De nuancering van het begrip ‘Henk en Ingrid’

Ik ontken dat er een Nederlandse cultuur is. Ik vind dat er een verschil is tussen een Groninger en een Limburger. Ok, ze hebben gemeenschappelijke eigenschappen, maar er zijn heel veel verschillen.
Voor het gemak, heb ik het ook altijd over Henk en Ingrid. Dat doet Wilders tenslotte zelf ook. Maar die scheert wel meer groepen over één kam. De neiging om Henk en Ingrid over één kam te scheren is bij mij ook groot. Iedere dag word ik onheus bejegend op Geenstijl en het forum van de Elsevier. Ik stel me dan voor wat dat voor figuren zijn en heb direct de neiging om ze te associëren met Henk en Ingrid.

Gisteren zat ik een stuk te schrijven over hoe ik in mijn jeugd over communisten dacht.
Ik was in die tijd geïndoctrineerd door …ja, door mijn leefomgeving denk ik. Kranten, televisie, school, enz. Alle communisten waren slecht. En dat terwijl er ook goeie communisten waren. Maar dat vertelde niemand me.
Tijdens het schrijven van dit stuk bedacht ik me, dat ik nu dezelfde fout aan het maken was.

Buiten de Henken en Ingrids die ik ken, heb je ze in Limburg wonen, maar ook in Oost-Groningen. Ik ken een Henk en Ingrid die gebruik maken van een PGB. Ik ken een Henk en Ingrid die op een zangkoor zitten en dagelijks een concert bezoeken.
Ik ken een Henk die in een achterstandswijk woont, die door onopgevoede tweede generatie immigranten voor vieze Nederlander is uitgescholden toen hij naar zijn fiets liep. Ik ken een Ingrid die nog nooit een hoofddoek gezien heeft. Ik ken een Ingrid, die in de thuiszorg werkt en altijd voor iedereen klaar staat. Ik ken ook hufterige Henken en Ingrids, die ik dan ook niet meer tot mijn vrienden reken.

Door alle Henken en Ingrids als mijn vijand te zien, ben ik hetzelfde bezig als de blonde haatpruik die ook alle Moslims het liefst over één kam scheert. Wilders houdt ervan om mensen in hokjes te plaatsen. De neiging is groot om hier in mee te gaan. Maar dit is voor een samenleving de pest.
Het liefst zie ik Henk en Ingrid als niet zo gestudeerd en niet goed geïnformeerd. Dat klopt ook wel als ik uit eigen ervaring spreek, al moet ik uitkijken om niet iedereen met een andere mening als die van mijzelf als een dombo weg te zetten.

Zit ik nog met het probleem Hans Jansen. Dat is toch geen domme kerel? Die heeft toch meer gestudeerd dan ik? Hoe komt hij aan die idiote denkbeelden dan? Van Geert kan ik het nog begrijpen. Die is zijn zakken aan het vullen.

Hoewel de PVV nog steeds stijgt in de peilingen ga ik er maar niet vanuit dat al deze mensen een haat koesteren tegen de Islam, want dan zou ik me echt onprettig beginnen te voelen in Nederland.
Mensen zijn onzeker en bang. Ze vluchten in paniek maar naar iemand die het volgens hen op kan lossen. Dat hebben we in de geschiedenis vaker gezien.
Maar keer op keer werden deze bange vluchters teleurgesteld. En ook nu zal dat weer gebeuren.

Salonsocialist

46 gedachten over “De nuancering van het begrip ‘Henk en Ingrid’”

 1. Henk en Ingrid,je zal maar zo heten tegenwoordig.
  Mijn gedacht bij een Henk en Ingrid was een type a la barbie van oh oh cherso tot aan Tiny en Lao uit Overschie..Ook de kinderen van de Tokkies eigenlijk.

  Weetje een boel mensen hebben weemoed naar de jaren 50 en dat gezellige gewone rustige Nederland is zeer snel veranderd door zoveel ivloeden dat het eigenlijk voor veel mensen niet meer bij te houden is,en die missen die gezellige jaren 50 sfeer toen alles zo gewoon was.

  Mensen denken dat arbeidsimmigranten de oorzaak hiervan zijn,maar in werkelijkheid is de enorme opkomst van technologie,welvaart,Europese vereniging van landen,emancipatie van vrouwen en minderheden,handelstrategie enzovoort De reden dat alles snel veranderde.

  Na de jaren 50 werden vrouwen van hun gezellige aanrecht en langzaamwasser aangespoord om te gaan werken,om te emanciperen.
  De potkachel verdween,de waterstoker was er niet meer ,de bakkerswagen kwam niet meer door de straat en de schillenboer ook niet.En juist deze gezelligheid waar mensen zo gewoon op waren werden door de enorm snelle opkomst van fabrieksbrood,centrale verwarming,wasautomaten,en dat een auto voor iedere burger betaalbaar werd veranderd in een snelle werkende uitputtende maatschappij..De gewone Hollandse burger zag het leven zo snel veranderen met die techniek en welvaart dat ze het eigenlijk niet konden bijbenen.Ook de komst met plots nieuwe buren die zelf aan hun nieuwe land en wijk moesten wennen was ook een vreemde gewaarwording.

  Het probleem is dat veel autochtone burgers het gevoel hebben dat allochtonen de schuld hebben aan de verandering van de maatschappij,en willen liefst de jaren 50 terug maar dat kan natuurlijk niet.

