De normalisering van discriminatie: gevalletje Allin Personeel Roosendaal

Wij zijn een Nederlands bedrijf en flikker op met je kopvod.
Wij zijn een Nederlands bedrijf en flikker op met je kopvod.
Openlijk discrimineren in Nederland wordt steeds normaler gevonden. Men lijkt zelfs verontwaardigd als men er op wordt aangesproken.
Neem uitzendbureau All[in] Personeel in Roosendaal.
Zij hebben een meisje dat kwam voor een stageplek, op grond van een vermoeden dat zij wellicht in de toekomst mogelijk een hoofddoek zou kunnen gaan dragen, afgewezen.

“Wij zijn een Nederlands bedrijf en ik mag dat gewoon eisen van de werknemers”, zegt de vestigingsmanager in een opgenomen telefoongesprek.

De Nederlandse redneck mentaliteit anno 2014.
Met dank aan de zelfbenoemde nieuwrealisten en andere bruine meelopers.

14 gedachten over “De normalisering van discriminatie: gevalletje Allin Personeel Roosendaal”

 1. Volgens mij is het nog veel erger: je moet gewoon meedoen, zo niet, wacht maar, de volgens peilingen grootste partij van Nederland vind dit nu toch. Je bent gewoon ondemocratisch als je niet mee doet. Ocharm, dat Nederland, dat niet meer beseft wat mensenrechten en echte democratie zijn. PS Ik kom blijkbaar toch door!

 2. En dat racisme en discriminatie wordt gevoed door idioten als Gerard Joling en dito kwal Gordon met hun zogenaamde ‘gezelligheidsracisme’ bij de omroepjes van Henk en Ingrid alsook door een muts als Daphne Bunskoek met haar kutopmerking destijds inzake de slavernij…

 3. Dit is typisch geval van openlijke discriminatie in Nederland. ( de verborgen die veel grotere proporties heeft is moeilijker te pakken).

  Ontwikkelde Europese landen met geschiedenis op de Mensen rechten gebied (dus niet alleen degene die zeiken om daarna met een Trubunaaltje te gaan pronken) gebruiken zulke voorvallen om bij rechter een duidelijke vonnis te vereisen zodat het voortaan als ijkpunt in de intermenselijke relaties tegen discriminatie en racisme kan dienen.

  Frankrijk kent tal van die processen die soms bewust door “undercover” burgers werden aangespannen om een duidelijk signaal naar de maatschappij aan te geven dat discriminatie niet meer loont.

  Tevens zou dit de beste maatregel zijn tegen het invloed en discriminerende, haatzaaiende werking dat PVV/Wilders al jaren lang in de Nederlandse maatschappij aandragen. Zie de gevolgen in dit voorval.

  DE laatste vraag is: welke maatschappelijke organisaties, burgerorganisaties en/of verenigingen gaan mevrouw Kallal openlijk in haar aanklacht tegen deze discriminatie gaan steunen?

 4. Wij zijn een Nederlands bedrijf..en jíj bent geen Nederlandse bedoelden ze?
  Of bedoelden ze dat het Nederlands zijn betekent dan mogen we anderen die wíj niét Nederlands vinden
  Vertellen volgens ons pvv handboek voor Nederlands zijn,dat je eruit moet zien of denken zoals dat hoort volgens ons handboek.
  Kan ook zijn dat de medewerkster van dat bedrijf specifiek erbij uitlegde van dat Nederlands zijn,dat dat Marokkaans meisje,met Marokkaanse achtergrond en hoofddoek even móet weten dat Nederlandse bedrijven in Nederland de Nederlandse traditie met Nederlandse gewoontes en Nederlandse PVV handboeken jou op je plaats moet zetten.ze dachten dat dat meisje wellicht verdwaald was en niet wist waar zij op dat moment woonde en dat dat bedrijf geen Russisch ofzo was,en dáárom dat meisje wel moest vertellen over Nederlandse bedrijven.

