De stuitende kwaadaardigheid van een dorpsburgemeester

Wanneer vluchtelingen in Europa aankomen na een levensgevaarlijke reis die velen van hen niet overleven, hebben ze meestal duizenden Euro’s of dollars moeten betalen aan mensensmokkelaars om überhaupt te kunnen vluchten.
Dat geld voor die vlucht wordt vaak bijeengeschraapt met heel veel moeite door hen die achterblijven: familieleden of dorpsgenoten.
Vaak is er sprake van grote schulden aan bendes mensensmokkelaars die tegen woekerrentes en op straffe van foltering, ontvoering en dood afbetaald moeten worden.
Degenen die in Europa dan uiteindelijk aankomen zijn behalve getraumatiseerd, angstig en onzeker ook nog eens totaal berooid.

Dergelijke nuances zijn niet besteed aan de burgemeester van Tynaarlo, Marcel Thijssen is van een lokale prutserspartij en begrijpt kennelijk niet dat oorlogen en staatsgrepen de belangrijkste oorzaken zijn dat mensen moeten vluchten.

Deze kwaadaardige randdebiel laat tijdens zijn vakantie, die hij hoogstwaarschijnlijk niet in een vluchtelingenkamp in Griekenland of Turkije doorbrengt, weten dat vluchtelingen wat hem betreft na aankomst in Tynaarlo (of all places) eerst maar op eigen kosten in een hotel moeten verblijven.

De empathieloosheid van deze man jegens hen die in opperste nood verkeren knalt er naast zijn schokkende domheid (blijkbaar zijn menselijke eigenschappen en zelfs maar een beetje intelligentie niet vereist voor het vak van burgemeester in een Labbekakkiaans dorpje) gewoon van af.

Voor degenen in Tynaarlo die het met Thijssen eens zijn en tevens met Geert Wilders van mening zijn dat vluchtelingen alleen maar uit zijn op – zoals Den Lijder gisteren uit zijn anus liet vloeien – ‘levenslange all-inclusive vakanties’ heb ik nieuws: jullie gaan de grofheid, de kwaadaardigheid en de grenzeloze onverschilligheid jegens het leed van anderen door jullie burgemeester aan de dag gelegd nog wel een keer zelf aan den lijve ondervinden.

Als bijvoorbeeld door ziekte of werkloosheid jullie bestaantje, waarvan jullie dachten dat het onaantastbaar was, compleet overhoop gehaald wordt en jullie aanspraak moeten maken op de gedecentraliseerde zorg of de bijstand…

1 gedachte over “De stuitende kwaadaardigheid van een dorpsburgemeester”

  1. Pingback: Wanneer wordt de Nationale Politie opgeheven? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.