De overval in Deurne

Feature; Roofovervallen;PolitieIk had het ook gedaan! Wij zijn in het buitenland wel eens overvallen en van mij krijgen ze geen stuiver. Nou hadden we ook niet veel bij ons, maar het gaat om het principe. Ik word woest in dit soort situaties. Ik ben al in staat om je kop van je romp te schieten als je mijn auto moedwillig beschadigt, laat staan als je me overvalt. Helaas, of misschien wel gelukkig,  heb ik nooit een pistool kunnen krijgen. Waarschijnlijk heb ik niet de juiste kennissen.

De juweliers in Deurne wel. Die moesten kiezen tussen een systeem om overvallers af te schrikken, waardoor overvallen in Nederland drastisch zijn gedaald, of een pistool. Ze kozen waarschijnlijk voor het pistool omdat ze het helemaal zat waren dat die hufters ervandoor proberen te gaan met iets waar jij iedere dag hard voor moet werken. Nu zijn de overvallers in ieder geval dood en de spullen heb je nog.

Maar goed. Wat heb je er allemaal aan. Dit allemaal omdat sommigen zover gaan voor geld, dat ze in staat zijn iemands leven te nemen of in ieder geval te verwoesten. En als ze nou honger hadden, maar dat hadden ze niet, anders hadden ze wel een broodjeszaak overvallen.

Dit wordt een interessante zaak voor de rechter. Het zal mij benieuwen wat die ervan vindt.

Ook gaat mijn gedachte uit naar degene die het pistool heeft geleverd. Want daar gaat de politie natuurlijk ook achteraan, dus die zal wel balen. Zeker nu de straffen voor illegaal wapenbezit zo erg zijn verhoogd. Misschien heeft die de pistolen aan de overvallers ook wel geleverd. Wie zal het zeggen.

58 gedachten over “De overval in Deurne”

 1. Ik begrijp dat het OM nu al heeft beslist dat die vrouw niet vervolgd gaat worden. Ik vraag me af wat het OM eigenlijk nog wél doet.

 2. Het is een bizar verhaal.
  Die juweliers waren dat bikers?ze waren ook niet aangesloten bij de branchevereniging.
  Hoe weten we HOE de door de juweliers uitgelegde overval plaatsvond?
  Waarom had zon vrouw een pistool en kon zij er enorm goed mee overweg.
  Waarom pleitte de politie en het om direct al voor de juweliers?
  Hoe werden de juweliers bedreigd? De vrouw zag kans om gewoonweg twee mensen dood te schieten,hoeveel kogels lostte ze?
  En waarom schoten de overvallers niet?hoe kon de vrouw vrijspel hebben met gericht schieten als ze bedreigd werd?
  Als de vrouw een pistool kon richten had ze ook de mogelijk deze te pakken te trekken te schieten en dan nogwel op twee personen alsof die vastgebonden naast elkaar zaten???
  En de juweliersman had alleen een wond aan de hand???? En het dochtertje was gewoon naar buiten gevlucht.
  Wie door twee!!!!!!! Overvallers wordt bedreigd zoals de juweliersvrouw beweerd kan dan toch niet zonder zelf iets te mankeren twee mensen los van elkaar overhoop schieten???

  Waarschijnlijk is er duidelijke moordpogingen wegens marokkaanse overvallers geweest…als er uberhaupt een overval was..en de politie wilde dit niet naar buiten brengen vanwege een rel en opstand.
  Ze waren te te te voorzihctig met alvast die twee juweliers vrij te pleiten dat het zaakje stinkt

 3. Ook het alibi van het om dat de cameras niet zo goed werkten maar stilstaande beelden verrtonen,vond ik ook wel verdacht om meteen zoiets erbij te verklaren.
  Ik praat overvallen niet goed,maar deze case klopt voor geen meter.
  Dat de vrouw werd bedreigd en haar man tegelijkertijd en de overvallers gewapend waren,vind ik het ironisch dat je toch effe je pistool pakt ondertussen en niet een maar gewoon twee mensen doodknalt,en dat tijdens een bedreiging en tewwe overvallers met wapens die niet jouw neerschieten of je man???
  En dat met de enorme alibiverschaffing van het om naar de juweliers is dit hooguit verdacht.