  Door de enorme welvaart en industrie die de gezellige dingen van vroeger inhaalde hebben mensen een ontheemd gevoel en ik begrijp dat best,Maar deze zijn wel de schuld van de overheid die te snel en zonder gevoel voor de burgers een maatschappij hebben gecreeerd die niet aan te wennen was,en de boel saaier strakker en onpersoonlijker van maakte.

  Manieren om de samenleving weer wat gezelliger en persoonlijker te maken is simpel en zou eigenlijk gewoon door de politiek gemaakt kunnen worden.
  Huurwoningen betaalbaar houden en burgers laten kiezen waar ze willen wonen,televisieprogramma’s verbeteren en ouderen wat meer zendtijd geven met zenders die zij leuk vinden.
  Ook niet meer zoveel straten en wijken ontheemd maken door afbraak en winkels uit het gebied te trekken.

 2. `Door alle Henken en Ingrids als mijn vijand te zien, ben ik hetzelfde bezig als de blonde haatpruik die ook alle Moslims het liefst over één kam scheert. Wilders houdt ervan om mensen in hokjes te plaatsen. De neiging is groot om hier in mee te gaan.’

  Beste salonsocialist. Ho, ho eens even: H & I zijn wèl een bedenksel van de blonde brallerd zlf hoor! Die zette ze in voor zijn verkiezingscampagne; en de H & I achterban was er maar wàt trots op!
  Niet dat ik en de meesten hier, schat ik zo in, Henk & Ingrid als vijand zien, maar dat belet me niet om deze achterlijke karikatuur van een ontevreden koppel dat Wilders heeft bedacht, belachelijk te maken.
  Als H & I daar moeite mee hebben moeten ze zich maar beklagen bij hun Meester.
  Zolang ze dat niet doen laat ik met graagte mijn neiging botvieren om H & I te bashen.

 3. –Hoe komt hij aan die idiote denkbeelden dan? Van Geert kan ik het nog begrijpen. Die is zijn zakken aan het vullen.–

  Naast het zakkenvullen van Greet, is ook Hans Jansen blijven hangen in de shock na 9 /11. Extreemrechtse idioten zagen kort daarna meerdere prooien, zoals een Pamela Geller/ Fjordman/ enz. die, met wat geld & promotie, op het Internet hun onderbuik konden “legen”. De argeloze mensen (H&I) die hun woord, vervolgens, alszijnde waarheid aannamen, beseffen niet dat ze zijn (en worden!) bespeeld door o.a. een voormalig Ku Klux Klan lid. Ze hadden ‘eindelijk’ een ingang gevonden, om de (wereld)maatschappij te ontwrichten. Negen september. En reken maar dat ik met Pamela Geller in discussie ben geweest, voor ze “haar eigen plekje” vond. Het psychotische droop er vanaf. Toen al en nu nog steeds. Haar bijnaam is niet voor de flauwekul “Shrieking Harpy”. En Geert Wilders vind haar wel lievvv…

 4. Ik vind dit een mooie weerspiegeling over het gemak waarmee Henk en Ingrid door de tegen de Henken en Ingrids die PVV en VVD stemmen , afgemaakt worden.
  Ik ken geen mensen die PVV stemmen maar begrijp uit de fora dat er naast niet aflatende PVV indoctrinatie over wat ons aangaande de islamisering te wachten staat , er Henken en Ingrids zijn die moeite met de plaats van de Islam in onze samenleving hebben.
  Waar gaat het ze over:
  Utgescholden worden voor gore nederlander of hoer, gespuug op de grond,cq vrouw onvriendelijheid ,,verworven vrijheid kortje rokjes , blote borsten in eigen tuintje het geding, een godsdienst moeten respecteren die geen satire duldt , het gepamper daarvan, turks marokkaanse winkeltjes waar uitbaters met aanhang in eigen taal communiceren cq het bedienen van neerlandse klanten als ondergeschikt , niet meer thuis voelen ,outsider in schotel antennes wijken, gevoel van onveiligheid /bewaken van eigen spullen op straat en thuis cq kleine criminilateit marokkaanse rot jongens , schuivelende moslimmannen op weg naar moskee die men niet verstaat etc. .
  Ik kom dus een hele lijst van loslopende burger zorgen tegen die door de gevestigde polilieke partijen niet op tijd gesignaleerd werden en waardoor de oppositie nu met lege woorden en handen staat.

  Op de allochtone fora kom ik jonge moslima’s en moslims als zoekend naar eigen identiteit binnen onze samenleving tegen.
  Waar een Haags politiek Islam debat over zou gaan is voor mij de vraag. Ik zie gerelateerde onrust in de samenleving adresseren en beantwoorden als haar voornaamste taak.
  Daarnaast verdient voorlichting over alle stromingen van de Islam een veel grotere plaats.

 5. #3
  Volgens mij doet je nick als heerlijke aas uitstekend dienst om een suffe PVVer mee te vangen 😀 , altijd prijs !

