De laatste Tielman Brother

Tussen alle non-nieuws door het enige bericht dat er echt toe doet terwijl wij in slaap dommelen bij zekere minister.
De laatste van de Tielman Brothers is overleden. Indorockers die derhalve vooral buiten Nederland, speciaal in Duitsland geliefd waren. En in Zuidoost-Azië, verdreven of niet…

)
Otsji tsjornie [Zwarte ogen], een gitaarbandfavoriet.


Java guitars


Little bird


Poor people

Indorock is een vroeg getuigenis van hoe tolerant Nederland was en is en dat dan nog voor zijn koloniale inwijkelingen…
Rust in vrede Reggy.

5 gedachten over “De laatste Tielman Brother”

 1. Aan de drumstijl kun je horen dat dit niet heel lang is nadat jazz nog de populaire muziekstijl was, geweldige drumsolo in die tweede clip vooral!

 2. Deze muziek werd in die tijd door muziekkenners als Willem Duys en Mies Bouman betiteld als “apenmuziek”. Klinkt niet erg tolerant, want volgens mij is dit ook een toespeling op hun donkere huidskleur.

 3. @Frans
  “Muziekkenners”…
  Dat was dan ook de reden waarom ze in Duitsland wel gewaardeerd werden, daar mocht racisme in de openbaarheid gewoon niet (meer), zodat het land plotseling beschaafder was dan de buren.

 4. Typisch weer Nederland. Als je zulke uitspraken doet krijg je alsnog oorkondes, oeuvre prijzen, bijzonder hoogleraar petjes en lintjes.

  Ja Nederland…. zag laatst weer van die zielige KNIL opa’s die dan heel gewichtig mogen doen bij een militair defilé.
  In hun gedachten maar een ding. Hun moordpartijen in de Indonesische kampongs en sawa’s met bloed besmeurde handen. De Helden.

  Als een Japanse minister komt staan we vooraan te janken over de kampen aldaar. Excuses dit excuses dat. Nooit die spiegel voorhouden.
  Als we Somalische piraten zien dan willen we bloed zien. Een land dat zelf niets anders deed en doet (via SHELL nu) dan piraterij.
  Kijken naar moslim extremisten en daarbij de rol van Amerika en de Breiviks willen zien als eender en net zo fout.

  On topic ik ben niet bekend met de muziek van deze heren. Deze muziek is vele male beter dan die Nederlandse shit van Geer en Goor bijvoorbeeld. Dat kun je niet eens muziek noemen. Pfff! apenmuziek.

Reacties zijn gesloten.