De trots van Gerd Leers

Gerd Leers is trots op de snelle afwikkeling van asielaanvragen. Maar met die spoedprocedure neemt de kans op fouten toe.

Begin deze week meldde minister Leers van immigratie en asiel met trots aan de Tweede Kamer dat in het afgelopen jaar het aantal asielzoekers dat binnen acht dagen uitsluitsel krijgt, is gestegen van 29 procent naar 54 procent. Het lijkt erop dat de nieuwe asielprocedure, ingesteld door PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak, een succes is. Maar schijn bedriegt. (Asielprocedure van acht dagen is gevaarlijk kort – Trouw)

Je zult maar een vluchteling zijn, ernstig getraumatiseerd en in Nederland terecht komen. Dan val je in de handen van de IND en alles wat ik daar over hoor, ik zou er niet blij van worden. Sietse (vliegen) Fritsma is ook zes jaar werkzaam geweest bij de IND. Ik weet niet of hij daar is weggegaan omdat hij niet paste, maar iets zegt me dat hij er prima paste. En alleen de stap naar de politiek heeft gemaakt vanuit egotripperij en opportunisme.

1 gedachte over “De trots van Gerd Leers”

  1. Het idee wat je hebt van de IND klopt wel ongeveer. Mijn ervaringen zijn ronduit slecht. Schofterige behandeling. Kun je beter op bezoek bij bv het Chinese equivalent van de IND (Public Security Bureau) die zijn nog sneller, vriendelijker en eerlijker.

Reacties zijn gesloten.