De liegende ‘Hoi’-VVD-premier weet het even niet meer

Anderhalf jaar lang was Mark Rutte de premier aan wie je, hoe graag je ook wilde, maar geen echte hekel kon krijgen. Hij probeerde zijn leiderschap in te vullen met het continu bezigen van slechts twee frasen (als je ‘Ha ha ha’ even buiten beschouwing laat). De eerste: ‘Daar ga ik niet over’, de tweede: ‘Hoi!’ In menige analyse werd ’s mans opgeruimde gemoed genoemd als belangrijkste verklaring voor zijn populariteit. Dat het verder dus nooit nergens over ging, ook niet wanneer de liberale beginselen van zijn partij overboord werden gesmeten, was minder belangrijk dan zijn vermaarde hoi-zeggerij.  (VN)

Mooi stukje over de mentaliteit van de VVD. Mark Rutte die niet verder komt dan ‘Daar ga ik niet over’ en ‘Hoi!’ en Charlie ‘asfalt’ Aptroot die het ge-waaahldig gaat vinden om het geld bij ontwikkelingshulp weg te halen en voor asfalt te gebruiken. Is dus geen bezuiniging!

Nog een quotje om over je nek van te gaan omdat het zo waar is:

Geld weghalen bij de allerarmsten is niet alleen noodzakelijk (in VVD-ogen), het is hartstikke leuk!

Wat de schrijvers nog vergeten te vermelden is dat al die VVD’ers gewoon liegen. Maar ja, die VV’D-stemmers hebben daar de ogen en oren voor dicht. Want alles wat ze horen is toch gewoonweg ge-waaahldig!

Van mij mogen ze 12 september klop krijgen, terug waar ze horen, langs de lijn. Het land gaat naar de verdommenis onder die grinnik van een premier en daar moet zo snel mogelijk eentje met verstand van zaken voor in de plaats komen.

 

4 gedachten over “De liegende ‘Hoi’-VVD-premier weet het even niet meer”

  1. wat een aanmatigende beginzin van vn.
    ik heb vanaf dag 1 een gruwelijke kotshekel aan die bebrilde gladjanus gehad.
    zal wel komen door m’n natuurlijke hekel aan gluiperds, leugenaars en lelijke egoïsten.

  2. Helaas, de VVD wordt ‘gewoon’ weer de grootste. D.m.v. plat populisme zullen zij wel weer genoeg achterlijke provincialen weten te strikken, en ook genoeg babyboomers die ook huizenbezitter zijn (nee, aan die hypotheekrenteaftrek wordt niet getornd!) En ondertussen maar klagen dat NL over 10 jaar het Spanje aan de Noordzee zal zijn. Wat een geweldige logica weer VVD jongeheertjes en madammetjes. Volgens mij heb ik zojuist de missing-link tussen aap en mens gevonden.

  3. En wat dachten jullie van het verhelderende inzicht van de vleesgeworden corpsbal tijdens de slavernijherdenking van vandaag. “Slavernij ‘ontmenselijkt’ “, sprak Rutte. Volgens de premier “reduceert slavernij mensen tot productiemiddelen” en stelt het gewin van een kleine groep “boven de menselijke waardigheid van velen”. Moet je voor de grap Slavernij eens vervangen door bankieren of vrijemarkt kapitalisme .

Reacties zijn gesloten.