De onafgebroken oorlog tegen de natuur

Terwijl ik aan een stuk tik zoek ik ter illustratie een filmpje dat ik laatst gevonden heb waarin grootschalig onbekommerd en alsof het een weldaad betrof DDT werd uitgesproeid over een heel stadje in de VS. Schoolklassen kregen dit wonderlijke wijwater volop over zich uitgestort. De naam van dit filmpje wist ik al niet meer, het stond in verband met Rachel Carson’s Silent spring. Ik vond nu eens stukje van Farmageddon, waarvan meer deeltjes te vinden zijn.

Als men natuurverwoesting in verband kan brengen met de bioindustrie, en dit is onvermijdelijk, dan weet ik “dichter bij huis” nog wel een film. Van “onze eigen” Partij voor de Dieren. Meat the truth, voluit.

MEAT THE TRUTH – Nederlandse versie from Nicolaas G. Pierson Foundation on Vimeo.

1 gedachte over “De onafgebroken oorlog tegen de natuur”

  1. Pingback: De sprinkhanen van weleer | Krapuul

Reacties zijn gesloten.