De ene een terrorist, de ander een gewone kwajongen?

Kwajongen...
Kwajongen…
Gisteren kon u hier lezen hoe PVV’er Ahmed Marcouch trachtte de hooivorkenbrigades binnen en buiten ons schertsparlement op te stoken tegen een rechter (en daarmee de rechtsstaat) die iemand vrijsprak van de verdenking ‘jihadi’s te ronselen en opruiing.’
Afgelopen zomer werden gezinnen uit elkaar gerukt en kinderen bij hun ouders weggehaald op basis van een vermoeden en een telefoontje. Daarmee is overigens wel een goede Nederlandsche traditie die tot wel zeven decennia teruggaat in ere hersteld.
Burgemeesters tellen onder hun soortgenoten niet meer mee als ze niet ten minste één telefoontje van de AIVD hebben gehad waarin wordt uitgesproken dat er wellicht een vermoeden zou kunnen bestaan dat heel misschien er wel iemand in de betreffende gemeente mogelijk woonachtig is die wel eens een vluchtige blik op een landkaart met het Midden Oosten erop werpt.
Vrijwel geen dag gaat er voorbij of hysterische gekken en randdebielen als Sybrand Buma joelen en krijsen dat de beste dagen van Erich Mielke’s DDR minstens tien, twintig, honderdvoudig overtroffen moeten worden want ‘moslim terrorisme.’
Ook hebben we meegemaakt dat er politici zijn zoals dat VVD-secreet Marianne Propstra en die engerd Gertjan Neerhof – ook VVD, what else? – die vinden dat er concentratiekampen moeten komen voor moslims en dat massamoordenaar Breivik een hele toffe jongen is voor wie je begrip moet hebben omdat je anders wegkijkt en die toch een ‘probleem dat via de baarmoeder is ontstaan’ maar mooi heeft aangepakt. Over opruiing alsook het beramen en verheerlijken van terrorisme door die twee stuks VVD-drek gesproken.

Maar wat nou als je een roomblanke jongeman bent van een jaar of twintig, door het tokkie-milieu waar je in verkeert volkomen vergiftigd bent met fascistische ideeën waar de wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars van de Ku Klux Klan 2.0 hier de vingers bij aflikken en je maakt een soort fragmentatiebom met als duidelijk verklaard doel zoveel mogelijk slachtoffers onder immigranten te maken?
Nou..eh…waar islamitische burgers inmiddels gevangenisstraffen van jaren uitzitten op basis van aanklachten die te maken hebben met het beramen van terreurdaden krijgt de jongeman die ik net beschreef wel een paar jaar cel voor het maken van die bom maar ontloopt ie een aanklacht wegens het beramen van een terreurdaad.
Ryan McGee is zoals gezegd blank en ‘he was a bit of a loner. Nothin’ serious.’
Maar op zijn minst is de indruk gewekt dat de staatsmacht erg selectief is in het bepalen wie een potentiële terrorist is en wie slechts een gewone kwajongen…