De immer terugtredende overheid neemt graag uw regenboogvlag in beslag

De regenboogvlag van de titel van deze post is die waarin Pace staat, Vrede op zijn Italiaans. De vlag is oorspronkelijk ontwikkeld in Italië.
Op 27 juni 2009 had Kerk en Vrede een alternatieve veteranendag georganiseerd – blijkbaar was deze dag “Veteranendag” in Nederland (ik zou niet geweten hebben dat dit land al zo gemilitariseerd was op zijn Amerikaans dat zoiets georganiseerd werd).
Marcherende “veteranen” liepen langs de kapel waar de alternatieve dag werd georganiseerd en werden getrakteerd op demonstrerende dominees met regenboogvlaggen voor de deur van de kapel.

Zeer tot ongenoegen van Haagse smerissen.

Toen de veteranen langs de Boskantkapel, de plaats van samenkomst, marcheerden, stonden deelnemers aan deze bijeenkomst met regenboogkleurige vredesvlaggen langs de kant van de weg. Zij werden verordineerd die vlaggen weg te halen en toen ze dat niet (onmiddellijk) deden, werd Henk Baars beboet.

Daarbij werd hem en andere deelnemers door een politieman toegevoegd dat “Dankzij deze mensen hebben wij nu vrijheid van meningsuiting. U moet die vlag direct weghalen.”

Morgen 20 juni 9.45u moet voorzitter van Kerk en Vrede Henk Baars voorkomen terzake van zijn vredesvlag.

Het verzoek is zoveel mogelijk ter plaatse, Prins Clauslaan 60 Den Haag, te zijn met het dundoek (dat eventueel ter plaatse aangeschaft kan worden).
Als u er een heeft, zoals ik – die slordig laat ben met deze oproep – kunt u deze ook uithangen.
Het verhaal van het “incident”.

9 gedachten over “De immer terugtredende overheid neemt graag uw regenboogvlag in beslag”

 1. vrijheid dankzij Nederlandse veteranen , wat een absolute nonsense , lafaards en moordenaars met net zoveel “goeien ” als er komijnzaadjes zitten in Goudse kaas

 2. Geschift optreden. Op 1 mei mochten in Utrecht en vorig jaar 1 mei Nijmegen, demonstranten ook al niet met vlaggen en spandoeken aan stokken lopen omdat het potentiële slagwapens zouden kunnen zijn.

  Uiteraard des te bevreemdender en hypocrieter dat er bij rechts-nationalistisch OSL-korpsvertoon wèl ongelimiteerd met vlag- en vendelvertoon mag worden geparadeerd. Meten met 2 stokmaten is dat.

 3. De opmerking, dankzij deze mensen hebben wij nu vrijheid van meningsuiting gaat dus niet op, vrijheid van meningsuiting geld dus alleen als de meepraat met de gevestigde orde, de opmerking moet eigenlijk zijn, dank zij deze mensen leven wij nog steeds in een dictatuur

 4. De door de PVVD gewenste politiestaat begint steeds meer vaste vormen te krijgen.

 5. Jammer dat ik niet erbij kan zijn. Dit zijn vlaggen waarop “vrede” staat opgeschreven, dus logischerwijze alleen en dictatuur zal problemen mee hebben. Of is het misschien alvast in Nederland verboden omvlaggen met buitenlandse woorden erop te wapperen?

  De opmerking van Abdul snijdt hout:

  Abdul Alhazred Schreef:

  Uiteraard des te bevreemdender en hypocrieter dat er bij rechts-nationalistisch OSL-korpsvertoon wèl ongelimiteerd met vlag- en vendelvertoon mag worden geparadeerd. Meten met 2 stokmaten is dat.

Reacties zijn gesloten.