De omgekeerde wereld

Het moet toch niet gekker worden!

Bij de Zeeuwse afdeling van het antidiscriminatie bureau (ADB) hebben enkele PVV-stemmers een klacht ingediend tegen Nieuwsuur, dat schrijver en Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa de vloer gaf om te waarschuwen tegen de terugkeer van het ‘monster’ dat fascisme heet – waartoe hij ook de partij van Wilders rekent. Ironisch, die klacht, want uitgerekend de PVV wil af van het verbod op discriminatie in het strafrecht

10 gedachten over “De omgekeerde wereld”

 1. En dan is Vargas Llosa in feite nog een rechtse rakker. Maar dat zullen ze bij de PVV wel niet weten.

 2. “Het woord fascisme moet maar even in de ijskast. Dan kan de discussie weer tot leven komen en valt er misschien iets te leren van de geschiedenis. Ook al bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.”

  Onder vele anderen laat dit stuk ordinaire boerentaal zien waarom Wilders het zover in Nederland kan schoppen. Men heeft geen historisch besef want men heeft geen cultuur, men heeft ook geen enkel kennis behalve deze van zijn onderbuik, laat maar eens de waarheid openlijk zeggen.

  De geschiedenis is de enige bron waar we iets maar kunnen leren over onze beschaving.

  Maar goed, nogmaals wat kun je verwachten van de dagelijkse bruine media?

 3. Fascisme, is o.a. de volksbourgeoisie die ten strijde getrokken is voor haar eigen interessen.

 4. Ik stel me zo voor dat leerkrachten als de Mos hun kindjes alleen over zieligen Joden die daarom Israhel moesten krijgen en het Trotsche Nederland dat zich de Nazi’s verzette vertelde , zonder hierbij het Nederlandse verraad te noemen of het feit dat het verzet in hoofdzaak socialistisch en communistisch was…
  en hup , dat was het maandelijkse uurtje “vaderlandsche geschiedenis ” …

  vooral heden ten dage is geschiednis iets wat geen enkele rechtse partij zou willen onderwijzen , in deze tijd van apathie wil je niet datkinderen leren dat er tijden waren met méér rechten en voorzieningen dan nu …

 5. Nexus m. Schreef:

  Fascisme, is o.a. de volksbourgeoisie die ten strijde getrokken is voor haar eigen interessen.

  volksbourgoise ??? het gebruik van verouderde sociale laag omschrijvingen is hier in juist contraproductief … wij hebben tegenwoordig een zeer klein proletariaat , een overgroot klootjesvolk wat is opgebouwd uit kinderen van de proles die onderwijs hebben genoten en het gedeelte van de bourgoise die zich niet in de sturende klasse hebben kunnen binnenneuken of likken .. en dan de “sturende klasse ” , de vroegere heersende families + recent binnengehaalde uitbreidingen uit de toplaag van de Bourgouise en een enkeling ( zoals bv wim Kok ) uit de “lagere klassen “die zijn afkomst verlochende en zo een leuke positie voor zichzelf veroverde .. maar die posities zijn , in tegenstelling tot de “oude families ” niet erfelijk ..

 6. Ben met je eens en ik vind dat het vrij eenvoudig is in dezen het historisch verband aan te tonen met gebeurtenissen die hetzelfde oorsprong hadden.

  Een en ander om te laten zien dat mensen die ons de geschiedenis verbieden te bestuderen en als een wijze les gebruiken het slechtste met ons voor hebben.

Reacties zijn gesloten.