De wonderlijke wereld van Alexander Pechtold

Er zijn mensen die in hun wat misschien wel wanhoop is of in elk geval verbijstering en ontgoocheling over het feit dat wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Wilders steeds toch weer de aandacht weet op te eisen en het discours weet te bepalen tegen een achtergrond van politieke partijen waar men dan niet verder komt dan wat (vaak geveinsde) verontwaardiging die vervolgens pijlsnel weer wegebt en ongemakkelijk wegkijken (omdat men ook wel weet dat het eigen verleden en heden niet van bruine smetten vrij is zoals bij de PvdA waar men het heeft over ‘etnisch monopolie’, ‘vernederen voor de eigen groep’ en Anne Frank nog niet eens voor een kinderpardon in aanmerking zou laten komen of de VVD waar men pleit voor concentratiekampen en getto’s voor moslims) zeggen dat D66-leider Alexander Pechtold de enige politicus is die nog stelling durft te nemen tegen diezelfde Schlümpfe-Führer.

Soms wordt eraan toegevoegd: ‘de enige fatsoenlijke politicus ter rechter zijde….’
En eigenlijk zeggen die mensen nog net niet: ‘Alexander Pechtold is onze enige en laatste hoop in bange dagen.’
Dat Nederland nog niet zucht onder een formele dictatuur van extreem-rechtse, fascistische signatuur zou dan – zo de suggestie – uitsluitend aan de D66-voorman te danken zijn: hij is de enige nog zo’n beetje die zich niet laat meeslepen in het bruiner en bruiner wordende discours en die zijn nuchtere verstand nog een beetje gebruikt.
Echt?

Als ik afgelopen zondag Pechtold hoorde praten in het t.v.-programma Buitenhof, lijkt dat beeld van die man moeilijk vol te houden wat mij betreft: Pechtold als één van de weinigen die nog tegen de bruine stroom uit de onderbuik van dit tokkie-kalifaat ingaat.
In een gesprek met Marcia Luyten, de presentatrice, haalt Pechtold eerst Jeroen Pauw aan die iets gezegd zou hebben over social media als zijnde ‘bastion der verongelijkten.’
Nou, nou. Scherpzinnige observatie hoor. Heeft de D66- meneer het programma ‘Pauw en Witteman’ waar Jeroen Pauw acht jaar lang in te zien was – en helaas: hij schijnt terug te komen – wel eens goed bekeken?
Een platform voor fascisten was het met de ene fascist (al dan niet van de PVV) na de andere die gezellig aan mocht schuiven om zijn mensen verachtende wereldbeeld aan te prijzen. Met de gewelddadige huisfascist Hero Brinkman die er de deur plat liep. Voor charlatans als Thierry Baudet die uit de EU willen en niet in de laatste plaats was het een propaganda-medium waarin de aversie jegens moslims keer op keer flink werd aangewakkerd door vrijwel elke dag één of andere enge Arabier of imam op te voeren.
Over een bastion van verongelijkten gesproken!

Maar goed, na die opmerking over de scherpzinnige (‘not’ zeggen we dan tegenwoordig) Pauw ging het over haatblog GeenStijl.
Daarover zegt de D66-voorman (die consequent een regime dat niets met liberalisme en vrijheid van doen heeft steunt bij de afbraak van alles wat riekt naar sociaal en solidariteit) dat het ‘de randen van de journalistiek opzoekt.’
Pardon?! Hoor ik hier iemand – zonder enige tegengas ter zake van de presentatrice – zeggen dat haatblog GeenStijl iets met journalistiek heeft uit te staan?
Dus een verzameling schorem met een website die grossiert in het zaaien van haat jegens homoseksuelen, vluchtelingen, moslims en eigenlijk tegen alles en iedereen die zich niet conformeert aan de spruitjeslucht van pieces of lowlife als Burema en Nanninga heeft iets te maken met ‘journalistiek.’

Een haatblog waar men lacht om het verschrikkelijke lot van verdrinkende vluchtelingen. Een haatblog waar men graag mensen uitroeit is ‘journalistiek’ volgens Pechtold? Een haatblog waar men de contactgegevens van mensen publiceert zodat ze ten prooi kunnen vallen aan de hooivorkenbrigades van dit tokkie-kalifaat? Onder inmiddels velen weten Fatima Elatik uit Amsterdam en Trudy Prins van het voormalige Stivoro wat er gebeurt als je de toorn van de ‘randen opzoekende journalisten’ van GeenStijl over je afroept. Flikker toch op.
Haatblog GeenStijl heeft niets met journalistiek te maken, evenmin met ‘randen opzoeken’ en het is een hele ernstige bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting.