 4. Een overval plegen is natuurlijk foute boel.
  Toch enkele opmerkingen.
  Waar kwam dat wapen vandaan ?
  Iedereen heeft recht op zelfverdediging.
  Was de situatie zo levens bedreigend ?
  Het OM had al na 24 uur hun conclusie klaar.
  Dit krijg je als het recht op eigendomsbescherming zo wordt gepromoot zoals door de VVD.
  De Amerikaanse samenleving komt steeds dichterbij.
  Als dit niet door een rechter hoeft te worden beoordeeld leven we in een bananen republiek.
  Immers, de rechtspraak is de pijler onder de democratie.

 5. “Waar kwam dat wapen vandaan ?”

  Van de verkoper.

  “Iedereen heeft recht op zelfverdediging.”

  Binnen de grenzen van de wet.

  “Was de situatie zo levens bedreigend ?”

  Onderzoek zal dat mogelijk nog uitwijzen.

  “Het OM had al na 24 uur hun conclusie klaar.”

  Voorbarig, op zijn minst.

  “Dit krijg je als het recht op eigendomsbescherming zo wordt gepromoot zoals door de VVD.”

  …zucht

  “De Amerikaanse samenleving komt steeds dichterbij.”

  No shit, Sherlock. Maar dat gaat dan tevens inhouden, dat er steeds meer mensen ageren tegen het dragen van wapens. Zoals momenteel in de US. Even los van het simpele feitje dat de overheid hier in Nederland (gelukkig) een monopolie heeft op vuurwapens, en het hier niet zo snel bij wet zal worden vastgelegd dat men, de burger, vuurwapens mag dragen.

  “Als dit niet door een rechter hoeft te worden beoordeeld leven we in een bananen republiek.”

  En daarom gaat deze gruwelijke situatie dus ook naar de rechtbank.

  “Immers, de rechtspraak is de pijler onder de democratie.”

  Inderdaad, zie vorige opmerking.

  Verder nog iets?

 6. Mijn mening maar even hier gezet.
  Natte neel, Weet u nog dat ik gisteren schreef over manipulatie door de media en de journalisten? Treffend staaltje gisteren in het NOS journaal. Het betrof de berichtgeving over het drama in Deurne. Wat melde het journaal? 1. Dader 1 had een Nederlands paspoort en een Marokkaanse achtergrond. 2. Dader 2 had een Noord Afrikaans uiterlijk. Mijn conclusie: 1. Veronderstelde dader was dus gewoon een Nederlander. 2. Veronderstelde dader was dus gewoon een onbekende dader. Uiteraard staat de complete kwijlende dubbelloopse meute alweer de kloten van de fuhrer te likken. Daarbij maak ik bezwaar tegen de voorbarige conclusie van justitie dat mevrouw uit noodweer handelde. Tuurlijk, je bemerkt een overval, je waarschuwt niet de politie, je rent naar je winkel en schiet de vermoedelijke daders dood. Dat heet in de ogen van justitie “noodweer”! Strikt juridisch is het moord. De overval is nog niet bewezen als zijnde een overval. Het is nog niet bewezen dat de neer geschoten doden de daders waren. Puur juridisch is men onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Wat is de volgende stap? Winkeliers die ontevreden klanten neerschieten onder het slaken van de kreet “noodweer”? Mijn bewering van gisteren over de media en het hournaille is voor 100% bewezen!

 7. Slimme vraag.
  Of kwamen ze reclameren over een deal dat door de tegenpartij niet nageleefd is en nu zijn er geen getuigen meer.

