De meester van de cijfers, Flip van Dyke, stopt

Ik ken Flip al jaren, eerst als reageerder en vanaf 2009 als blogger . Een man die onvermoeibaar leek en maand na maand, jaar na jaar, duidelijkheid in de cijfers schiep en onjuiste informatie verspreid door pers en politici haarfijn blootlegde.

Dat werd en wordt hem door de nieuwe politiek-correcten niet in dank afgenomen. Integendeel. Hij wordt genegeerd of verguisd, verguisd zoals iedereen die het waagt tegengas te geven aan de feiten-loze waanzin die door het land waart.

Flip zegt hierover op zijn Facebookpagina:

Er heerst een nieuwe politieke correctheid en die is niet op feiten gebaseerd. Frits Wester bv – schijnt bijzonder veel invloed te hebben – riep vorige week nog dat Noord-Afrika leeg liep.
Dat bleek ook weer recent nadat cijfers openbaar werden gemaakt over vermeende criminaliteit bij AZC’s en over kindhuwelijken. De honden lusten er geen brood van.
Dat Nederland helemaal niet zoveel asielzoekers krijgt als dat wat politici – braaf geciteerd in de pers – voortdurend riepen, wist ik natuurlijk allang en mijn volgers ook. Pas nu begint het een beetje door te dringen. Te weinig en te laat. Dat voor de echte cijfers uiteindelijk in Een Vandaag wel aandacht kwam was voor mij te laat.
De belachelijke vertoning bij de Noorderpers afgelopen maandag past precies in dat patroon. Het was ook niet de aanleiding voor mij op dinsdag de stekker er uit te trekken. Eerder een smoes om te doen wat ik al heel lang had willen doen en ook had moeten doen.
Ik beschouw Nederland ook niet meer als een democratie. Voor een democratie heb je een goede pers nodig en niet een die aan de leiband loopt van de regering of die zich de nieuwe – extreem rechtse – politieke correctheid laat aanmeten. Ik speelde een zeer bescheiden rolletje in die schijnvertoning. Zo leek het net echt. Ik pas voor die rol.

Of Flip opnieuw zichzelf kan opladen om het hoogst noodzakelijke werk, en geloof mij er gaat heel wat tijd en energie zitten in het werk dat hij verricht, voort te zetten, is nog maar de vraag.
Laten we duimen. De tegenbeweging heeft mensen als Flip hard nodig.

De belachelijke vertoning bij de Noorderpers:

 

1 gedachte over “De meester van de cijfers, Flip van Dyke, stopt”

  1. Pingback: Waar hard roepen wint van de rede | Krapuul

Reacties zijn gesloten.