De weerzinwekkende haatzaaierij van een massamoord-apologeet

Andries Knevel van de EO is een weerzinwekkend man.
Weet u het nog: de Holocaust is veroorzaakt door moslims, aldus PVV-clown en scribent van ‘dobberneger’-blog GeenStijl Jansen in zijn programma een maandje of wat geleden.
Fast forward naar nu.
In de ellende van de oorlog in Gaza zijn ruim 2000 voornamelijk burgerslachtoffers gevallen en daar zijn ontzettend veel, honderden kinderen onder.
Zo werd eergisteren een kind van een militair leider in Gaza gedood. Een kind….
Denk daar even over na. Een kind dat part noch deel heeft aan de hersenspinsels van Andries Knevel of Bibi Netanyahu.
De mensredder Henk Zanoli, door Yad Vashem onderscheiden met de titel ‘Righteous among Nations’ verloor in een Israëlische moordpartij in één klap zes familieleden in Gaza.
Maar Andries Knevel wil de wereld laten geloven dat de Israëlische strijdkrachten er alles aan doen om burgerslachtoffers te vermijden.
‘Yeah right’ zeggen we tegenwoordig in gevallen waarin iemand zo’n aantoonbare onzin staat uit te kramen dat het verspilde moeite is er verder op in te gaan behoudens wellicht op te merken ‘history has already proven him dearly wrong’.

Het programma ‘Knevel en van den Brink’ gisteravond. Na wat opmerkingen van Knevel over hoe verschrikkelijk Hamas wel niet is (‘hoe kan het toch dat ze zoveel en nog steeds raketten hebben?’ De vraag die Knevel nooit stelt is: ‘Wie stellen Israël keer op keer in staat zijn monsterachtige oorlogen te ontketenen en waar komt het Israëlisch wapentuig eigenlijk vandaan?’) en die de toon moeten zetten dat moslims toch wel zo ongeveer de meest verschrikkelijke barbaren zijn die er op de wereld rondlopen (Ja, onthoofden is barbaars. Net zo barbaars als vanuit een vliegtuig zes mensen in een huis, school, café of moskee wegvagen.) komt het op ongeveer 12 minuut 40 seconden.
In het programma tracht Arie Boomsma de carrousel van haat jegens islamitische medeburgers op deze planeet die in Nederland op volle toeren draait dankzij diezelfde Knevel maar ook zeker Elma Drayer en tal van anderen enigszins te temperen door te zeggen:

“Ik erger me er heel erg aan dat er in Nederland een klimaat is ontstaan dat de moslim wordt gezien als de boeman.”

Dit nadat hij eerst heeft opgemerkt dat de weerzinwekkende praktijken van het IS niets met de islam te maken hebben en Knevel – kennelijk doodsbenauwd dat ie iets te horen krijgt dat niet in zijn verwrongen wereldje past – begint te hyperventileren richting Boomsma ‘waarom wil jij nu dit statement maken?’

Om vervolgens op de opmerking over ‘boeman’te reageren met: ‘Maar daar maken zé het toch naar?’ Let u even op het gebruik van het ontzettend generaliserende ‘ze’…
‘Ze’als in ‘der Jude’ als alle Joden – niet één uitgezonderd – bedoeld wordt.
Dus als ‘ze’ worden opgesloten in getto’s en concentratiekampen zoals dat stuk ongedierte bij de VVD Propstra graag wil, dan hebben ‘ze’ het volgens Knevel er kennelijk naar gemaakt.
En als er iemand – zoals een ander VVD stuk drek genaamd Neerhof – komt met ‘begrip voor Breivik’ en vindt dat ie maar eens tientallen kinderen om die reden af moet knallen als beesten, dan hebben ‘ze’ het volgens Knevel er naar gemaakt.
Dat de al eerder genoemde heer Zanoli en zijn familie zes doden te betreuren hebben, daar hebben ‘ze’ het naar gemaakt dan blijkbaar.
Dat is tenminste de indruk die Knevel wekt met zijn vunzige, buitengewoon hatelijke opmerking welke mensen middels het woordje ‘ze’ dehumaniseert.
Daarom vind ik die Knevel net zo’n weerzinwekkend zwijn als die Propstra, Neerhof en al die anderen die spreken in termen van ‘ze’ bij hun niet aflatende haatzaaierij jegens anderen als ook het vergoelijken en bagatelliseren van massamoorden gepleegd door hun vrienden.

Daar hebben ‘ze’ het zelf naar gemaakt.

