De EU steunt financieel enorme mensenrechtenschendingen in Nigeria

Het zal de meesten wel bekend zijn dat de EU ongeveer 5 Miljard Euro heeft geschonken aan de Nigeriaanse regering om die te helpen in haar strijd tegen Boko Haram.

Helaas is het zo dat de Nigeriaanse Overheid op grote schaal mensenrechten schendt door met dolgedraaide milities te werken die dorpen binnengaan en daar vele burgers arresteren, waarbij een puist op je gezicht al kan aangeven dat je lid bent van Boko Haram. Vele burgers verdwijnen dan ook in naamloze massagraven en de Nigeriaanse Overheid weigert daar ook maar iets aan te doen.

Deze Terzake documentaire die als schokkend moet worden gekenschetst laat de primitieve en achterlijke manier zien waarop het Nigeriaanse leger en haar Milities mensenrechten schenden.

De EU doet er niets aan, de VN laat ook niets van zich horen.

Internationaal lijkt het er op alsof het de wereld niet kan schelen hoe iets gebeurt, áls het maar gebeurt.  We beginnen deze houding ook in ons land te zien waar op veel kleinere schaal mensenrechten worden geschonden, met dien verstande dat er vooralsnog geen lynchpartijen aan de gang zijn.

1 gedachte over “De EU steunt financieel enorme mensenrechtenschendingen in Nigeria”

  1. Vooral aardig als je bedenkt dat niemand minder dan Chinua Achebe de verdenking koesterde dat “Boko Haram” en opzetje van het Nigeriaanse leger zelf is, althans daarmee nauwe banden onderhoudt. Als je nagaat dat dit leger weet waar de ontvoerde meisjes zijn, voor wie niets gedaan wordt, lijkt mij dit waarschijnlijk.

Reacties zijn gesloten.