GroenLinks: “PVV behandelt mensen niet gelijk”. Stop de persen!!

Eigenlijk is het toch te zot voor woorden dat een aantal politieke partijen meent te moeten verklaren dat ze niet zullen samenwerken met de PVV. Wordt hier geprobeerd de zogenaamde eigen ” sociale super correcte menslievende anti-achterlijke democratische” politiek in het zonnetje te zetten?

Vandaag was het GroenLinks in Den Haag die meende even een standpuntje wereldkundig te moeten maken,  GroenLinks-lijsttrekker Inge Vianen zei tijdens de nieuwjaarsreceptie van haar partij:

GL zal absoluut nooit deelnemen aan een college van burgemeester en wethouders als ook de PVV daar in zit. Want de PVV behandelt mensen niet gelijk.

Wat een revolutionaire schokkende verklaring zeg, ik schrik er gewoon van. Hier is erg lang en diepgravend over nagedacht. PvdA-collega Rabin Baldewsingh zei dat hij de PVV niet 100 procent uitsluit. Inge Vianen vraagt zich daarom af: ‘Waar zijn dan je linkse idealen? GroenLinks is dus om deze reden links? Laat me niet lachen zeg. Alle steun aan vieze rechtse dingetjes onder het kleed geveegd door de PVV fout te verklaren?:

Het kabinet krijgt aan alle kanten steun. Na CDA-leider Van Haersma Buma zegt nu ook GroenLinks-voorman Bram van Ojik de regering te willen helpen met het doorvoeren van de bezuinigingen.

Alle steun aan het kabinet maar de “PVV behandelt mensen ongelijk”, hoe geschift wil je het hebben in dit polderlandje?

14 gedachten over “GroenLinks: “PVV behandelt mensen niet gelijk”. Stop de persen!!”

 1. Ben verdomme blij dat een politieke partij eindelijk eens de PVV in de hoek trapt en het blijkbaar beu is om niet alleen niet te gedogen, maar ook eindelijk eens flink uithaalt naar dat extremistisch zooitje! Het kan ze in dat rare polderlandje van ons verdorie nog stemmen kosten ook! En dan ben ik als christen niet eens van harte links!

 2. De dingen veranderen tegenwoordig zo snel dat het bijna opvallend wordt als een partij openlijk verklaart niet met de PVV te willen samenwerken. Het hangt misschien wat van je perspectief af of je dat overbodig of noodzakelijk vindt. Het zou niet nodig moeten zijn, zoals Le Roi Danse o.a. beweert, maar ik kan me ook vinden in Joosts opluchting dat godzijdank iemand dat blijkbaar nog expliciet durft te zeggen, dat de PVV nog niet helemáál salonfähig blijkt.

 3. Joost:

  [ Ben verdomme blij dat een politieke partij eindelijk eens de PVV in de hoek trapt ]

  Nou zeg, wat wordt de PVV in de hoek getrapt: “de PVV behandelt mensen niet gelijk.”

  Koen, dapper, heldhaftig en vastberaden! Dát is GroenLinks!

 4. Dat GL laat weten, nooit met de PVV te willen samenwerken is natuurlijk goed. Dat zouden meer partijen moeten doen. Met name VVD en CDA. GL zou echter ook de consequente tweede stap moeten zetten door een regering, die mensen ongelijk wenst te behandelen, niet te steunen.

 5. Ik ben niet weg van Groen (Links in naam veelvuldig Rechts in daden) een soort PVDA.

  Maar aangeven dat de PVV geen partij is waar mee dient te worden samengewerkt is altijd goed. De PVV is de angst machine van de VVD. Daarom is alleen Wilders lid en voorzitter.

  Slim gedaan gedaan door de VVD. VVD voor elitair dom en de PVV erbij om tokkie dom aan zich te binden. En dan hopen op een puur VVD, PVV kabinet met wat gristengriezels erbij.

 6. Ten eerste wordt heel veel van het beleid dat de PVV graag wil door GL op lokaal niveau gestalte gegeven en ten tweede is GL wél de club die een premier die fascisten ‘een hele normale partij met hele normale standpunten noemde’ de hand boven het hoofd heeft gehouden toen het met Bruin I ineens niet zo geweldig meer liep.
  Verder loopt er nog een zekere Halsema rond in die club die iets ‘racistisch’ noemen ‘inflatoir’ vindt en gezellig keuvelt met een massamoordverheerlijker op Twitter genaamd Schut.
  Dan hebben we het nog maar niet over het feit dat een hoop GL’ers regelmatig hun diarree de vrije loop laten op ‘De Muilkorver Online’….zeg maar het partijblad van fascistisch en racistisch Nederland o.l.v. Bert-rifapen-Brussen.
  Kortom: de geloofwaardigheid van Groen Links als het het heeft over al of niet samenwerken met fascisten is niet echt groot en overtuigend.

 7. De partij van nummer één Wilderslebberaarster en hoofddoekjes-verbied-truus “Femke Halsema ” heeft nog een hoop goed te maken voor ze überhaupt weer iets “linkse kredietwaardigheid ” terugkrijgt.

 8. Toch opvallend dat je partijen uitsluit om de reden dat het anderen uitsluit. Ik denk dat je als partij dat soort uitlatingen voor je moet houden en je moet concentreren op politieke doelstellingen. GL gedraagt zich als een slechte verliezer voordat er überhaupt verkiezingen zijn geweest.

 9. Haha Femke Halsema,die in een interview zo elitair praatte over hoe welgesteld haar familie was in Enschede,en hoe duur hun wijk was en zij van haar elitaire moeder niet mocht spelen met kinderen waar de ouders in een andere wijk van Enschede woonden en vitrage!! voor de ramen hadden hangen…vitrage sinds wanneer is vitrage laagwaardig dat je
  van je elitaire rijke hooggeplaatste minachtende moeder daar niet mag spelen?
  Wat had Femke dan in hun huis voor de ramen hangen?vuilniszakken of lakens?of gewoon niks of alles open zodat de buurman kon zien hoe Femke in haar slipje de hoelahoep aan het doen was ofzo? Goh ik wist niet dat vitrages asociaal en min waren om op te hangen

 10. Nou goed dat GL niet met de PVV wil samenwerken. Wilders en kornuiten hebben volgens mij ook geen oplossingen. Die zorgen alleen maar voor grotere tegenstellingen in de samen-leving. Maar volgens mij zijn er im grotere steden wel problemen en het zou mooi zijn als alle andere politieke partijen de zorgen en wensen van de autochtone bevolking die nu naar de PVV neigt – ik kan me niet voorstellen dat het allemaal racisten zijn die problemen verzinnen – serieus zou nemen. Zodat we de boel bij elkaar houden.

 11. Garshin, eigenlijk is het heel simpel: de politieke partijen, de overheid en zijn handlangers hoeven alleen maar artikel 1 van de Nederlandse grondwet ter harte nemen. Geen bevoordeling, geen benadeling van wie dan ook. Meer verlang ik niet.

 12. Groen linksers zyn dat niet die betweters die als tweeverdieners nog steeds in hun sociale huurwoningzitten en vrydags met hun hummer naar hun tweede huis in toscane ryden??

Reacties zijn gesloten.