 6. @ katja:Katja,
  Zowiezo begrijp ik niet waarom een groepje moslimmannen die praten perssee verstaan moeten worden is dit een hekelpunt?denk je dat Ingrid of Henk het iets interesseert wat die mannen zeggen?
  En satire is bijvoorbeeld koefnoen of de TVkantine,maar met propaganda opzet cartoons maken voor een rechtse beweging die zegt dat moslims allemaal terroristen zijn noem ik geen satire maar gewoon haat! en gepamper van Islam?nou je lijkt Wilders wel,enne ik hoor enkel Islamhaat dus dat gepamper valt laatste tijd met PVV reuze mee katja.
  En vrouwonvriendelijk is echt uit de tijd meid om moslims er enkel van te beschuldigen,vind je hoe vrouwen tegenwoordig door de “verworven”samenleving met hun tieten,hun spleten met string op televisie elke dag die posters van reclame met hete naakte meisjes met hun enorme tieten vind jij dat vrouwvriendelijk dan?ik vind het smerig en zo kan je een vrouw toch niet meer als mens zien dan sexrobot..dat is het wat je steeds ziet de moraal van vrouwen afhalen en ze te maken tot nymfomane vrije wezens zonder schaamte en altijd geil.Die verworvenheid is erg doorgeschoten.

  Al met al denk ik dat jij toch een Ingrid bent,je botvierde je frustratie precies als van een Ingrid wordt verwacht.

 7. @ katja:
  En Katja ik denk dat menig man zeker ook Hollandse mannen wanneer zij thuiskomen van het werk toch echt wel liever hun vrouwtje met een lekkere pan peen en uien in de keuken zien staan koken ,dan dat ze met een kort rokje en blote tieten in de tuin zit te niksen.
  En schotelantennes,tja SBS en RTL4 vind ik ook niks jij wel?

  Kijk ook even onder het bericht integratienota..heb ik het juist duidelijk vermeld hoe het in elkaar zit

 8. katja Schreef:

  Volgens mij doet je nick als heerlijke aas uitstekend dienst om een suffe PVVer mee te vangen , altijd prijs

  Katja, dat was ook een van motieven voor keuze. Veel van dat bruine pvv-slag gaat al spasmodisch hyperventileren met een rood waas voor ogen als onder zo’n Arabeske naam op hun gezeur wordt gereageerd. Het voelt zich persoonlijk gepakt door Alla, zo lijkt het soms. Maar ik reageer en schrijf alleen op Krapuul onder Abdul A. Nergens anders. Is een soort huismerk.

 9. katja Schreef:

  Waar gaat het ze over: Utgescholden worden voor gore nederlander of hoer, gespuug op de grond,cq vrouw onvriendelijheid ,,verworven vrijheid kortje rokjes , blote borsten in eigen tuintje

  Kun je wat voorbeelden aandragen? Vooral dat laatste. `onbedekt gemoed van vrouwelijke kunne op eigen hof’, om het netjes te zeggen, vind het wel wat èrg kort door de bocht! Had de Telegraaf daarover geschreven soms? Of weet je zulks uit ervaring?

 10. #10

  Ha ha ha “onbedekt gemoed van vrouwelijke kunne op eigen hof” maar nu je vragen.
  Dat heb ik zelf niet meegemaakt maar kom dit regelmatig op de main stream fora tegen.
  Terwijl een van achter de ramen gegluur van neerlands anders kunne in vrij en blij zonne gemoed 😛 ook onaangenaam is, accepteert men niet om als minderwaardig dan wel hoer bejegend te worden.
  Met bedekte boobs op straat voor hoer uitgemaakt worden en dat gespuug op de grond tijdens voorbij gaan , als ook , naast vriedinnen, eigen ervaring .
  De rest komt uit wat in Adam en van vrienden uit andere steden opvang en wat ik dus op de fora lees. .
  Ik heb alleen maar willen aangegeven dat er m.i. naast geindoctrineerden ook Henken en Ingrids zijn wiens tolerantie grenzen zijn overschreden.
  Maak die maar een wijs dat een stem op de PVV ons allen naar een achterdochtige samenleving zal helpen.

 11. @ katja:
  Katja, heb jij het meegemaakt dat iemand terwijl jij met je blote boobs op straat liep iemand hoer riep en spuugde op de grond?
  Was dat ergens op de wallen dan tussen twee lantaarnpalen rondlopen of heb je dat ingrid horen vertellen die het weer van bep had gehoord dat haar vriendin jet een keer zag dat truus ergens liep en toevallig een marokkaanse jongen en toen…….

 12. En trouwens met je tieten bloot lopen is helemaal niet goed voor je tieten ook,beter draag je een buustenhouder die zorgen dat je tieten dan niet gaan hangen en verslappen dat staat zo lelijk,en er zijn zoveel mooie buustenhouders met kant zonder kant en met versteviging.En bij de wibra heb je ze al voor 5 euro kan je toch niet zonder voor lopen toch?en staat beter ook

 13. katja Schreef:

  Met bedekte boobs op straat voor hoer uitgemaakt worden en dat gespuug op de grond tijdens voorbij gaan , als ook , naast vriedinnen, eigen ervaring .
  De rest komt uit wat in Adam en van vrienden uit andere steden opvang en wat ik dus op de fora lees. .

  Ik blijf het een te vaag verhaal vinden, meer iets uit kappersblaadjes en de Telegrof. Mijn idee is dat veel vrouwen zeer onzeker worden als niémand reageert op hun zorgvuldig uitgezochte décolleté en bijbehorende sexy blote buik en schaars omklede benen. De Viva staat er vol mee. Kortom, als dames er een beetje normaal decent bijlopen dus niet volgens SBS, Veronica en Flair mode, het best meevalt en ze ook niet bang hoeven te zijn te worden bekritiseerd door Moslims , naar ik begrijp uit je relaas. .

