenover de vele andere echte asielzoekers die in detentie zitten om uitgewesen te worden

  Zowiezo vind ik gelukszoeken,het beter willen hebben GEEN reden om mensen toe te laten.Wat me vooral opvalt is dat je menig PVVer ziet druk maken om mauro terwijl zij zelf op deze lui hebben gestemd..maar ze waren niet beducht over dat ALLE allochtonen aan de beurt kunnen komen..tja in hun eigen vingers gesneden.
  Misschien is deze hetze nog ergens goed voor want aandacht heeft het enorrrrm gekregen

 11. Klaas van K Schreef:

  Mauro is geen vluchteling maar een kind dat door zijn ouders in een vliegtuig naar Europa gezet is voor een betere toekomst. Angola is een – voor Afrikaanse begrippen – veilig land.
  Hij is ondergedoken bij zijn halfzus en heeft zich een half jaar later met een onduidelijk verhaal gemeld bij de politie

  Ja, hoe doortrapt zo’n tienjarige dat allemaal al jaren voorbereid heeft vanuit Angola, hè?

 12. Klaas van K Schreef:

  Angola is een – voor Afrikaanse begrippen – veilig land

  …dat in 2002 totaal in puin lag omdat ze net een burgeroorlog van bijna 30 jaar achter de rug hadden, met geen enkele garantie dat de gevechten niet opnieuw zouden oplaaien (dat was tenslotte al twee keer eerder gebeurd toen ze dachten dat de oorlog voorbij was).

  Uiteindelijk lukt het om de procedures 8 jaar lang te rekken.

  …waarvan bijna 3 jaar die de overheid nodig had om de eerste aanvraag te beoordelen. Hoe is dat precies Mauro’s fout of verantwoordelijkheid?

  “OK, 5 jaar dan.”

  …waarvan ruim 2½ jaar waarin geen enkele asiel- of verblijfsprocedure liep, er alleen werd gekeken naar adoptiemogelijkheden en het ministerie er wat tempo achter had kunnen zetten – maar dat niet deed.

  “OK, 2½ jaar dan.”

  …waarvan 1 jaar in een zeer voortvarend verlopende (= geen rekken dus) art. 8 EVRM-procedure waarbij Mauro uiteindelijk door de meervoudige rechtbank in het gelijk werd gesteld.

  “OK, 1½ jaar dan.”

  … waarvan het eerste jaar dat Mauro in NL was nog veel te onduidelijk was wat men met Mauro aanmoest en er dus nog geen procedure kon worden gestart.

  “OK, HIJ HEEFT EEN HALF JAAR LOPEN REKKEN!!!!!1!11~”

  Ja, vreselijk. Minstens doodstraf. 😛

  .
  (…waarvan een half jaar wegens een minister die -zonder dat daar enige noodzaak toe bestond- de beslissing van de meervoudige rechtbank niet wilde honoreren, maar koste wat kost op het laatst mogelijke moment in hoger beroep moest, terwijl hij amper in de gelegenheid was geweest om de zaak te bestuderen omdat hij nét twee weken in functie was…)

 13. Kevin Schreef:

  Zowiezo vind ik gelukszoeken,het beter willen hebben GEEN reden om mensen toe te laten.

  Uitstekend argument!
  Daarom dienen alle emigranten die uit Nederland zijn weggegaan onmiddellijk terug te komen want ze zijn er alleen maar op uit om het beter te hebben, terwijl je als als je al hier in Nederland komt je dat uiteraard moet doen om de hardwerkende Nederlander gelukkig te maken en niet aan je eigen geluk te denken.

  Alleen één ding Kevin die je waarschijnlijk ontgaat. Al die mensen en kinderen die hier al tijden zitten zijn bezig om door middel van leren en aanpassen zich een plaats in Nederland te verwerden, juist omdat ze vinden dat degenen waar je aan te danken hebt dat je (eindelijk) gelukkiger voelt best zo gauw het kan, via een baantje of iets anders leuks tegemoet te komen.
  Die mensen hebben immers voor je betaalt?

  Kevin, denk jij dat Nederlandse emigranten naar Australië of Canada zijn gegaan om daar het land een beetje op te bouwen?

