De hemel zij geprezen: nooit meer Knevel en Van den Brink!

Geheel onverwachts bereikte me gisteren het nieuws dat de ultrarechtse kletsmeiertalkshow van religieus fanaat Andries Knevel en zijn maatje Tijs van den Brink van de buis wordt gehaald. Terwijl ik het las werd ik overspoeld door een golf van … ja, van wat eigenlijk? Gelukzaligheid. Euforie. Zo’n gevoel van: ‘dat zoiets positiefs als dit toch nog mogelijk blijkt te zijn in deze verrotte verrechtste wereld’.

Een mens zou er bijna van in God gaan geloven.

Inmiddels is gisteravond de allerlaatste aflevering uitgezonden, begrijp ik, dus de kans dat ik op de late avond tijdens het zappen nog eens geconfronteerd wordt met dat opdringerige, hitserige rechtse gehijg van Knevel of het zalvende geneuzel van Van den Brink is voorlopig minimaal.

Volgens diverse media was het nieuws beide heren ‘rauw op hun dak gevallen’, en voor Tijs van den Brink was het ‘een grote onaangename verrassing’, hetgeen betekent dat de EO een goede strategie heeft gekozen. Want als je over zoiets met die Knevel gaat onderhandelen wordt het niets; die vent is zo glad als een stuk groene zeep in een emmer sop. Die had hemel en aarde bewogen en desnoods de Here zelve voor zijn karretje gespannen om het besluit ongedaan te maken.

En nu volhouden, EO. Standvastig blijven. Nergens op in gaan. De woorden ‘ja’ en ‘oké’ zorgvuldig vermijden tijdens eventuele gesprekken met die gehaaide Knevel, want voor je het weet duikt die gereformeerde kop van hem ineens op in een marathonuitzending tijdens prime time. Liefst helemaal geen gesprek meer mee voeren.

Gewoon rechtstreeks naar het UWV met die vent.

14 gedachten over “De hemel zij geprezen: nooit meer Knevel en Van den Brink!”

 1. Heb van Knevel ooit gehoord dat hij eigenlijk nogal vrijzinnig is, maar dan heb je bij de EO niets te zoeken verder. Kwezeltaqiyya.

 2. Joehoe !
  Om het te vieren heb ik nog een keer naar “uitzendinggemist” gekeken.
  Het maakt niet uit wie ze uitnodigen, ze steken overal zwart bij af. Wat een kwijlebabbels, vooral die Knevel.
  Zo’n dominee die zelf niks gelooft en dat ook uitstraalt.

 3. Ik als ongelovige zou er meer dan 25 Weesgegroetjes voor over hebben, wanneer Andries Knevel definitief van de buis verdwijnt.

 4. @Jan Zwaaneveld

  Tja, en nu rest de keuze tussen het VVD minded uber-populischtische ultrarechtse kletsmeiertalkshow Humberto Tan of de PVDA minded uber-populischtische linksocialistische onemanshow van Jeroen Pauw!

 5. “De woorden ‘ja’ en ‘oké’ zorgvuldig vermijden tijdens eventuele gesprekken” Hahahaha

 6. @Laurent, *proest*. Maar even serieus: die twee zouden natuurlijk altijd nog met Elm Drayer kunnen gaan wedijveren in hget schrijven van vunzige stukjes in Trouw en VN en bij het Ministerie van Zionistische Propaganda Abteilung Ausland van Esther Voet.

 7. niemand hoeft toch te kijken. zij hebben ook niet mijn voorkeur maar P&W was het afgelopen seizoen ook tenenkrommend. lang leve de late night show.

 8. P&W was het afgelopen seizoen ook tenenkrommend slecht. Lang leve Umberto Tan met zijn prettige Late night show.

 9. P&W waren het afgelopen seizoen ook slecht. Wij hebben behoefte aan onpartijdigheid en die vind ik bij Umberto Tan en zijn late night show.

 10. het is de eerste keer dat ik reageer en alles gaat nog niet goed. 3x plaatsen is wel wat veel. sorry.

Reacties zijn gesloten.