 14. #7 Ik kan niet veel met deze reactie.

  Dit vond ik veel zeggend, inzichtelijker :

  #2 “”Ook de komst met plots nieuwe buren die zelf aan hun nieuwe land en wijk moesten wennen was ook een vreemde gewaarwording””

  Ik heb 1 of 2 interessante documentaires gezien over het wel en wee van 1e generatie gast arbeiders en wel of niet meegekomen vrouwen , hun levens ervraring en omgang /reacties op wat heet leven in een westerse /nederlandse cultuur.
  Analfabetisme en semi geletterheid met de koran in de hand, het is allemaal een kwestie van tijd voor 2e en 3e generaties van deze mensen en niet zo dat de multi culturele samenlevingen mislukt is.
  Mijn opsomming was om aan te geven dat de politiek haar doorsnee burgers , behalve de rijken , in de steek heeft gelaten om er als samenleving , samen dus , goed mee om te gaan.
  Een stem op de PVV is een stem op de VVD om van een koude kermis terug te komen.
  Wat er met EU migranten uit de Balkan mede aan zit te komen, zijn geharde jongens waar bv marokaanse rot jochies die andermans spullen jatten, maar softies bij zijn.

 15. #13 kevin toch:D !
  Dank voor advies als boobs bescherming die hard nodig is omdat ze dag in dag uit van de zon genieten 😉 ?

 16. #14

  Het wordt steeds grappiger dat weer wel, wat nou als dames er maar een beetje normaal decent bij lopen…..bij wat lopen en sinds wanneer zijn dames voor heren normaal 🙂 ?

 17. #17 Katja. Lijkt me een onderwerp op zich, misschien kun je je punt weergeven in een beknopt podiumstuk? 💡 Anders wordt het zo off topic reageren nu. :mrgreen:

 18. @ katja:
  Duidelijk Kat,jij bent een onvervalste Ingrid,maar Ingrid taal spreken kan jij mij echt niet mee wijs maken dat de gemiddelde moslim geen nederlands zou kunnen spreken,en waneer moslims wel goed nederlands spreken tegen jou of andere ingrids zijn ze dan wel geintegreerd?hier op straat spreken de marokkaanse boys echt heeeeeeeel goed nederlands Inge,dus hier kom je echt niet meer me weg dat is zooo passeee.
  Maar Ingrid,mens leer nou leven met wat je hebt de multiculturele samenleving is een feit meid,en wat menig ingrid wil is een monoculturele samenleving dat zou betekenen dat de allochtone medemens weg moet uit moet toch?anders krijg je die monocultuur echt niet kind?Waar hoop je op Katja?

 19. Katja,ik las dat je met bericht @7 niets kan..DAT is het probleem juist van Ingrid en Henk typisch……

 20. Gaan we elkaar hier nou ook al “Henk ” en/of “Ingrid” noemen?
  Dat is toch echt niet de betekenis van het woord nuancering… 😀

 21. Ik kom hier maar even op terug :

  “”vind je hoe vrouwen tegenwoordig door de “verworven”samenleving met hun tieten,hun spleten met string op televisie elke dag die posters van reclame met hete naakte meisjes met hun enorme tieten vind jij dat vrouwvriendelijk dan?ik vind het smerig en zo kan je een vrouw toch niet meer als mens zien dan sexrobot..dat is het wat je steeds ziet de moraal van vrouwen afhalen en ze te maken tot nymfomane vrije wezens zonder schaamte en altijd geil.Die verworvenheid is erg doorgeschoten””

  Je stelt je m.i. voor dat deze vrouwen op reklame posters ook heet zijn, dat in de 1ste plaats.
  Je geeft een ethische evaluatie over een markt voor vrouwen als sex object .
  Ik ben het daar deels mee eens; let wel dat de schimmiger markt voor porno gigantisch en niet voorbehouden aan westerse cuturen is.
  De centrale vraag zou eerder zijn waarom dit zo is.

 22. @ katja:
  In ieder geval lijken mij dat deze vrouwen het niet koud hebben of koud voor doen..en de Pornografische uitbeelding/gebruiken van vrouwen is om de samenleving het moraalbesef te doen ontvallen.

  Aan de ene kant wordt constant gepredikt dat vrouwen gerespecteerd moeten worden en aan de andere kant worden ze door die zelfde heers en verdeel maatschappij als vunzige hete chronisch geile naaktlopende sexzoekende altijd zin in sexverslaafde nymfomanen gepresenterd constant overal in film,reclames,billboards en ontvangen vrouwen respect hiermee?
  Wanneer vrouwen denken dat zij respect krijgen enkel wanneer zij in hun blote tieten touwtje springen of op billboards in ondergoed en bizarre posities kronkelend een produkt aanwijzen sorry no respect..in America zeggen ze daarop NO HO

 23. #18 Dat over een podium stuk begrijp ik en geef ik toe..
  Maar waarom ik een mr. green die volgens mij boosaardig is als ik als verwant aan topic, de omgang tussen sexen aansnijdt, begrijp ik niet.