  Bijzonder.

 8. Angy, het onderzoek is momenteel gaande. Nu al voorbarige conclusies trekken is niet alleen zeer ongepast maar ook uiterst zot. Niemand is op de hoogte van de nog aan te tonen feiten, welke er in een later stadium mogelijk toe (gaan) doen.

  Het is enerzijds “logisch” om invulling te geven aan deze (en andere/ mogelijk vergelijkbare) situaties, maar zolang de aantoonbare feiten niet op tafel liggen, is het uiteindelijk niet meer dan giswerk op een zeer ruime afstand.

 9. Marc aub,
  Het OM heeft direct al voorbarige conclusies getrokken??? Zeer ongepast zo ook de steun van tokkies die meteen met lintjesregens en standbeeld nominaties aankwamen..
  En de duidelijke situtie die gewoonweg zeeeer bedenkelijk is zoals ik duidelijk beschreef eerder is niet zomaar even mooi te praten

 10. @Marc, gelet op het feit dat OM als eerste zich aan deze soort uitlatingen schuldig maakt en tevens ermee de ultrarechtse MassHysteria indirect steunt, valt mijns inziens Angy niets te verwijten.

  Het OM zou eerst het voorbeeld had moeten gegeven dat er niets gecommuniceerd wordt zolang het onderzoek loopt en dit kan altijd, naar wat jij zegt, nog een tijdje duren.

 11. Het OM is inmiddels van die bewuste uitspraak terug gekomen. M.i. zeer verstandig.

  Het technisch onderzoek is net klaar. Het gebouw is inmiddels vrij gegeven. Echter…

  “Justitie weet nog niet wat zich precies heeft afgespeeld bij de overval. Zo is het onduidelijk wie er heeft geschoten, hoe vaak er is geschoten en met welk wapen.”
  http://www.nu.nl/binnenland/3739665/onderzoek-bij-juwelierszaak-deurne-klaar.html

  Gaan speculeren over zaken waar niemand op dit moment verder weet van heeft, is uiterst ongepast.

  Verlaag je niet tot het niveau van het gemiddelde complottertje.

  Overigens maakte ik Angy zeer zeker geen verwijt. Mocht Angy dat zélf zo hebben opgevat, dan mijn welgemeende excuses aan haar. Bij deze.

 12. Marc: nee, ik heb jouw reactie idd meer opgevat als correctie dan als verwijt. Toch lief dat je er bij voorbaat excuses voor aanbiedt.
  Ik heb heb zelf e.e.a. waarschijnlijk nogal kort door de bocht geformuleerd. Wat ik bedoelde is:
  Ik hoop dat het OM eventuele andere mogelijkheden dan een overval met oogmerk diefstal, in het onderzoek meeneemt. Vooral het “binnenlaten via de sluis” roept bij mij vragen op, hopelijk bij het OM ook!

 13. @Marc, het gaat niet om de technisch onderzoek. Het gaat om de hele zaak.

  Het gaat echter om dat in de sociale kruidvat dat neo-liberalen en Wilders hebben opgebouwd de OM gaat lekker onnozel mee spelen. Bloedgevaarlijk en een gerespecteerde overheidsorganisatie zeker niet waardig.

  Je wil ultrarechts zien? Kijk even naar Kiev waar Van Baalen, Verhofstadt en Muzyschko tegelijkertijd op dezelfde podium stonden.
  Bloedgevaarlijk.

 14. Elke negatieve kant heeft zijn positieve tegenbeeld.

  De reactie van de VVD laat zien hoe deze partij in wezen een bloedhekel laan de Democratie heeft en enkel eigen belangen dient.

  Ze proberen nu voor Rutte de hete kolen te blazen. Masshysteria.

