De suprematie van de VS

Obama heeft bekend gemaakt dat de VS zijn troepen volledig terug gaat trekken uit Irak. Niet omdat het nu zo goed is in Irak, neuh, dat niet. De VS heeft er een bende van gemaakt, zoals ze zo vaak hebben gedaan en nog steeds doen in allerlei landen. De VS heeft Saddam decennialang gesteund omdat het zo’n goede, bruikbare vriend was in het Midden Oosten (net zoals Ghadaffi gesteund is). Toen hij niet meer van pas kwam, had hij ineens allerlei wapens die hij niet mocht hebben (zijn overigens nóóit gevonden!). De bevolking heeft met steun van de VS decennialang onder een onmenselijk dictatorschap geleefd. Daar kunnen wij ons hier, in ons goede Nederland geen voorstelling van maken. Vervolgens trommelt de VS een stelletje hielenlikkers op die met hen dan wel even Irak gaan ‘bevrijden’. Waarvan? Van de door hen zelf geïnstitutioneerde en gesteunde dictatuur? Dus eigenlijk van henzelf?

Nu vertrekken ze weer. Waarom? Omdat ze vinden dat hun militairen immuniteit genieten en alleen voor een VS militaire rechtbank mogen gedaagd als ze iets fout doen. De VS heeft schijt aan de hele wereld en laat dat wederom zien.
Die mensen daar denken echt dat ze het middelpunt van het universum zijn, ze lijden aan grootheidswaanzin. Ben benieuwd welk land binnenkort weer ‘bevrijd’ moet worden door de zichzelf overschattende VS. Want de wapenlobby zal wel een nieuw doelwit hebben om geld te verdienen. Ik word er ziek van.

De aanleiding voor dit stuk was het blog van Floris-Jan van Luyn: Tijd van gaan op nrc.next

6 gedachten over “De suprematie van de VS”

 1. Quote: `Nu vertrekken ze weer. Waarom? Omdat ze vinden dat hun militairen immuniteit genieten en alleen voor een VS militaire rechtbank mogen gedaagd als ze iets fout doen. De VS heeft schijt aan de hele wereld en laat dat wederom zien.
  Die mensen daar denken echt dat ze het middelpunt van het universum zijn, ze lijden aan grootheidswaanzin. Ben benieuwd welk land binnenkort weer ‘bevrijd’ moet worden door de zichzelf overschattende VS. Want de wapenlobby zal wel een nieuw doelwit hebben om geld te verdienen. Ik word er ziek van.’

  Waarom vertrekken ze? Omdat ze dringend troepen nodig hebben voor straks in Iran. En omdat het doel is bereikt in Irak: een immense US ambassade en meerdere megagrote militaire vliegbases met enorme startbanen, klaar om opgestouwd oorlogsmaterieel Iran te doen invliegen. Het is niet een kwestie van òf, maar van wanneer.
  Zo maakte US na een geringe bijdrage in Kosovo ook enkele enorme militaire bases operationeel, en waarschijnlijk zijn ze nu al een nieuwe aan het inrichten in Libië. How the East was won.

 2. Kaaskop, de VS heeft de term Bananenrepubliek goed met de tijd mee laten gaan. Ze kunnen het niet laten.

 3. Huppeldepup Schreef:

  Waren de VS niet al failliet voordat de Grieken dat waren?

  Ja maar aangezien Amerikaanse bedrijven de rentevoet bepalen betaald de USA en haar lidstaten amperan rente maar de EU staten word de rente keer op keer voor verhoogt ..

Reacties zijn gesloten.