 24. Abdul Alhazred Schreef:

  `Door alle Henken en Ingrids als mijn vijand te zien, ben ik hetzelfde bezig als de blonde haatpruik die ook alle Moslims het liefst over één kam scheert. Wilders houdt ervan om mensen in hokjes te plaatsen. De neiging is groot om hier in mee te gaan.’
  Beste salonsocialist. Ho, ho eens even: H & I zijn wèl een bedenksel van de blonde brallerd zlf hoor! Die zette ze in voor zijn verkiezingscampagne; en de H & I achterban was er maar wàt trots op!
  Niet dat ik en de meesten hier, schat ik zo in, Henk & Ingrid als vijand zien, maar dat belet me niet om deze achterlijke karikatuur van een ontevreden koppel dat Wilders heeft bedacht, belachelijk te maken.
  Als H & I daar moeite mee hebben moeten ze zich maar beklagen bij hun Meester.
  Zolang ze dat niet doen laat ik met graagte mijn neiging botvieren om H & I te bashen.

  Inderdaad , met Nuanceren hebben de Salonsocialisten van de PvdA de PVV in het zadel geholpen .. Want ze waren ooooooo zo bang weer beschuldigt te worden in geval Wilders gedood zou worden door de een of andere idioot .. Het is gewoon heel duidelijk , Fortuyn was een tegen het fascisme aanschurkende populist , Wilders is een het fascisme omarmende fascist .. waarom zouden we dan hun aanhang nuanceren ?? Henk en Ingrid zijn gewoon jankende piepende achter fascisten aanhobbeldende rascisten … Die ik zonder enige twijfel in staat zie tot net zoveel geweld als mistens hun Servische and waarschijnlijk hun jaren 30 Duitse voorgangers …

 25. katja Schreef:

  Je stelt je m.i. voor dat deze vrouwen op reklame posters ook heet zijn, dat in de 1ste plaats.
  Je geeft een ethische evaluatie over een markt voor vrouwen als sex object .
  Ik ben het daar deels mee eens; let wel dat de schimmiger markt voor porno gigantisch en niet voorbehouden aan westerse cuturen is.
  De centrale vraag zou eerder zijn waarom dit zo is.

  Je gaat er vanuit dat de Westerse cultuur bij de grenzen van Europa en Noord Amerika stopt , De elites in de andere landen zijn bijna allemaal compleet verwesterd en de consumptiecultuur druipt ook daar naar beneden .. Het is in Rabat en Casablanca zo goed als onmogelijk om met een hoofddoek een hoge baan te krijgen en als je Arabisch spreek kijken ze je vreemd aan , want ” de elite ” spreekt Frans ….
  Inherent aan onze cultuur is dat alles consumptie is .. wat is dan nog het verschil tussen even een broodje of een blootje halen ….

 26. @26: Al B.

  […]Wilders is een het fascisme omarmende fascist .. waarom zouden we dan hun aanhang nuanceren ?? Henk en Ingrid zijn gewoon jankende piepende achter fascisten aanhobbeldende rascisten … Die ik zonder enige twijfel in staat zie tot net zoveel geweld als mistens hun Servische and waarschijnlijk hun jaren 30 Duitse voorgangers …][…]

  Het geweld tegen, en het doden van mensen vindt nu al plaats. Ik weet zeker dat er gehandicpten en zieken zijn die door de veranderingen van het PGB en de jarenlange inkomensachteruitgang in een diep isolement terecht zijn gekomen. Ze sterven eerder dan nodig is, of plegen zelfmoord.
  Deze mensen zullen dat doen in stilte, inmiddels zo ver naar de rand van de samenleving geduwd, dat ze onzichtbaar geworden zijn. En wat denk je van de asielzoekers? De zelfdodingen en de verpeste levens die deze mensen hebben? Voor het gemak door het bruine tuig maar afgedaan als zelf-doding.
  NEE, het is moord, En Leers en de rest van het spul heeft nu al bloed aan de handen. Veel bloed.

 27. katja Schreef:

  #18 Dat over een podium stuk begrijp ik en geef ik toe..
  Maar waarom ik een mr. green die volgens mij boosaardig is als ik als verwant aan topic, de omgang tussen sexen aansnijdt, begrijp ik niet.

  Een Mr Green Volgens mij is dat geen boze smiley. Volgens mij een goedaardig plaagsymbooltje.
  Niet zulke lange tenen hoor

 28. LeRoiDanse Schreef:

  @26: Al B.
  […]Wilders is een het fascisme omarmende fascist .. waarom zouden we dan hun aanhang nuanceren ?? Henk en Ingrid zijn gewoon jankende piepende achter fascisten aanhobbeldende rascisten … Die ik zonder enige twijfel in staat zie tot net zoveel geweld als mistens hun Servische and waarschijnlijk hun jaren 30 Duitse voorgangers …][…]
  Het geweld tegen, en het doden van mensen vindt nu al plaats. Ik weet zeker dat er gehandicpten en zieken zijn die door de veranderingen van het PGB en de jarenlange inkomensachteruitgang in een diep isolement terecht zijn gekomen. Ze sterven eerder dan nodig is, of plegen zelfmoord.
  Deze mensen zullen dat doen in stilte, inmiddels zo ver naar de rand van de samenleving geduwd, dat ze onzichtbaar geworden zijn. En wat denk je van de asielzoekers? De zelfdodingen en de verpeste levens die deze mensen hebben? Voor het gemak door het bruine tuig maar afgedaan als zelf-doding.
  NEE, het is moord, En Leers en de rest van het spul heeft nu al bloed aan de handen. Veel bloed.

  100% Met je eens Roi ..

