De Talibanisering van Nederland (2)

Deze week werd op een demonstratie door HTM-personeel een spandoek met de tekst ‘Partij van Verraad’ verwijderd op last van de politie en in beslag genomen. De medewerkers van HTM voelen zich verraden door de PVV, maar daaraan zichtbaar uiting geven is een brug te ver. Vorig jaar werden kunstenaars en studenten opgepakt vanwege een voor Wilders onwelgevallige afbeelding van zijn persoon. Kritiek op de PVV en aanverwanten wordt straks strafbaar — misschien is dit mijn laatste poging. Ook werd een lezing voor Provinciale Staten van cultuurhistoricus en PVV-criticaster Thomas von der Dunk geannuleerd, omdat die te kritisch is over de PVV en op vergelijkingen met historische bewegingen een taboe rust.

Vergangenheitsbewältigung heeft in tegenstelling tot de meeste Europese landen in Nederland nauwelijks plaatsgehad. De koopzondagen worden niet uitgebreid ondanks dat de PVV hier eigenlijk voor is. Men stemt tegen om de regering niet in verlegenheid te brengen en de SGP als tweede gedoogpartij binnenboord te houden. In de Tweede Kamer stemde de kamerfractie van de PVV tegen hun verkiezingsbelofte in voor de aanschaf van een tweede JSF testtoestel, maar tegen het opleiden van piloten hiervoor.  Ondertussen kondigde zij ook aan met een wetsvoorstel te komen om de koningin bevoegdheden te ontnemen en ‘uit de regering te zetten’.

Tegelijkertijd liep PVV-raadslid en ‘gezinscoach’ Arnoud van Doorn weg uit de vergadering van de gemeenteraad van Den Haag, want hij had geen zin om het antwoord van burgemeester van Aartsen op zijn vragen over veiligheid af te wachten. Eerder stelde zijn fractievoorzitter Machiel de Graaf, die het in twee jaar tijd schopte van tijdelijke kracht bij een incassobureau tot fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer, vragen aan het college over het Multiculturele Dictee, omdat er bijvoorbeeld het woord ‘Somaliër’ in voor kwam maar niet het Wilhelmus.

Vrij naar Hergé
Vrij naar Hergé

Voor De Graaf c.s. is dit het bewijs van massa-immigratie en islamisering met de steun van links. Hij kan het weten want hij schreef al op zijn twaalfde een opstel over de Islam, en links was volgens hem sindsdien aan de macht. Collega Paul ter Linden, die eerder voorstelde HIV-patiënten te tatoeëren, was verontwaardigd omdat er niets gedaan wordt tegen de ‘cruisende homo’s’ en hun ‘seksuele uitspattingen’, die volgens hem een slecht beeld over homo’s verspreiden.

 

Enige tijd terug stemde de PVV fractie in Den Haag tegen het voorstel om met Teeven en Opstelten in gesprek te gaan om te voorkomen, dat er banen bij de politie verloren zouden gaan, begeleid door geschreeuw dat de stad onveiliger is geworden dankzij links die geen investeringen in politie zouden willen. Niet-schooldirecteur Richard de Mos riep dat ondergrondse afvalcontainers links zijn en moslims die vogels voeren bewust overlast veroorzaken.

In Limburg, de enige provincie waar de PVV nog kans maakt op deelname in het college, is er nog steeds geen bestuur omdat fractievoorzitter en ondernemersdochter Laurence Stassen te druk is met heen-en-weer rijden zonder chauffeur van en naar het Europarlement Brussel. Collega-europarlementariër Daniel van der Stoep is al enige tijd niet meer gesignaleerd nadat zijn ex-verloofde en raadslid in Den Haag Marjolein van de Waal in bed dook met zijn medewerker, daags nadat zij de verloving had verbroken. Lucas Hartong, ook europarlementariër, beweerde onlangs dat zijn toen vijf jaar oude vader verzetsstrijder was geweest.

De ‘laatste ridder van Limburg’ Dion Graus, voormalig handelaar in diergeneesmiddelen en tweedehands auto’s, maakt ondertussen furore door het onverdoofd ritueel slachten door joden te verbieden, maar ondertussen te beweren dat halal misdadig is. Voormalig ME-er Hero Brinkman ziet zijn motie voor een hoofddoekjesverbod verworpen en beklaagt zich erover dat volgens hem de VVD-fractie van Provinciale Staten Noord-Holland ’tegen het regeringsbeleid’ heeft gestemd. Mede-kamerlid Louis Bontes, ook ex-agent, ziet geen bezwaren tegen het weigeren van vrouwen met hoofddoekjes in het openbaar vervoer. Student godsdienstwetenschappen Yoram van Klaveren wil dat asielzoekers die zich tegen uitzetting verzetten met een kap over hun hoofd en gebonden het land uit worden gezet.