22 gedachten over “De weerzinwekkende haatzaaierij van een massamoord-apologeet”

 1. ronny

  Zelfs Onze Lieve Heer krijgt het niet stil in het Midden Oosten. De haat aan beide kanten is decennialang gevoed en opgekropt en explodeert steeds vaker.Wat het einde is? Een etnische zuivering van de Gazastrook en van de Westbank. Een gebied dat zich ook gaat roeren, een derde intifada komt eraan.Israel wil geen twee statenoplossing en de Palestijnen willen hun gerechtvaardige eisen ingewilligd zien.Een patstelling dus met dien verstande dat Israel militair veel sterker is, daarop vertrouwt en telkens het initiatief kan nemen en houden. Tja en dan Andries Knevel. De man is dominee en is vanaf de kleuterjaren gehersenspoeld met de idee dat Israel het Beloofde Land is en de joden het Uitverkoren Volk, Gods Volk dus. En daarom zal Knevel plus zijn side-kick nooit een kritisch, laat staan een afkeurend woord over Israel zeggen.Ook al zal er genocide op de Palestijnen plaatsvinden, dan nog zwijgt het tweetal.

 2. Natuurlijk heeft onderdrukkend of gewelddadig christendom te maken met Jezus. Natuurlijk heeft communistische dictatuur te maken met sociaal humanisme. Natuurlijk heeft neo-liberale uitbuiting te maken met humaan liberalisme. Natuurlijk heeft moslimterrorisme als Taliban en IS te maken met islam. Natuurlijk heeft politiek zionisme met zijn landjepik en woest landjebombarderen te maken met jodendom. Simpelweg omdat gelijkhebberige ego’s de mooiste menselijke idealen misbruiken voor eigen gelijk en gewin en dat hoe dan ook menen te mogen doen ten koste van anderen.

  Het lijkt me niet dat zichzelf terecht tegen politiek zionisme verdedigende Palestijnen, zelfs als ze dat als Hamas onbeheerst en onnozel doen in een uit de handgelopen geweldssituatie, zomaar tot dezelfde ego’s gerekend mogen worden, die islam met hun jihadistisch terrorisme misbruiken.

 3. @ Laarmans, eens met wat je zegt, behalve dit: ‘Ook al zal er genocide op de Palestijnen plaatsvinden, dan nog zwijgt het tweetal’. Moet zijn … ‘dan juicht het tweetal’ en met hen miljoenen ‘Beloofde Landers’, die staan te trappelen om de Palestijnen uit te roeien. Ik plaats het nog maar een keer, met permissie van de redactie hoop ik, want het is belangrijk om het gevaar dat Knevel representeert duidelijk te maken:

  http://web.archive.org/web/20140801162830/http://5tjt.com/when-genocide-is-permissible/

 4. Ik refereer aan Knevel & van den Brink als “Rat & Bever”. Ik moet dan wel eens uitleggen dat van den Brink uiterlijk iets weg heeft van een bever. “Rat” hoef ik zelden uit te leggen…

 5. Pingback: Het recht jezelf te zijn in Nederland (als je tenminste geen moslim bent) | Krapuul

 6. Pingback: En de onderbuik van Ku Klux Land…zij reutelde door… | Krapuul

 7. Pingback: Amper 15 jaar en dood door haat! Vermoord! | Krapuul

 8. Pingback: De hypocriete zak stront die Ahmed Marcouch heet | Krapuul

 9. Pingback: Nicht gewusst? Doch! | Krapuul

 10. Pingback: Het is beslist niet alleen de PVV, beslist niet | Krapuul

 11. Pingback: Peter Vandermeersch is een xenofobe fluim | Krapuul

 12. Pingback: Mark Rutte spreekt niet namens mij | Krapuul

 13. Pingback: ‘Vrijheid van meningsuiting': holle frase in een gelijkgeschakeld land. | Krapuul

 14. Pingback: Genocide als amusement | Krapuul

 15. Pingback: De rotzooi en het antisemitisme van een PVV-minister | Krapuul

 16. Pingback: Zigeuners | Krapuul

 17. Pingback: Genocide-staat Israël (met achter zich de Rabobank) onmisbare steun en toeverlaat al-Qaeda | Krapuul

 18. Pingback: ‘I will not rejoice…’ | Krapuul

 19. Pingback: Een politie-moord komt niet zomaar uit de lucht vallen | Krapuul

 20. Pingback: Als Tijs van den Brink en zijn EO je ergens voor vragen, zeg dan ‘Nee’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.