 29. Off topic

  #28 Geheel akkoord met goed aardige sar Mr.Green als op zijn plaats !
  Mr Green als onontbeerlijk deel van het grotere geestes geheel ….pfft , zou niet zonder willen !
  Ik had eerst nog even snel mijn tenen gechecked 😉 en schreef maar , in geval van ….en …je weet maar nooit , volgens mij als redelijk veilig 😉 erbij terwijl ik de tijd niet had genomen om dat plaatje te snappen.
  Heb ik weer ….dus dank !

 30. #27

  “”………………….. en de consumptiecultuur druipt ook daar naar beneden”

  Een perverse consumptie markt kan naar beneden druipen omdat men van boven en beneden verslaafd aan dan wel niet meer zonder deze markt kan.

  Het gaat ook om de stortplaatsen die wij wel en niet , denkend bv aan internet ether , kunnen zien.

  “”wat is dan nog het verschil tussen even een broodje of een blootje halen …”‘ ha ha ha

  How about, al is het maar voor 1 dag en komt de bakker er mee weg : iedereen haalt zijn broodje in zijn blootje?

 31. “Gisteren zat ik een stuk te schrijven over hoe ik in mijn jeugd over communisten dacht.
  Ik was in die tijd geïndoctrineerd door …ja, door mijn leefomgeving denk ik. Kranten, televisie, school, enz. Alle communisten waren slecht. En dat terwijl er ook goeie communisten waren. Maar dat vertelde niemand me.”

  Beste salonsocialist,

  Hiermee kon je ook een uitstekend kampbewaker (om niet kampbeul te moeten gebruiken) kunnen wezen tijdens WO II. Heb je misschien je tijd gemist.

  Sinds de Neurenberg proces “Ich hab es nicht gewussen” telt niet meer als excuus.

  Weet je dit ook alweer niet?

 32. katja schreef:
  “Wat er met EU migranten uit de Balkan mede aan zit te komen, zijn geharde jongens waar bv marokaanse rot jochies die andermans spullen jatten, maar softies bij zijn.”
  Sommige mensen lukt het om twee vooroordelen in een zin te krijgen.

  katja schreef:
  “blote borsten in eigen tuintje het geding, een godsdienst moeten respecteren die geen satire duldt , ”

  Laat ik het zo zeggen. Stel dat er een groep mensen religieus of niet zich achter de schaamlap “satire” verschuilen en de Nederlandse vrouwen en manne voor van alles uitmaken wat niet prettig is, hun cultuur, religie en geschiedenis wordt bespot allemaal onder het mom van “satire”. TErecht zou men die groep voor “haters” en “extremisten” noemen. Men zou zelfs zover gaan door “kamervragen hierover te eisen” en zalen die die”komedianten” zaalruimte verhuren te vragen niet aan hun te verhuren en zelfs eisen ze het land uit te gooien. Waarom dan die selectieve verontwaardiging en die dubbele maatstaven?

  katja schreef:
  “How about, al is het maar voor 1 dag en komt de bakker er mee weg : iedereen haalt zijn broodje in zijn blootje?”

  Als ik bakker was dan zou ik het niet prettig vinden als iedereen in zijn blootje een broodje omt halen. Een mooie vrouw bijvoorbeeld zou gelijk mijn dag goed maken en mij twintig jaar jonger doen voelen.

 33. katja schreef:
  “blote borsten in eigen tuintje het geding”
  Zou er geen moeite mee hebben met (mooie) buurvrouw die met blote borsten en **** door de tuin liep.

  katja schreef:
  “het gepamper daarvan, turks marokkaanse winkeltjes waar uitbaters met aanhang in eigen taal communiceren cq het bedienen van neerlandse klanten als ondergeschikt , niet meer thuis voelen ,outsider in schotel antennes wijken, gevoel van onveiligheid /bewaken van eigen spullen op straat en thuis cq kleine criminilateit marokkaanse rot jongens , schuivelende moslimmannen op weg naar moskee die men niet verstaat etc. .
  Ik kom dus een hele lijst van loslopende burger zorgen tegen die door de gevestigde polilieke partijen niet op tijd gesignaleerd werden en waardoor de oppositie nu met lege woorden en handen staat.

  Wat een hoop onderbuikellende. De Ingrid die meent dat de politiek niet de waanideeen en angstgevoelens van Ingrid hebben gesignaleerd. En de tegenstrijdigheden. Want waarom zou je moskeebezoekende mannen willen verstaan als je per definitie hun niet verstaat en niets met die mensen te maken willen hebben?
  En eerlijk gezegd zou ik ondanks dat je Nederlands spreekt je ook niet verstaan, omdat je heel onsamenhangend schrijft en waaarschijnlijk ook praat. Elke keer heb ik de indruk een puzzel op te moeten lossen.

 34. Salonsocialist schreef:
  “Zit ik nog met het probleem Hans Jansen. Dat is toch geen domme kerel? Die heeft toch meer gestudeerd dan ik? Hoe komt hij aan die idiote denkbeelden dan?”

