De eenhoorn en het allochtonenvraagstuk

Je zou denken dat de VVD en het CDA nog nooit samen geregeerd hadden als je het leest:

Onder het motto Vrijheid en Verantwoordelijkheid wil het minderheidskabinet-Rutte/Verhagen Nederland ‘terug geven aan de hardwerkende Nederlander’ en toonaangevend worden in de wereld.

(Bron)

We laten even de tijd van voor het CDA, product van fusie tussen drie zuilpartijen, rusten. Dan is het gemakkelijk te overzien: zonder een derde partij regeerden zij van 1977 tot 1981 en van 1982 tot 1989. Tussen 2002 en 2007 was er steeds een derde partij nodig, net als in het beoogde kabinet-Bruin I. De helft van de afgelopen decennia hebben ze tijd en gelegenheid gehad.

Een eenvoudige conclusie: samen of met LPF of D66 konden zij Nederland niet teruggeven aan de hardwerkende Nederlander. Nu zijn zij pas in de gelegenheid. Ook is dit klaarblijkelijk pas mogelijk nu het Kamerlid Wilders de partij die hem op het pluche geholpen heeft verlaten heeft. En drieëntwintig vechtlustige medestanders m/v om zich verzameld weet.

Dus pas dankzij Wilders’ uitstappen uit de VVD is er de mogelijkheid Nederland terug te geven aan de hardwerkende Nederlander. De vraag is dan:

Wie heeft Nederland gestolen? En aan wie hebben de dieven het land gegeven, dat het nu teruggenomen dient te worden?

De tweede vraag is eenvoudiger te beantwoorden dan de eerste. Het land is vergeven aan luiaards, mensen die juist niet hard werken. Mensen die – dit ligt besloten in de uitdrukkelijk gebruikte woorden “hardwerkende Nederlander” – misschien zelfs geen Nederlander zijn. Wordt hier de buitenlandse zogenaamde durfkapitalist bedoeld – die noch een durver noch een echte kapitalist genoemd zou mogen worden, maar zo heet dat dan toch maar? Het zou kunnen. Maar omdat het drietal van Bruin I Nederland graag “toonaangevend in de wereld” wil hebben zal het toch niet bedoeld zijn. Zogenaamde durfkapitalisten houden niet van toespelingen op protectionisme, daar word je zeker niet toonaangevend mee. Aangezien Verhagen en Rutte beide al prominenten waren in hun respectieve partijen, en Wilders in ieder geval samen met hen in een coalitiepartij zat tussen 2002 en 2004 kunnen wij concluderen dat de diefstal van Nederland pas in het afgelopen decennium heeft plaatsgevonden. Dat schenkt helderheid. We weten wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden – kort geleden nog maar.

Tussen 2003 en 2006 maakte D66 deel uit van de coalitie Verhagen-Rutte(-Wilders). Wilders staat tussen haakjes omdat hij de VVD uit diepe walging vanwege de uitverkoop en toegelaten diefstal heeft verlaten in 2004. Conclusie: D66 is verantwoordelijk voor de diefstal. Machteloos en handenwringend moest Rutte vanaf de oppositiebankjes zijn goede vriend Verhagen zien collaboreren aan de verdere uitverkoop van Nederland toen de ChristenUnie en de Partij van de Arbeid deel uit gingen maken van een coalitie met Verhagen. Diefstal bij klaarlichte dag.

We hebben dus de drie schuldige partijen. Meer zijn er trouwens niet die in aanmerking komen, want die zaten net als Rutte en Wilders in de oppositie. Sterker nog, ook in de periode 1977-2002 hebben zij nooit in de regering gezeten, voorzover al bestaand.
D66, ChristenUnie en de PvdA, de schuldigen. Eindelijk weten we wie de “linkse elite” vormen die deze schandelijke uitverkoop geregeld heeft. Eigenlijk hoort de LPF ook in dit rijtje volgens de glasheldere logica zoals boven ontvouwen, maar omdat dit genootschap allang weer ontbonden is is het niet meer aanspreekbaar. Bovendien is een fractiegenote van Wilders oud-LPFer. Dus absolutie voor de erven Fortuijn, voor deze keer.