 15. Salonsocialist heeft één stukje geschreven waar hij iets gekeerd scheen te zijn , maar bralt nu al weer vrolijk met de rechtse massa mee .. Natuurlijk omfloerst ( zijn Salonsocialisten goed in ) maar eigenlijk zegt ook hij wat men op de rechtse fora zegt “Goed dat die Nederlandse Juwelier die kut-Marokkaan heeft doodgeschoten ” …

 16. @Salonsocialist, long time no see. Van horen zeggen heb ik vernomen dat er mensen zijn die kleine ondernemers en vooral allochtonen willen helpen in onze maatschappij waar regelmatig “ons” volkje wordt voorgetrokken.
  Nu ben jij degen die steeds zegt mensen op verjaardagen te kennen, pvv-ers en veel autochtonen kennissen te hebben die zoals we uit deze Deurne-verhaal krijgen veelal gewapend zijn omdat ze de juiste connecties hebben.

  Misschien kun jij ook iets betekenen voor de kleine vooral allochtonen ondernemers even helpen door een adresje te geven waar ze bijvoorbeeld zo onder de toonbank een wapentje ter eigen verdediging (noordvoorziening) kunnen kopen?

 17. DanEngels, misschien moet jij maar naar Florida verhuizen. Ik denk dat jij je daar beter thuis voelt. Daar mag je volkomen legaal met wapens rondlopen en zwartjes afknallen. Say the magic words, “self defence”, en je bent vrij man.

 18. Danengels,hihihi
  Wat jij wil lijk wel wild west.
  Zon oude cowboy film met sherrif en bandieten,waar de plaatselijke bevolking lees volk altijd door de sherrif
  Wordt gered,en daarna met tomaye west mag wipen boven de saloon
  En dan de fluittoon van ennio morricone erbij…

 19. DanEngels,
  Voor dit gedachtengoed zijn jouw idolen in Neurenberg opgehangen! Smerig nazigebroed!

 20. Kleine kinderen doen batman na,of spelen cowboytje en indiaan.
  Maar dat volwassen personen indianenverhalen willen uitvoeren in realiteit is bizar,net als volwassenen die huilen bij zwarte piet en hun cultuur voor de kindertjes

 21. Ach, nog beter: we maken van Nederland de 52e staat van de USA, dan is de Eurocrisis ook meteen opgelost. Cultureel is Nederland al bijna zo ver.
  Oh wacht, soevereiniteit enzo …

 22. @Cornelis – maart 31st, 2014 at 11:20 am,

  Aardig punt over legaliteit van vuurwapens in de US, dat je daar aanhaalt. Alhoewel het een ander onderwerp is, wil ik dit toch even oppikken. Gezien het vaak hier een onderwerp betreft. Het nazidom en de kans op herhaling. Ik noem maar het onderwerp Wilders en als hij aan de macht zou komen, dan is daar het gevaar. Nee, dat is het niet. Het is de macht van de regering over het volk c.q de onmacht van het volk daar tegenover.

  In Amerika is er een grondewet die specifiek daar op ingaat. Kort gezegt komt het er op neer dat de Burger zich moet en kan beschermen tegen een overheersing of onderdrukking van een regering. En daarom de Burger het recht geeft over wapens te beschikken. Daar hechten de Amerikanen grote waarde aan. Ondanks dat het wel eens fout gaat. Is dat een fundamenteel recht.

 23. Ah! Berichtje is weg. Prima, was ook wel een beetje hard. Maar Trollen ik? Valt toch wel mee?

 24. Als eigen rechter spelen geoorloofd wordt,met vrijstelling van de juwelenmoordenares,kun je de familieleden en vrienden van de vermoorde jongens ook eigen rechter laten spelen dan,oog om oog tand om tand.

 25. @kortemette, bedoel je met betrekking tot het neerknallen? Moet jij zelf weten.

  Wacht ff dat de familie zich bewapend en gaat op zijn beurt eigen gericht spelen, dan pas is het einde echt zoek.

