De geheime voetenpolitie

Dat je niet met je voeten op de bank mag zitten in de trein, dat wist ik dan toevallig wel (ik ben namelijk een heel nette man), maar dat dit een politiekwestie kon worden was mij niet bekend. Je verzint het niet. Ik dacht dat de politie altijd zo’n ontzagwekkende ondercapaciteit had? Elk weekend worden er een paar Amsterdammers geliquideerd, maar die voeten op treinbanken, dat heeft voorrang hoor.

Dit lijkt me typisch zoiets wat in dat programma Regelrecht, dat Opstelten ooit op televisie met die andere autoriteitsfetisjist Joost Eerdmans presenteerde, had kunnen terechtkomen. Misschien is het wel een privé-richtlijntje van Opstelten zelf geweest, zou me niks verbazen. “Dat dat langhaerig tuigh d’r vieze voeten van de bank afhoudt jae?!” En daar worden dan ook nog politie-agenten in burger voor ingezet. Naast de Dierenpolitie hebben we nu dus ook een Geheime Voetenpolitie:

https://www.youtube.com/watch?v=USw5LDcwQzE