De Vijfde Colonne van Geert Wilders

Maandag begint in het Catshuis het ‘bezuinigingsoverleg’ van Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders. De regeringsélite zal het echter enkele uren zonder de PVV-leider moeten stellen, want Wilders moet naar de presentatie van ‘zijn’ onderzoek, dat onomstotelijk zal aantonen dat herinvoering van de gulden voordeliger is dan het behoud van de euro.

En daarmee heeft Wilders weer gegarandeerd dat we in de komende drie weken niet voortdurend worden geconfronteerd met bij het Catshuis arriverende of vertrekkende bewindslieden die journalisten met grote kluiten het riet in sturen. Nee, de discussie zal in nieuws- en actualiteitenrubrieken vooral gaan over Wilders, Wilders, Wilders en de gulden. Met als voorspelbare uitkomst dat er helemaal niets gaat veranderen. Maar omdat er in het Europese eurobeleid in de afgelopen tien jaar onmiskenbaar fouten zijn gemaakt zal de discussie eindigen met een algemeen gevoelen dat Wilders ‘ergens wel een punt’ heeft.

Wie bedenkt toch die briljante voorzetten waarmee Geert Wilders nu al jarenlang de discussie naar zich toe trekt en een steeds grotere schade aanricht in de Nederlandse economie en aan het aanzien van ons land in Europa en de wereld? Zijn fractie? Nee, die bestaat vrijwel uitsluitend uit rancuneuze types met verkeerd historisch besef, die een appeltje te schillen hebben met de maatschappij. Geert zelf? Dan zou hij zo wijs  zijn dat hij wel een andere carrière had gekozen dan voetveeg spelen in de Tweede Kamer.

Dus rest de vraag: wie, welk land of welke organisatie heeft er belang bij om Nederland in een zo groot mogelijke organisatorische puinhoop te veranderen? Wie of wat vormt de vijfde colonne van Geert Wilders? Wie is de mol?

Het antwoord op die vraag is nog aanzienlijk belangrijker dan het mysterie van de financiering van de PVV.

Wie of wat heeft er belang bij het verbieden van het dubbele paspoort? Waarom bedrijft minister van buitenlandse zaken Rosenthal rechtse PVV-hobby’s die miljarden kosten?
Waarom moet heel Oost-Europa worden geprovoceerd met een MOE-meldpunt? En waarom lacht Onze Nederlandse Minister-President Mark Rutte dat weg als ook maar een mening zonder er afstand van te nemen?

‘ U wilt mijn mening waarschijnlijk niet horen’, voorspelde collega Arnold J. van der Kluft in november 2011 over het aangekondigde euro-onderzoek  (inclusief en paar nuttige links naar achtergronden over het bureau),

maar ik zie dit zogenaamde onderzoek als deel van de voorbereiding van de komende machtswissel in Nederland. Het liedje van het moslimgevaar zakt langzaam maar zeker uit de hitpuree. Het zogenaamde onderzoek moet in februari rond zijn. Omstreeks die tijd is Nederland rijp voor de bankiersstaatsgreep op zijn Grieks/Italiaans.
En Wilders weet ook wel dat in Europees verband referenda er zijn om je reet mee af te vegen, of maar helemaal niet te houden (zie Griekenland). Omdat de parlementaire schijn opgehouden blijft na de staatsgreep zal hij er wel guldenfans bij krijgen dus hij wordt er op den duur electoraal niet slechter van.

Voordat Tomas Ross zich door de schertsvertoning laat inspireren voor een intrigerend boek lijkt het van Staatsbelang te zijn dat de AIVD zich eindelijk eens serieus gaat interesseren voor de destructieve krachten achter de kopvoddentax.

15 gedachten over “De Vijfde Colonne van Geert Wilders”

 1. Wonderlijk om je eigen woorden van nog niet zo lang gelden geciteerd terug te zien.
  Nederland wordt langzamerhand in een adem genoemd met Ierland, Spanje, Portugal, Italië en Griekenland, als het volgende probleemgeval.
  Het scenario is nu dus: “polderen” in het Catshuis met een fascistenleider die toch helemaal product is van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. De uitkomst: afschaffen van wat ooit de verzorgingsstaat werd genoemd. Het antwoord van de komende slachtoffers: gemor, licht stijgende cijfers voor de PvdA maar voor 2015 komen er toch geen verkiezingen. Als die al ooit nog gehouden worden.