  Nou dat is niet zo moeilijk om te begrijpen waarom probleemfiguren zoals Hans Jansen met zulke idiote denkbeelden aankomen.
  Je kan bijvoorbeeld tot een bepaalde ideologie behoren die vijandig staat tegenover de ideologie van een ander, waarbij de intentie om die “ander” weg te zetten als “vijandig” en alle realiteitsdenken uit het oog te verliezen. Men ziet zichzelf behorende tot een ideologische groep die “perfecte eigenschappen” heeft in tegenstelling tot de “vijandige ideologische andere groep”. Die wordt zo negatief mogelijk afgezet en zelfs als een bedreiging. Intelligentie en kennis is geen garantie om de nuance op te zoeken. Het is geen intelligentieprobleem, maar een moreelprobleem. Het heeft iets weg van primitief tribalistisch gedrag van primitieve volkeren, waarbij de ene stam per definitei niet deugt en men altijd op gespannen voet staat met die stam. Het behoort ook niet tot de eigenschappen van een goed stamlid om positief te spreken over de vijandige stam. Alhoewel we denken dat we dat niveau zijn ontstegen, gebeurt het ook in onze hooggeavanceerde Westerse beschaving. Alleen rennen we niet enkel gekleed in een kort rokje en een speer rond.
  De mensen in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid waren ook van mening dat de zwarte bevolking een gevaar voor het welzijn van de blanke bevolking als die dezelfde rechten zou krijgen. En dat vonden niet alleen de domme blanke boeren, maar daar zaten ook hoogopgeleide mensen bij.
  Maar Hans Jansen kan ook uit puur oppurtunistische redenen er voor gekozen hebben om als een soort van broodschrijver er munt uit te slaan. Want hoeveel “knappe koppen” die met een evenwichtig beeld over de Islam en moslims schrijven zijn bekend en hebben er goed aan verdiend? Dus het loont financieel om zo te schrijven.Nu kan die windbuil via de media-aandacht die hij krijgt reclame maken voor zijn prulboeken, lezingen geven waar hij grof aan verdient.

 35. @36
  Nou Maurits Berger had een hit met een boek dat ik niet denderend vond, maar dat niet denderend vinden was nog in een tijd waarin ik niet wist wat ons allen te wachten stond.
  Jansen is een prototypisch omkoopbare intellectueel. Hij kan zwelgen in de aandacht die de Wildersbende voor hem genereert en omgekeerd. En hij is van nature een extremist: eerst rabiaat “antizionistisch” nu rabiaat anti-islam.

 36. Arnold schreef:
  “Jansen is een prototypisch omkoopbare intellectueel. Hij kan zwelgen in de aandacht die de Wildersbende voor hem genereert en omgekeerd. En hij is van nature een extremist: eerst rabiaat “antizionistisch” nu rabiaat anti-islam.”
  Liever noem ik ze gelegenheidsextremisten. Het zijn extremisten die een bepaalde extremisme opzoeken meer om opportunistische redenen dan om idealistische. De menselijke geschiedenis is er vol van. Dichterbij huis hebben we alleen al de laatste 10 jaar heel wat van zulks zien voorbij fietsen. Verdonk, Fortuyn, Ayaan. Afshin Elian etc. Onder de niet bekenden bevinden zich een hoop voormalige asielzoekers die eerst zich als links profileerden om de steun van linkse mensen te kunnen hebben om vervolgens nadat zij eenmaal die steun niet nodig hadden de meer extreemrechtse kant op te gaan en hard tegen allochtonen en links aan te schoppen.

 37. Gozer Schreef:

  Arnold schreef:
  “Jansen is een prototypisch omkoopbare intellectueel. Hij kan zwelgen in de aandacht die de Wildersbende voor hem genereert en omgekeerd. En hij is van nature een extremist: eerst rabiaat “antizionistisch” nu rabiaat anti-islam.”
  Liever noem ik ze gelegenheidsextremisten. Het zijn extremisten die een bepaalde extremisme opzoeken meer om opportunistische redenen dan om idealistische. De menselijke geschiedenis is er vol van. Dichterbij huis hebben we alleen al de laatste 10 jaar heel wat van zulks zien voorbij fietsen. Verdonk, Fortuyn, Ayaan. Afshin Elian etc. Onder de niet bekenden bevinden zich een hoop voormalige asielzoekers die eerst zich als links profileerden om de steun van linkse mensen te kunnen hebben om vervolgens nadat zij eenmaal die steun niet nodig hadden de meer extreemrechtse kant op te gaan en hard tegen allochtonen en links aan te schoppen.

  Ja en ze kwamen hier om veiligheid terwijl hun hele afstammende families als koningen leven,heb je toen die Ayaan familie gezien? dat allemaal door het geld van Nederland..sommige ingrids en henks hebben Ayaan aanbeden als een afgod..en ook politici liepen met haar weg vooral donner en zalm o die prezen haar zoveel,dat gemene uitbuitende kreng zit nu lekker te genieten elders