 5. Als je de commentaren op dit bericht leest in mijn plaatselijke sufferdje is het nazistisch denken tot in alle gelederen doorgedrongen! Wat een ongehoord stelletje ratten is het gros van de Nederlanders geworden. Anton Mussert zou trots op ze zijn.

 6. Geprobeerd om onderstaande reactie in het AD te krijgen bij het artikel.
  Uiteraard niet gelukt, in tegenstelling tot de meest vunzige reactie van de gemiddelde AD lezer.

  Het is regelrechte discriminatie! Nergens blijkt uit dat deze dame een hoofddoek draagt. Het enkele feit dat deze dame moslima is en dus, heel misschien, in de toekomst weleens, heel misschien of misschien wel nooit, een hoofddoek zou kunnen gaan dragen sluiten we haar nu maar vast uit! Dan kunnen we katholieken op voorhand wel uitsluiten want katholieken en kinderen…. gereformeerden ook maar want die discrimineren vrouwen…..wat dachten we van politici? Ook maar overal voor uitsluiten want we kennen ze toch! Politici en de waarheid, water en vuur. Beste brave mensen, er zijn honderden redenen te bedenken om ook jullie overal voor uit te sluiten, je weet tenslotte maar nooit. Trouwens, genoemd uitzendbureau zal ook niet te vertrouwen zijn met hun vooroordeel, straks discrimineren ze mij ook, ik ben tenslotte links!

  Dus het AD heeft vanaf nu ook volledig afgedaan!

 7. Dit is een van de weinige keren dat het te bewijzen is.
  Evenals Jeffrey Koorndijk, enige maanden geleden. Goed dat Leila het gesprek heeft opgenomen.

 8. Dat wordt weer een bordje op een etalage :
  Te huur : 50 Vierkante meter kantoor op A1-locatie. Inlichtingen bij ….-bedrijfsonroerend-goed
  En terecht.

 9. En eindelijk ook eens een reactie van een Ascher aan de top van onze regering: hij vindt dit ernstige discriminatie, die met ons recht vervolgd dient te worden. En nu hopelijk ook eens een rechterlijke veroordeling ..en dan maakt Wilders onze rechtspraak weer belachelijk en denkt dat hij dat democratisch mag..en dan moet hij eindelijk voor alle duidelijkheid toch ook maar eens -aub rechtspraak- aangeklaagd en veroordeeld worden voor (minstens toestaan van) ernstige discriminatie! Er moet toch onderhand eens korte metten gemaakt worden met dit Wilderiaans gedoe!

 10. Sorry Joost Tibosch Sr, een schedelmeter die bepaalde mensen een soort Ariër-verklaring wil laten ondertekenen is volstrekt ongeloofwaardig en hypocriet.

 11. Het commentaartje van Ascher is alleen omdat er gemeenteraadsvekiezingen komen en hij hoop toch nog een paar stemmetjes van domme allochtonen terug te winnen …

 12. Laat maar duidelijk zijn: enkel commentaar van Ascher zonder bijhorende stelselmatige daden ter bestrijding van de xenofobie en discriminatie van allochtonen/buitenlanders die onze maatschappij kenmerken, heeft geen enkel betekenis behalve wat Al Bakra zegt.

 13. De wetgeving die hier aan de orde is staat allang in onze grondwet. Niemand hoeft dat nog in zijn partijprogramma te zetten of er bij verkiezingen nog politieke winst mee te halen. Asher strijkt daar zelfs, en dat moest veel vaker gebeuren, de populairste partij van Nederland flink tegen de haren in. Nu is het aan onze rechtsspraak om aan te pakken en dat is hier gelukkig geen onderworpen Ariërrechtspraak uit de tijd van het Derde Rijk. En die rechtstaat kan daartoe door iedereen opgeroepen worden. Asher steunt dan ook het meisje Leila bij haar aangifte..Een Wilders zal dat zonder dat hij -als Ariërs indertijd- onze rechtsspraak naar eigen kopvoddenhand kan zetten, beslist niet doen.

Reacties zijn gesloten.