De fantoomeconomie van Merkel en Ruttesconi

Het resultaat: een fantoomeconomie too big to fail en een democratie not important enough to save.

Het is precies zoals Adam Smith het niet bedoeld had: een sociaal vangnet voor de allerrijksten – en een vrije markt voor de verliezers. En het ergste is: Merkozy en Ruttesconi proberen niet eens te verhullen dat ze dit systeem willen redden, nee, ze doen het open en bloot. In plaats van een noodfonds voor spaarders en AOW’ers op te tuigen, herkapitaliseren ze de banken met belastinggeld en boeken ze de verliezen af op de pensioenen;

Mooi to-the-point stuk van Rob Wijnberg op nrc.next!

2 gedachten over “De fantoomeconomie van Merkel en Ruttesconi”

 1. ” Merkozy en Ruttesconi proberen niet eens te verhullen dat ze dit systeem willen redden, nee, ze doen het open en bloot.”

  De maskers zijn gevallen – poen is allerbelangrijkst en de mensen allerminst. Ze zijn gewoon economische eenheden die productie en consumptie moeten leveren.

 2. “‘Ze hadden ook voor het Libische model kunnen gaan.”‘
  De laatste zin in dat stuk in de NRC is de domste en tendensieuste zin die ik nav de Libische Herfst heb gelezen. Voor het grootste deel van de Libische bevolking komt nu de Libische Winter. Mede dankzij dit soort nergens op slaande domme opmerkingen die alleen maar laten zien hoe ongeinformeerd die krant is. Maar er schijnt niets tegen te doen te zijn.
  Rob ziet wel een robbertje NATO ‘preciezie’ bommentapijten leggen zitten zie ik. In plaats van de doden en gewonden te tellen, en te berichten over de onvoorstelbare vernietigingen en verlies aan beschaving en daarover te berichten, krijgen de lezers van dat blad dit.
  Nog een citaatje: “‘Het is precies zoals Adam Smith het niet bedoeld had: een sociaal vangnet voor de allerrijksten – en een vrije markt voor de verliezers. En het ergste is: Merkozy en Ruttesconi proberen niet eens te verhullen”‘
  Rob Wijnberg dus ook niet. Had ik anders verwacht? Nee niet echt. Hij heeft zo te zien geen benul van waarover hij praat en hij heeft nu ook Libisch bloed aan z’n handen en trolt maar wat. Ja sorry hoor maar hier vind ik in ieder geval https://krapuul.nl/blog/55474/trolherkenning-voor-dhimmies-6/ het stuk dat ik net las, van Abdul Alhazred, ook van toepassing.
  Als je de onzin tracht te ontwarren krijg je koppijn en als je het niet doet denken ze zich gerechtvaardigd. 😥

Reacties zijn gesloten.