  Kevin. In de herhaling. Kun je me aangeven waarom je vindt dat mensenkinderen als Maura hier niet horen terwijl echt niemand last van hen heeft behalve dat groepje Wilders-aanbidders (Ook maar de helft en 40% van de VVD-aanhang)

 14. Klaas van K Schreef:

  Kortom: Mauro moet natuurlijk uitgzet worden. Verantwoordelijk voor de ellende waarin hij terecht gekomen is zijn zijn ouders en niemand anders.

  Zo is dat.
  Laten we eens aannemen dat Mauro in de plomp was gevallen en iemand redt hem dan kan hij daar geen enkel recht aan ontlenen. Blijkt dat het lastig is om ‘m te onderhouden gooi je ‘m gewoon terug in de plomp.
  Dat is tenminste blijk geven van verantwoordelijkheidsgevoel van z’n redders.

 15. Klaas van K Schreef:

  Kortom: Mauro moet natuurlijk uitgzet worden.

  Daar heb je Klaas van Kibboets weer. Je hebt toch een paar weken met veel slachtofferige tamtam
  aangekondigd dat je voor de laatste keer had gepost omdat het je hier niet beviel?
  Waarop ik zei dat je toch niet kon omdat je verslaafd ben aan Krapuul, nu weer lekker trollen hier?

 16. Abdul Alhazred Schreef:

  slachtofferige

  Laat die jongen toch.
  Realiseer je dat hij waarschijnlijk in z’n jeugd het heel moeilijk heeft gehad omdat niemand hem aardig vond omdat hij constant kindertjes zat te pesten.
  Je moet begrijpen dat de wereld er voor hem niet veel anders uitziet. Hij kan met bijna niemand openlijk over z’n voorkeuren spreken. In Wilders herkent hij iemand zoals hij vroeger in z’n jeugd was.
  Hij wordt zeer waarschijnlijk genegeerd. Er wordt op hem neergekeken. Realiseer je dat hij niks heeft om trots op te zijn.

 17. Prachtig dat Mauro nu in het kader van multi-cultuurverrijking de Angolezen bekend kan maken met de Nederlandse en Limburgse cultuur! Het ga hem goed in zijn land.

 18. @19

  je bedoelt een koekje bij de koffie, een stukje vlaai bij de koffie en anderhalf miljoen hypocriete racistische zwartkijkers?

 19. Mauro was natuurlijk een gelukszoekert. We gaan even voorbij aan het feit dat er een burgeroorlog was, want dat komt wel zo goed uit.He @kevin?

 20. Zucht… wat een enge mensen posten hier. Of… mensen? Onmensen bedoel ik.

  Mauro moet blijven en de 75 andere jonge alleenstaande asielzoekers ook. Ze doen niemand iets tekort, en ze zijn meer een verrijking voor Nederland dan die blatende engerlingen die vinden dat zwarten en moslims het land uit moeten.

 21. @22 Wat is de wereld toch simpel door jouw ogen.
  Waarom pleit je niet voor grondigere stappen om het probleem van kansloze kinderen in Afrika op te lossen: stuur boten en vliegtuigen en ga ze halen! Of is het geluk in Nederland alleen aan hen voorbehoiuden die een vliegticket kunnen kopen?

 22. Klaas van K Schreef:

  @22 Wat is de wereld toch simpel door jouw ogen.
  Waarom pleit je niet voor grondigere stappen om het probleem van kansloze kinderen in Afrika op te lossen: stuur boten en vliegtuigen en ga ze halen! Of is het geluk in Nederland alleen aan hen voorbehoiuden die een vliegticket kunnen kopen?

  Je valt door de mand, hopelijk wil je mij uitleg besparen. Kleuters in de hoek en nadenken dat helpt weleens. Of moet ik nu echt uit gaan leggen wat er mank is aan je redenering?

 23. Klaas van K Schreef:

  @22 Wat is de wereld toch simpel door jouw ogen.
  Waarom pleit je niet voor grondigere stappen om het probleem van kansloze kinderen in Afrika op te lossen: stuur boten en vliegtuigen en ga ze halen! Of is het geluk in Nederland alleen aan hen voorbehoiuden die een vliegticket kunnen kopen?