Interieurverzorgster Fleur Agema probeert ondertussen de SGP rechts in te halen door het recht op abortus in te perken, omdat abortus volgens haar het gevolg is van losbandigheid. Tegelijkertijd wil woordvoerster medische ethiek Karin Gerbrands dat niet langer de vrouw, maar de arts bepaalt of een abortus mag plaatsvinden. Volgens onderwijswoordvoerder Harm Beertema moet het onderwijs losbreken uit de ‘verstikkende omhelzing van links’, want alles wat mis is met het onderwijs is natuurlijk de schuld van links. Ondernemer Jhim van Bemmel, in 2006 veroordeeld wegens het vervalsen van vrachtbrieven, pleit ondertussen voor lagere brandstofprijzen terwijl de PVV begin dit jaar instemde met een accijnsverhoging.

Oplichter en mishandelaar (‘ondernemer’) James Sharpe staat ondertussen in de startblokken om een vrijgekomen zetel in de Tweede Kamer weer in te kunnen nemen. Hippisch juriste Lilian Helder wil dat iedereen zwaarder gestraft wordt in Nederland, want je kunt criminelen niet met elkaar vergelijken. Wilders en Helder komen samen met voorstellen om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht af te schaffen.

Wilders zelf is ondertussen druk aan het zwijgen tijdens zijn wekelijkse zitting in het strafproces, dat live wordt uitgezonden. Iedere tweet of opmerking van hem wordt breed uitgemeten in de pers en media. De grote leider van de eenmanszaak PVV kondigde eerder aan dat hij een boek zal gaan schrijven over de hersentumor en krankzinnigheid van Mohammed, en met een vervolg op Fitna komt om te bewijzen dat moslims achterlijk, minderwaardig en gevaarlijk zijn. Zijn trouwe achterban vindt het allemaal prachtig. Als ze maar net als hij ongegeneerd kunnen schoppen tegen datgene waarvoor ze bang zijn en een hekel aan hebben. Ze zien in Wilders en zijn persoonlijk en zorgvuldig geselecteerde apostelen de langverwachte verlossers, die voor iedere gebroken belofte worden toegejuicht en moeten worden beloond met nog meer aandacht en macht.

wltrrr is ervan overtuigd dat als de huidige trend zich voortzet Nederland straks niet meer in de top 100 van kenniseconomieën voorkomt en hooguit aantrekkelijker wordt als eindbestemming voor psychiatrische patiënten.

9 gedachten over “De Talibanisering van Nederland (2)”

 1. PVV dient met hand en tand bestreden te worden! Mijn bewering dat de PVV een onvervalste aanhanger is van het nazi-gedachtengoed en dus een ordinaire nazi beweging is wordt door enig zoeken op het internet bevestigd.
  Bron: de socialist en Kafka.

  Hoewel de PVV bij hoog en laag beweert geen enkele band te hebben met extreem-rechts gedachtegoed, denken tientallen bekende nazi’s daar anders over.

  Uit onderzoek van de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka blijkt dat bij de deelname van de PVV aan de provinciale Statenverkiezingen heel wat notoire extreem-rechtse figuren betrokken zijn. Een aantal van hen tekende ondersteunende verklaringen voor de provinciale verkiezingen van 2 maart. Daaronder zijn prominenten van de neonazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU).

  Kafka noemt onder andere Alexander van Hattem (derde op de lijst in Noord-Brabant), die als ‘Jonge Fortuynist’ banden zou hebben aangeknoopt met de extremistische splinterpartij Nieuw Rechts. Sebastian Kruis (tiende op de lijst van Zuid-Holland) noemde Mussolini op een website ‘het grootste staatshoofd dat de wereld ooit gekend heeft’.

  In Zuid-Holland wordt de partij ondersteund door Dick Hartman, die begin jaren tachtig actief was in de NVU. Volgens Kafka hield hij zich in de jaren daarna bezig met websites over de SS en de NSB. Hartman maakte gebruik van de schuilnaam Seyffardt, naar een Nederlandse generaal die in de Tweede Wereldoorlog sympathiseerde met het nationaal-socialisme.