 26. Oh nexus ja,
  Die moordenares zal nu wel tien keer achter der om moeten kijken als ze effe naar de slager loopt.wat te denken van man en dochter..
  De ouders en vrienden van de in koelen bloede vermoorde jongens willen nu ook eigen rechter spelen zou je kunnne indenken.
  Zeker als justitie een moordenares op verdachte wijze al vrijpleit van moord,geeft dit toch wel een signaal af dat de ouders en familie en vrienden ook maar eigen rechter moeten spelen lijkt het…
  Karma is een bitch

 27. @natte neel – maart 31st, 2014 at 1:48 pm

  Uit uw reactie proef ik toch wel een beeetje: “De wens is de vader van de gedachte”

  Vergeet niet wie hier begonnen is.

  Stel uw wens komt uit. Denkt u dan nog dat er ook maar een Marokkaan zich nog veilig zal kunnen voelen in Deurne. Ook die Karma gaat dan weer op.

 28. @DanEngels, “Vergeet niet wie hier begonnen is.”

  Welke wijs jij liever aan – Fortuijn of Bolkestein?

 29. Nu wordt dit dus tot een wedstrijdje Marokkaanse afkomst vs. Nederlandse afkomst?
  Er zijn twee criminelen bij hun handwerk doodgeschoten. De vermoedelijke daders zijn vrijgelaten omdat er wellicht sprake is van zelfverdediging. Wie schuldig is aan wat, kan je over twisten, ik voor mij vind dat criminelen gestraft moeten worden, maar wel door de rechter en niet door kogels. Kan iemand mij vertellen waarom iets onnozels als afkomst opeens zo opgeklopt wordt?

 30. 30 Onnozel Marokkaanse brullende Eindhovenaren, die “moordenares” brullen en tig Nederlanders die met een zelfde soort gevoelentjes nu al brullen “geef haar een lintje”, snappen blijkbaar niet dat we hier in Nederland zouden kunnen weten dat gerechtvaardigde zelfverdediging niet als wellicht in Amerika, betekent dat je er zomaar op los kan/mag schieten. Dat na een paar dagen onderzoek echt gerechtvaardigde zelfverdediging voor de hand lijkt te liggen, en dat dat dan gezegd wordt en verder onderzocht moet worden. Hoe je van een moeizame onderzoekszaak op zijn Wilders’Hollands op grond van de onderbuik een hetze kunt maken!

 31. En dan te bedenken dat de spandoeken van de Eindhovense jeugd geen spellingsfouten had en hun gebrul vlekkeloos in de mij zo bekende Zuidoost-Brabantse tongval werd gebezigd.
  Gezien het geringe aantal en de manier waarop zij demonstreerden, kan er in ieder geval geen sprake zijn van Opruiing door De Marokkaanse Gemeenschap, wat Wilders ook gaat beweren.

 32. @Cornelis, ” Kan iemand mij vertellen waarom iets onnozels als afkomst opeens zo opgeklopt wordt? ”

  Simpelweg omdat sinds ongeveer 15 jaren dit enkel is de draaispil van de hele Nederlandse samenleving.

  Haast elke rechte politicus in Nederland heeft metertijd zijn steentje bijgedragen aan de vergiftiging van de levenssfeer en aan het opkloppen van het hetze tegen allochtonen/buitenlanders en het steeds verder opblazen van de maatschappelijke hypocrisie en xenofobie.

 33. Danengels,

  Er is begonnen met wat? Doodschieten?
  Dat heeft de moordende juweliersvrouw op haar geweten.
  En wanneer een ouder of familielid ook eigen rechter gaat spelen dan zijn marokkanen in HEEL deurne niet veilig?
  Laat de AIVD dat gehucht maar goed in de gaten houden.

  En werk jij bij het programma doe een wens?
  Ik heb jou in ieder geval geen oproep gedaan?