Dat laatste is namelijk de corebusiness van dat haatblog en meer in het algemeen van de hele Telegraaf Media Groep waar het deel van uitmaakt naast de krant die ooit schreef over ‘het joodsche vraagstuk’ en de racistische hufteromroep POWNed van een nazi die de redacties van media die hem niet bevallen wil uitroeien: mensen die hun mond opendoen beschadigen, bedreigen en als het even kan…uitroeien.

Pechtold (op 10.00 tot 17.00 minuten met name) dergelijke media beschouwende als serieuze journalistiek als ‘Neerlands hoop in bange dagen’: ik zou mijn hoop maar niet al teveel op hem stellen als het erom gaat Nederland te vrijwaren van een dictatuur onder een verstikkende deken van spruitjeslucht en diarree.
Temeer niet daar de man met zijn zogenaamde ‘constructieve oppositie’ (welk wonderlijk proces in de hersenen precies maakt dat dergelijke termen het licht zien is mij een volkomen raadsel) tevens een steunpilaar is van een regering dat een mensonterende en misdadige oorlog voert tegen asielzoekers en anderen in de maatschappij die juist bescherming en steun heel hard nodig hebben.

7 gedachten over “De wonderlijke wereld van Alexander Pechtold”

 1. Pechtold wil natuurlijk niet in dezelfde situatie belanden als bv. Elatik en Prins (Naema Tahir schiet me ook in de gauwigheid nog te binnen). Maar daarnaast schijnt hij ook veel sympathie en begrip te koesteren voor Henk en Ingrid, dus die gaat hij niet tegen de geblondeerde haren in lopen strijken.

 2. Nederlanders kijken graag weg voor de onrecht van andere Nederlandse staatsburgers, ik niet. Zolang de pvv bestaat, krijgt het Nederlandse volk een vrijbrief om te blijven discrimineren. Verbied de pvv en zet wilders op non actief, deze misdadiger leid een criminele organisatie in de politiek en zoldra we stoppen met gedogen van de pvv dan verdwijnt automatisch het onrecht wat word aangedaan tegen nederlandse staatsburgers van buitenlandse origine. pvv stimuleert wandaden, mensenrechtenschendingen, geweld, racisme, discriminatie, polarisatie, generalisatie verdeeldheid, ongelijkheid, facisme, deze waslijst aan misdaden heeft de pvv op zijn geweten. En ongeloofelijk dat de Nederlanders hiervoor wegkijken en misdadig dat de pvv nog podium krijgt om door te gaan.

  yenko

 3. Wat nou precies? Lazer toch op en ga in een dictatuur leven, met je stompzinnig gezwam.

  Yenko, als jij aantoonbaar kan maken dat Wilders leiding aan een criminele organisatie geeft, dan is het je goed recht -sterker nog: je plicht- om aangifte te doen tegen deze “politicus”, die nota bene door een smal deel van de bevolking is gekozen.

  Vreemd genoeg zie ik menig andere, m.i. overigens zeer terechte, aangifte tegen Wilders. Maar een aangifte van Yenko heb ik nog niet voorbij zien komen. En wel om de doodsimpele reden dat Wilders/ PVV geen criminele handelingen verricht.

  Dat hij zijn achterban (stemmers) keer op keer weet te misleiden en te manipuleren op basis van halve waarheden en volle leugens, maakt hem nog geen crimineel. Mocht jij, of wie dan ook, daar anders over denken: 1 telefoontje volstaat om aangifte te doen. Laat maar zien, of hou dat geblaat voor je.

 4. Ik vind racisme en haatzaaien tegen bevolkingsgroepen wel misdadig!
  En ik vind dat Yenko helemaal gelijk heeft!
  En aangiftes tegen die organisatie hebben duizenden al gedaan..nog zonder resultaat.

 5. Gevoelsmatig misdadig, of krachtens de huidige wet-/ regelgeving. Dat maakt het verschil en is tevens de nuance. Lastig te bevatten voor sommigen, maar ja. Soit.

Reacties zijn gesloten.