  Laten we ook niet vergeten dat Wilders vorig jaar tijdens zijn bezoek aan Londen massale steun kreeg van de fascistische knokploegen van de ‘English Defence League’.

  Het is geen toeval dat zulke figuren zich identificeren met een partij als de PVV. De oorlogsretoriek tegen moslims en migranten, de hang naar gewelddadige oplossingen voor maatschappelijke problemen en het systematisch willen uitsluiten van bepaalde etnische groepen, raakt een gevoelige snaar bij veel nazi’s. Wilders is een ijsbreker voor hun gedachtegoed.

  Wanneer gaat bij de aanhangers van Wilders eindelijk de ogen open?

 2. Zolang ze in de slachtofferol blijven dus niet. Wel als ze flink in de portemonnee gepakt worden. Dan is het over.

 3. Laat ik kalm beginnen: dank voor het overzicht witrrr. Maar een welgemeend GVD is hier op zn plek! Het sluipt erin en het lijkt alsof niemand beseft wat er gebeurt. Voorlopig hoogtepunt is het in beslag nemen van een lulig vlaggetje. In ‘mijn’ tijd, de ‘crisis’ ten tijde van Lubbers, zou er door de Linkse radicale Rechtvaardgheidsbeweging, linkse kerk, kraakgemeenschap, actievoerend Nederland op een inbeslagname met een bestorming van het nabijgelegen politieagentschap zijn gereageerd. Wat een matheid vandaag de dag, Is werkelijk iedereen de weg kwijt, in slaap gesust of ontdaan van alle wapens?

 4. JoeyRamone Schreef:

  Voorlopig hoogtepunt is het in beslag nemen van een lulig vlaggetje. In ‘mijn’ tijd, de ‘crisis’ ten tijde van Lubbers, zou er door de Linkse radicale Rechtvaardgheidsbeweging, linkse kerk, kraakgemeenschap, actievoerend Nederland op een inbeslagname met een bestorming van het nabijgelegen politieagentschap zijn gereageerd. Wat een matheid vandaag de dag, Is werkelijk iedereen de weg kwijt, in slaap gesust of ontdaan van alle wapens?

  Helemaal mee eens. Ik zou me er ook gerust om willen op durven laten pakken. En er een politieke rel van maken.

 5. JoeyRamone Schreef:

  Wat een matheid vandaag de dag, Is werkelijk iedereen de weg kwijt, in slaap gesust of ontdaan van alle wapens?

  Een verschil met vroegâh is dat je toen nog geen websites had die het leuk vonden om relatief onbekende mensen (vooral ter linkerzijde) “kapodt” te schrijven. Ik heb daar van behoorlijk dichtbij een aantal gevallen van meegemaakt en ik krijg echt nog liever 10 agenten achter me aan dan een shockblog.

 6. DarkSkywise Schreef:

  ik krijg echt nog liever 10 agenten achter me aan dan een shockblog.

  Dit begrijp ik niet helemaal. Bedoel je hiermee haat- en dreigmail van rechtse agressors n.a.v. een geventileerde mening onder eigen naam of pseudo? Dan wint het duisterdom toch immers?

 7. Abdul Alhazred Schreef:

  Bedoel je hiermee haat- en dreigmail van rechtse agressors n.a.v. een geventileerde mening onder eigen naam of pseudo?

  Smaad, bedreigingen, mishandeling, politie die belooft wat vaker langs te rijden om te checken of de voordeur er nog in zit…. niet iedereen kan dat aan (we heten tenslotte niet allemaal Neal* :P) en dan zul je soms het Duisterdom moeten laten denken dat ze gewonnen hebben.

  Nee, niet fijn, maar (om een volslagen willekeurig & geheel uit de lucht gegrepen & geen enkel met de realiteit verband houdend voorbeeld te nemen) iedere keer een ambulance aan de deur voor een hartfilmpje is ook niet fijn.

  * dat zou ook erg verwarrend worden denk ik

 8. Het is trouwens Paul ter Linden en niet Daniel ;). Maar inderdaad dat kereltje is een gevaarlijk zelf verlogend persoontje. Moet je voor uitkijken, dat zijn de eerste die je aangeven mocht het zo ver komen.

Reacties zijn gesloten.