  Dat heet ook wel “Ontwikkelingshulp” Eén van de zwaardere vergrijpen van de linkse elite die dit soort zaken slechts als hobby ziet en uiteraard om de rechtse hardwerkende Nederlander het brood uit de mond te stoten om ze hier als stemvee naar toe te halen. Weet je wel, dat zijn die gasten die onze democratie minachten en daarom stiekem links stemmen en een eigen partij willen oprichten.

 24. Klaas van K Schreef:

  Waarom pleit je niet voor grondigere stappen om het probleem van kansloze kinderen in Afrika op te lossen: stuur boten en vliegtuigen en ga ze halen!

  Een heel goede suggestie , beloof jij ze dan normaal te behandelen ?? Dus niet gaan mekkeren als er straks een paar in sesamstraat zijn en vooral niet gaan zeuren over eventuele criminaliteit vóór ze net zo crimineel zijn als de PVV fractie …

 25. @ 26
  Geloof het of niet, ik sta werkelijk achter de geest van de suggestie. Ik ben een groot voorstander van veel ontwikkelingshulp, veel aandacht voor gelijke verdeling van welvaart over de wereld. Probleem is: wat los je op met ontwikkelingshulp?
  Ook sta ik in sommige gevallen achter militaire interventies om een onderdrukte bevolking te bevrijden. Helaas, in de praktijk gaat dit altijd fout, zijn er altijd andere agenda’s

 26. Klaas van K Schreef:

  Geloof het of niet, ik sta werkelijk achter de geest van de suggestie. Ik ben een groot voorstander van veel ontwikkelingshulp, veel aandacht voor gelijke verdeling van welvaart over de wereld. Probleem is: wat los je op met ontwikkelingshulp?
  Ook sta ik in sommige gevallen achter militaire interventies om een onderdrukte bevolking te bevrijden. Helaas, in de praktijk gaat dit altijd fout, zijn er altijd andere agenda’s

  Wat een vage prietpraat. Voorstander ontwikkelingshulp. Dan ineens weer niet want wat lost men er volgens Klaas mee op?
  In sommige gevallen achter militaire interventies staan. Toe maar! Om dan te beginnen met `helaas…’ , om te zeuren over foutgaan in praktijk wegens, andere agenda’s. Wat wil je nu eigenlijk beweren met je vage geneuzel?
  Dat je begint met ` Geloof het of niet, ik sta werkelijk achter de geest van de suggestie’ is al niet erg overtuigend gezien de nietszeggende brei die je eraan vastplakt.
  Het is een posting die je overal voor kunt gebruiken. Zeker eentje uit het koppiepeestboek van je opdrachtgevers?

 27. @28 Heb je niks beters te doen?
  Als ik alles eens laat bezinken en bij mezelf na ga wat me stoort in deze zaak dan is dat het volgende:
  Waarom al die commotie om 1 kind terwijl er miljoenen kinderen creperen. Natuurlijk is het geen probleem om 1 jongen hier toe te laten, maar wat beweegt ons? Is het soms dat we ons schuldgevoel jegens die andere miljoenen kinderen willen wegpoetsen door Mauro toe te laten in Nederland?
  Laat de discussie in het CDA gaan over hoe het CDA voor de rechten van alle kinderen wereldwijd gaat staan. 10% van ons inkomen naar ontwikkelingshulp, slechten van handelsbarrieres, goede mogelijkheden voor arme landen om aan te kloppen bij de wereldbank, hulp bij het saneren of kwijtschelden van schulden, etc etc. Hoe groot zou het CDA dan worden? Hoeveel mensen die zich nu zorgen maken over Mauro zouden dan op het CDA gaan stemmen? Het CDA zou nog verder wegzakken. Als die Mauro-fans zijn hypocriet, zodra ze mededogen in hun portemonnee voelen haken ze af.

 28. Klaas van K Schreef:

  Waarom al die commotie om 1 kind terwijl er miljoenen kinderen creperen.

  Tja, kan ik ook wel zeggen, waarom die bevlogenheid om één vrijgelaten Israëlische soldaat nietwaar?

Reacties zijn gesloten.