De logica kan de boom in

‘Links kan de boom in,’ zegt de PVV- leider in De Telegraaf. Maar het is natuurlijk veel erger: het gaat niet om links of rechts; de logica kan de boom in, als het aan Wilders ligt.

Of misschien moet ik het anders formuleren. Wat mij buitengemeen stoort aan de PVV en andere radicaal populistische partijen in Europa is het religieuze idee dat zij de Uitzondering vormen. Zij nemen hun tegenstanders – en dat zijn alle mensen die niet tot hun partij horen – op een ijzingwekkende manier de maat, maar van enig wederonderzoek willen ze niet weten. Want wat voor anderen geldt, geldt niet voor hen. Waarom niet? Daarom niet.

VN.nl

NB: correctie van redactie, ‘alle mensen die niet tot hun partij horen’ moet natuurlijk zijn; die de partij niet aanhangen, want de PVV kent maar ÉÉN lid!!!!!!!!!!!!

2 gedachten over “De logica kan de boom in”

  1. mooi stukje:

    Wilders en de zijnen hebben zich, zoals bekend, nooit om enige nuance bekreund, en vinden dat alle moslims potentiële terroristen zijn. ‘Er bestaat geen gematigde islam’ is hun slogan.

    Die uitspraak dreigt nu als een boemerang bij henzelf terug te komen: ‘Er bestaat geen gematigde anti-islam.’ Daarmee zou het onderscheid tussen de gewelddadige (Breivik) en niet-gewelddadige tak (PVV) futiel zijn. Nogmaals, het is niet mijn redenatie, maar die van Wilders.

    Die zin ga ik maar eens adopteren. 😛

Reacties zijn gesloten.