 34. Ik vraag me steeds af hoe de situatie was in die juwelierszaak.
  Twee jonge jongens met wapen..en bedreigden de vrouw?hoe?
  Bedreigden de twee jongens allebei de vrouw?
  Hoe kon de vrouw dan niet een maar twee jongens doodschieten?kon zij in
  Bedreigde situatie een vuurwapen pakken,gericht schieten,dodelijk raken,en dan heeft zij niets,haar dochter niets,haar man enkel een wond aan de hand,in godsnaam hoe kan men spreken van de vrouw werd bedreigd kon niet anders…..of tja verzekering,illegaal wapenbezit,smartengeld etc.ja nu niet meer he?

 35. Inderdaad misbruikt Wilders/PVV criminaliteit voor politieke doeleinden.

  Hij zet de toon enkel omdat er mensen zijn die aan zijn lippen hangen en de Tweede Kamer durft nooit hem tegen te spreken.
  Hij is tenslotte een der onze mensen en de rest dus niet.
  Maatschappelijk probleem.

 36. Belangrijkste in deze :

  Wij hebben geen Second Amendment.

  Wij hebben geen Stand Your Ground wet.

  Illegaal wapenbezit, doodslag. Rechter.

  Die bepaalt uiteindelijk of hier sprake is van Noodweer of Noodweer-exces.

 37. @Lange, ben even benieuwd waar ligt ongeveer het gemiddelde aan liquidaties van allochtonen per dag voor je?

 38. DEZE ZAAK STINKT let op de doofpotconstructie!
  De grap is dat een Rechtsstaat als Nederland helemaal geen rechtsstaat is!
  Zie Demmink, Wabeke, Teeven, etc.

  Ons hele rechtssysteem en zeer waarschijnlijk (mi zeker) is zo rot als een mispel en wordt gechanteerd met pedofilie, kindermisbruik tot moord toe! VVD en PvdA-ers (zie van Rey etc etc etc etc) jatten openlijk als de RAven!

  Denk je nu echt dat de rechter hier in deze overval de vrouw zal veroordelen als het GEEN zelfverdediging was.

  De regering Justitie dus en het om en de hele klerezooi werken met een dubbele agenda.
  Let ook op de timing van de overval : Net nadat Wilders de Marokkanen staat af te zijken in het cafe!!

  De geheime agenda is bevolkingsgroepen tegen elkaar in dit geval de MArokkanen op te zetten tegen de Nederlanders!!
  Doel aandacht afleiden van hun eigen corruptie, liegen en jatten (op grote schaal) van bel;astinggelden, Demmink, Poot claim 2 miljard is gewoon een 1-2tje .
  Googel maar even daarop.

  P.s. Veel reacties zitten heel dichtbij de waarheid m.i. vooral Natte Neel en Nexus: Mes Compliments.

 39. @Sisemen:
  [Let ook op de timing van de overval : Net nadat Wilders de Marokkanen staat af te zijken in het cafe!!

  De geheime agenda is bevolkingsgroepen tegen elkaar in dit geval de MArokkanen op te zetten tegen de Nederlanders!!]

  Helemaal mee eens: Volgens mij zijn “de Marokkanen” nog maar het begin. Ik ben er van overtuigd dat na hen, andere groepen allochtonen een target worden. Dat heb ik de laatste 10 jaar dat ik in NL woonde voortdurend geroepen tegen een ieder die het maar horen wilde (trouwens ook tegen diegenen die het NIET wilden horen).

  Het enige in jouw betoog waar ik het NIET mee eens ben:
  [Ons hele rechtssysteem en zeer waarschijnlijk (mi zeker) is zo rot als een mispel]

  Ik vind dat een grove belediging aan het adres van de MISPEL!

 40. Nou,de vrouw die twee mensen doodschoot is vrij van moord gesproken.
  De reacties ongeveer 200 met allemaal felicitaties voor de vrouw die twee mensen doodschoot.
  Geen enkele afkeurende reactie!raar hoor..

Reacties zijn gesloten.