De export van klompen naar Rusland zal ongekende groei doormaken

Minister Timmermans staat er binnenkort alleen voor. Meer en meer staatshoofden zullen niet op bezoek komen bij de olympische winterspelen het Russische Sotsji.

Timmermans zal daarom tijdens de olympische winterspelen aldaar, een privé-bezoek brengen aan Rusland om Vladimir Poetin over te halen zijn omstreden homowet aan te passen. Vladimir Poetin zal bijzonder onder de indruk zijn van de stappen die Timmermans overweegt te gaan ondernemen, en zal dan ook met knikkende knieën moeten toegeven aan de harde eisen die Timmermans op de tafel zal leggen.

En na het bezoek van Timmermans zullen alle Russische homo’s weer homo mogen zijn in Rusland, en als klap op de vuurpijl zal Vladimir Poetin vrije verkiezingen uitschrijven, waarbij intimidatie en corruptie tot het verleden zullen behoren.

En zal Nederland voortaan het gidsland voor Rusland zijn, en zal de export van klompen naar Rusland ongekende groei doormaken.

En natuurlijk komt er een standbeeld van Timmermans op het Rode Plein te staan, om als lichtend voorbeeld voor de democratie te dienen, én omdat Timmermans bewezen heeft dat er prima te overleggen valt met Rusland.

Volgende keer een verhaaltje over Timmermans en zijn overleg met de Chinezen, en hoe hij, door overleg, de mensenrechten liet invoeren in China.

10 gedachten over “De export van klompen naar Rusland zal ongekende groei doormaken”

 1. Leuk verhaal van Defrysk. Meer van dat type.

  Maar even terug naar de verhaallijn: heb me even laten vertellen dat Timmermans helemaal niet naar Rusland hoeft voor uitleg. Het schijnt dat Gergjev in Rotterdam ook goed in staat is om deze wet toe te lichten. Het zou gaan om bestrijding van de pedofilie. Maar goed, moet je zelf controleren of het klopt.

 2. Kunnen we dat ministerie van Timmermans niet afschaffen? We hebben Ploumen toch al voor zaken in het buitenland (maw: Buitenlandse Zaken).

 3. @sjaax, afschaffen kan niet zomaar, denk ik. We moeten wettelijk ambassades hebben, tenminste ter ondersteuning van onze eigen burgers in het buitenland. Timmermans probeert, zover dat ik het zie, enige evenwicht tussen de majeure spelers te houden. Moeijlijk werk omdat een heleboel beslissingen op dit gebied zeker niet in Den Haag worden genomen.

 4. @4 nexus,

  De vraag over afschaffen was niet bedoeld als serieuze vraag over inderdaad opheffen van BuZa. Maar meer om nog eens te benadrukken dat we met twee ministeries zitten die allebei over buitenlandse zaken gaan. En allebei hebben ze weinig om het lijf, zoals Defrysk ironisch heeft beschreven voor Buza.

 5. @5, sjaax, helemaal goed. Eigenlijk is het misschien beter dat we Onno Hoes zometeen naar Rusland sturen om door middel van zijn befaamde kustechniek Putin te doen overtuigen dat hij naar het Westen moet luisteren?

 6. @5

  Ter verduidelijking: Ploumen gaat over buitenlandse handel. Timmermans hoeft zich niet druk te maken over klompen, dat zal hij sowieso niet doen, maar het hoort ook niet bij zijn functie. Wel moet hij zich druk maken om homo’s in het buitenland, maar of Frans daar nu de meest geschikte persoon voor is… Dan kunnen we beter Onno Hoes sturen. Die geeft Poetin wel een smakkerd om hem van gedachten te doen veranderen.

 7. Ja voetjebal (sport) gaat voor alles.

  Dit doet me denken aan dat oranje team dat naar Auschwitch was geweest. En indrukwekkende dat ze het vonden….

  De dag erna waren ze gewoon in de Oekraine lekker balletje trappen. Ondertussen werden andersdenkenden en echte helden (linkse mensen dus) gemarteld, vermoord en onderdrukt. En kon het klootjesvolk oprotten omdat er ook een stadion komen. En het plebs zag niks van die wedstrijden.

  Zolang de Nederlander het niet in zijn eigen portomonee (hart van leder) voelt boeit het hem niets.

Reacties zijn gesloten.