De Hond en VK verdraaien politieke beeld

Met grote koppen is vandaag te lezen dat een meerderheid van de kiezers het kabinetsbeleid steunt. Volgens de VK zelfs 2/3 meerderheid. Maar wederom is er blijkbaar geen enkele journalist in Nederland te vinden, die verder kijkt dan zijn neus lang is en klakkeloos het bericht overneemt. Er is namelijk geen meerderheid voor het kabinetsbeleid. Leest U het rapport van Maurice de Hond nog maar eens goed.

GroenLinkser Hans Groen spreekt (weer) zijn ongenoegen uit over de journalisten die alles maar slikken voor zoete koek en zelf niet nadenken of onderzoeken.
Ook pakt hij de suggestieve manier aan die De Hond voor zijn ‘onderzoeken’ gebruikt. Volgens mij kun je dit soort uitslagen zo kopen, je zegt wat je als uitslag wilt en de vragen worden er bij bedacht. Wat niet welgevallig is, laat je weg. Past ook perfect bij dit kabinet plus gedogert. Zie ook halfslachtige Nyfer onderzoek naar de kosten voor een allochtoon, ook zo’n eenzijdig verhaal.

Ook weten we weer waar het niveau van de VK voor staat, daar is 54% gelijk aan 2/3. Tja, onderwijs is ook niet meer wat het geweest is.

Maar zo wordt het volk gesust en gesterkt in het beeld dat het allemaal goed gaat en ze gerust kunnen gaan slapen. Dacht het niet! *alarmbellen en -klokken gaan massaal rinkelen*

6 gedachten over “De Hond en VK verdraaien politieke beeld”

 1. Hans Groen: Kijk even onderaan het staatje en het totaal resultaat is 54%. Dat is allesbehalve 2/3. Het wordt nog iets bonter als je het resultaat bekijkt van de overall vraag: positief 29%, Neutraal 25%, negatief 45%. Er is dus geen meerderheid voor het overall beleid van dit kabinet. De grootste minderheid is zelfs negatief over dit kabinet.

 2. nog effe en de verkiezingsuitslagen gaan opdezelfde manier….democratie brokkelt niet af maar heft zich gewoon op met dit kabinet

 3. Zeer terecht opgemerkt van Groen. onbegrijpelijk dat de VK journalisten niet zelf even dat pdf-je downloaden om het na te lezen.

  Overigens staat er in de commentaren bij het stuk van Hans iets interessants mbt staatssecretaris van Zanten.
  ivm wantoestanden bij ouderenzorg Amstelring Osira, Zij was van van 1 juni 2009 tot 14 oktober 2010 specialist ouderenzorg bij Amstelring, in 2010 niet op de hoogte en in april 2011 geschokt

 4. Andreas Schreef:

  Hans Groen: Kijk even onderaan het staatje en het totaal resultaat is 54%. Dat is allesbehalve 2/3. Het wordt nog iets bonter als je het resultaat bekijkt van de overall vraag: positief 29%, Neutraal 25%, negatief 45%. Er is dus geen meerderheid voor het overall beleid van dit kabinet. De grootste minderheid is zelfs negatief over dit kabinet.

  10 punten!!!!
  Inderdaad klopt er geen reet van de conclusie van De Hondt.
  Volgens mij kun je alleen maar concluderen dat de mensen die achter het kabinet staan en er ook meestal op hebben gestemd, achter het beleid staan.

 5. Daarvan zijn er al 5 waarvan bij voorbaat de steun van de rechtse kiezer vaststond. Dat zijn dossiers waar veelal linkse partijen zich sterk voor maken en die bij de PVV achterban veel weerstand oproepen. Een scheve verdeling in deze vraagstelling zorgt er automatisch voor dat het eindresultaat naar 1 kant gaat overhangen.

Reacties zijn gesloten.