 38. Kevin,
  Ayaan Magan heeft zowat iedereen voorgelogen. Zo kwam ze niet uit Somalie, maar uit Kenia. Ze had in principe geen recht op asiel hier, omdat ze al asiel had in Kenia in opdracht van de VN. Ze kon Kenia ontvluchten door een naieve Somalische doctor uit Canada voor de gek te houden en met hem te willen trouwen. De Somalische man regelde een vliegticket voor Ayaan naar Canada, maar kreeg geen argwaan toen Ayaan een tussenstop in Duitsland wilde maken. En toen begon Ayaan met haar pathologische leugens van een slachtoffer van een religeus fanatieke familie die haar wilden uithuwelijken en haar bedreigden en daarom zo zogenaamd van haar geloof zou zijn afgestapt uit protest hier tegen.
  De familie bleek helemaal niet fanatiek religieus (waarschijnlijk waren ze niet eens religieus) en vertleden trots te zijn op haar, “omdat zij het zo ver geschopt had”. De Canadese Somalische doctor verklaarde geschokt te zijn van haar leugenachtige verhaal van “gedwongen huwelijk” en verklaarde als intellectueel nooit achter zo’n huwelijk te willen staan. En daarna gebruikte ze zowat iedereen voor haar opportunistische doeleinden. Ze werd ontmaskert door het blad Vrij Nederland over haar verzonnen bedreigingen. ,Ook de relatie met haar vader was ambivalent. Want als het haar goed uitkwam dan vertelde ze over “haar tirannieke ultrareligeuze vader” en als het haar weer zo uitkwam vertelde ze trots te zijn dat haar vader “een vrije man was, die haar leerde achter haar besluiten te staan”. En uiteindelijk belande AYaan Magan in de VS waar ze nog meer kon verdienen en mediaaandacht kon krijgen als medewerkster van een ultraconservatieve “denktank”, terwijl zij hier in Nederland beweerde “progressief” te zijn.
  Walgelijk. Kon me uit de jaren zeventig de Chileense vluchtelingen herinneren die heel anders waren dan mensen zoals Ayaan en zich niet lieten verleiden tot haat tegen welke bevolkingsgroep dan ook. Wat waren die gemoedelijk en beschaafd in hun gedrag. Niet te vergelijken met de Ayaans, Ehsans en de Afshins.

 39. @ Gozer:
  De hele VVD fractie en ook andere politici die die Ayaan zo zielig vonden moeten zich doodschamen,Waarom kan dit dat een Keniaanse oplichtster die zoveel loog gewoon gelooft werd?ook haar familie (christenen) kwamen in beeld op televisie lachend en wel…weetje ik snap dat rechtse politici dit niet erg vinden maar waar is een OPPOSITIE? waar zijn de BEERPUTopeners..Wilders zou allang kamervragen en moties van wantrouwen hebben ingediend als het politici betrof die links waren

 40. Ach, ik ken zoveel Henken die niet aan het profiel voldoen dat Wilders van een ‘Henk’ schetst. Ik heb een neef die Henk heet, al sinds mijn kindheid niet meer gezien, ik ken een Henk die hier als kunstenaar leeft, ik ken een Henk hier met een godsdiensttik en een alcoholprobleem, etc. Ingrids ken ik niet, maar ik ga er vanuit dat dat ook niet allemaal van die hardzeurende en deprimerende Miepen zijn (ohh, nou maak ik dezelfde fout als Wilders) Overigens, waar is die peiling waaruit blijkt dat de PVV nog steeds in zetels stijgt? Misschien sprokkelen ze er in een of andere peiling nog een of twee zetels er bij, maar boven de 35 zie ik ze niet komen. Volgens mij zijn de kaarten nu al enkele maanden geschud, het is nu afwachten totdat Bruin I op hun sloop- en afbraakbeleid afgestraft wordt.

 41. Gozer Schreef:

  Kon me uit de jaren zeventig de Chileense vluchtelingen herinneren die heel anders waren dan mensen zoals Ayaan en zich niet lieten verleiden tot haat tegen welke bevolkingsgroep dan ook. Wat waren die gemoedelijk en beschaafd in hun gedrag. Niet te vergelijken met de Ayaans, Ehsans en de Afshins.

  Klopt, heb ze gekend, de Chilenen, waren ook hier.
  Voor de xenofoben: En zit er nog één Chileen hier in de stad? Nee, ze zijn allang allemaal vertrokken naar eigen huis en haard in Chili, dus dat gelukszoekersplaatje klopt ook al niet, gaat voor hen niet op.
  Maar wel voor ranzige opportunistes als Ayaan Hirsi Ali, die nog steeds in Nederland komt neerstrijken als er verkiezingen in aantocht zijn en teert op de zak van Amerika & Israël en geilt op de status van haar beveiligingséquipe die vast wel door ons wordt medebetaald. Wat dat betreft had Rita gelijk dat ze dat misselijke slangensnotmens eruit heeft geschopt.

 42. @43: Hm, ik heb een Chileense vrouw gekend die na jaren besloot om terug te keren, maar ze kon daar niet meer aarden. Alles was veranderd en haar vrienden waren er niet meer. Maar dan kan je dus mooi op je buik schrijven dat je opnieuw welkom bent in Nl. – ondanks dat ze hier jarenlang haar hardwerkende steentje had bijgedragen.

 43. @Kevin 43
  Ik heb die discussie in het verleden vaak gevoerd met Ayaan-aanbidders over haar bedrog en hoe het nou viel te rijmen dat zij nog steeds sympathie voor haar konden koesteren. Het antwoord leidde altijd: “Je moet het zo zien haar verhaal is wel representatief voor andere mensen en moest zij gezien als symbool voor de “anonieme gevallen” die nog steeds “onderdrukt worden”. Idioter kan je haast niet raskalen. En op de vraag hoe iemand een politieke draai van 180 graden kon maken (van progressief naar ultraconservatief), antwoordde men met: “Dat komt omdat zij door links verraden is en nu via (extreem)rechts probeert alsnog wat te betekenen voor onderdrukten”. DAt is werkelijk de wereld op zijn kop zetten, want als er iemand iemand verraden heeft dan is het wel Ayaan die links verraden heeft. Het meest merkwaardige is dat dit antwoord ook wel eens gegeven werd door sommige mensen die links waren.

Reacties zijn gesloten.