 2. Iets met parasieten, die prostitueren. Henk & Ingrid zijn nog niet geheel bekend met Introspectie & Humaniteit.

  Incl. AIVD:
  ..”de destructieve krachten achter de kopvoddentax.”” ..

  Is er een advocaat in da zaal?

 3. Ik heb nog altijd het idee dat Wilders eigenlijk in de kamer zit om de belangen van de VVD te behartigen. Het zal deze week inderdaad weer vooral over dat onderzoek naar de gulden gaan en intussen gaat de VVD invulling geven aan de bezuinigingen. Wilders doet wat ‘kritische’ uitspraken vanaf de zijkant en stemt uiteindelijk met 95% in. Die 5% van de bezuinigingen waarmee hij het niet eens is, vormen wat oppervlakkigheden die voor de buhne opgevoerd worden om hem alsnog een imago van onafhankelijke fractie te geven. Die 5e colonne van Wilders zit dus gedeeltelijk in Wassenaar en Brasschaat.
  Veel van die PVV maatregelen zijn ook bedoeld om de xenofobe achterban tevreden te houden, die nog steeds niet zijn werkelijke VVD intenties in de gaten heeft. Als Henk en Ingrid ‘afschaffing dubbel paspoort’ horen, dan slikken ze zonder nadenken de bezuinigingen die ook ten koste van hen gaan en hebben ze nog het gevoel dat er maatregelen worden genomen om de Marokkanen te pakken…

 4. @2: Witte Duif:

  Morgen komt er een artikel waarin ook jouw link en uitgebreider aandacht voor de Goldman Sachsbank die de wereld aan het leegroven is.

 5. In de persoon van Geert Wilders zit maandag 5 maart 2012 in het Catshuis de oorlogszuchtige Amerikaanse anti-Eurolobby mee aan tafel. Iederreen die wil demonstreren, weet nu waar hij drie weken lang terechtkan.

 6. Voor een PVV kiezer zijn dit dan ook tijden om de3 vingers bij af te likken. Ook in Frankrijk en Duitsland worden de geluiden van Wilders steeds vaker herhaald en zelfs uitgevoerd.
  De chaos in de EUSSR loopt ook helemaal naar wens en links staat enorm te huilie huilie. Wat kan een PVV kiezer zich nog meer wensen? Iemand?

 7. @8 : “Voor een PVV kiezer zijn dit dan ook tijden om de3 vingers bij af te likken”
  wel wel een hoogopgeleidde PVV fascist , kan zowaar tot 3 tellen ( maar 10 , daar komt ie niet , verder dan 5 is fysiek onmogelijk als je vingers aan je linkerhand principieel niet gebruikt )

 8. @12

  Geniet van je succes jongen! Er komt een dag dat de poepbruinebrievenbuspissendevingerlikkers hetzelfde lot zal toekomen als die van de NSB-ers aan het einde van de WW2. Ik kijk al uit naar bijltjesdag.

 9. #8:
  Dan moet je nu toch eens vertellen welke geluiden herhaald en uitgevoerd worden bij onze buren?
  Door de media en politiek in die landen worden er korte metten gemaakt met de PVV en “jullie” gedachtengoed…
  En nu je toch bezig bent om je vingers erbij af te likken.. vergeet niet je nagelriemen en onder je nagels het bruine goedje (wat je over hebt gehouden tijdens het spelen met Geert prostaatje) mee af te likken! Is de slagroom op je toetje!!! 😛

 10. Ajax ligt stiekem met zijn rechterhand onder de rood/witte in de fanshop gekochte dekbedovertrek te rukken bij de gedachte aan een duizendjarig rijk met Venlo als hoofdstad.

  We zullen het zien bij de volgende verkiezingen.

  In de tussentijd zijn speculaties als “Geert wint op alle fronten” nog minder waard dan vorderingen op Griekenland.

  Ik neem aan dat Ajax doelt op de Duitse kebabmoordenorgie van de vrienden van de PVV. Uitvoeren is een mooi eufemisme voor executeren. De PVV is tenslotte een normale partij

Reacties zijn gesloten.