Ruim veertigduizend treffers op de term “linkse elite”. De combinatie is onmiskenbaar Nederlands. Er zouden treffers van Belgische sites tussen kunnen zitten en de term hoeft natuurlijk niet altijd in verband met Nederland gebruikt te worden. Laten we grootmoedig de helft terzijde schuiven. Twintigduizend treffers op “linkse elite”. Dat is heel veel. We moeten het dus wel over iets bestaands hebben. Kijk eens hoeveel treffers dat sieraad van ’s werelds fauna, de eenhoorn, heeft!

Nou, linkse elite, speciaal mensen van D66, ChristenUnie en de PvdA, wellicht bien étonnés de se trouver ensemble, als ik mij eens links-elitair kosmopolitisch mag uitdrukken, en dat terwijl ik tot geen van uw partijen behoor, laat eens van u horen. Wat vindt u er van beticht te worden van diefstal van een land, in het bijzijn van uw machteloze coalitegenoten CDA en VVD, al dan niet inclusief Wilders?

Eerlijk gezegd verdenk ik u er van – jawel, het woord verdenken is op zijn plaats – dat u zult optreden alsof u te doen heeft met mensen die wel goed snik zijn en die heel gewone partijen vertegenwoordigen. U gaat dit kabinet beoordelen op zijn daden, die Nederland toonaangevend in de wereld zullen maken. Al op 2 oktober 2010 zal in Berlijn blijken hoezeer deze toonaangevendheid gewaardeerd wordt.
Slaap zacht. Misschien komt de Nationale Veiligheidspolitie vannacht nog niet langs.

16 gedachten over “De eenhoorn en het allochtonenvraagstuk”

 1. “Al op 2 oktober 2010 zal in Berlijn blijken hoezeer deze toonaangevendheid gewaardeerd wordt.”

  De Duitse linkse beweging heeft veel meer ervaring, geschiedenis en lef dan de vaderlandse, maar ze zullen niet voor ons de zaken gaan regelen. Iedereen moet z’n eigen werk klaar hebben.

 2. Mooi stuk Nolly dat moet toch wel een gevoelige snaar raken. 😆

 3. Ik vind het een erg leuk stuk, maar betwijfel of de links-haters de ironie cq waarde er van in kunnen schatten.

 4. Bravo, Nolly! Die kreet van de “hardwerkende Nederlander” is gekopiëerd van Amerikaanse neo-con speak (hard-working middle class). Het is natuurlijk discriminering van de “luie Nederlander”. Het recht op luiheid wordt langzamerhand uitgehold. 😀

 5. Onder het motto Vrijheid en Verantwoordelijkheid wil het minderheidskabinet-Rutte/Verhagen Nederland ‘terug geven aan de hardwerkende Nederlander’ en toonaangevend worden in de wereld.

  Ik zie nu pas dat ik het tantebetje over het hoofd heb gezien, althans – denk ik – corrigerend heb geïnterpreteerd.

  Er staat eigenlijk dat het kabinet toonaangevend wil worden in de wereld.
  Geef mij een breuk. 😆

 6. ¨Onder het motto Vrijheid en Verantwoordelijkheid wil het minderheidskabinet-Rutte/Verhagen Nederland ‘terug geven aan de hardwerkende Nederlander’ en toonaangevend worden in de wereld.¨

  Misschien een beetje off-topic. Echter toen ik het kabinet-motto in het artikel las, kreeg ik de volgende gedachte:

  Onderzoek het c.v. van dhr. G. Wilders (http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=83). Na het behalen van z’n havo-diploma is hij betaald ambtenaar in opleiding geworden. Erg moe zal hij daar zeker niet geworden zijn. Dan een gat van twee jaar. Het blijft gissen wat hij toen gedaan heeft. Gezien het pimpen van andere activiteiten op dit c.v. moet van deze jaren niet te veel verwacht worden. In 1998 is hij deel van de elite op het haagsche pluche gaan uitmaken. Met andere woorden dhr. Wilders heeft nog nooit een cent aan bv Nederland bijgedragen. En juist dhr. Wilders gaat dit kabinet gedogen. Wat zal hier achter zitten?

 7. @12
  Ja, leuk niet, zo’n cv met gaten en al
  En dan kopt de Telegraaf ook nog “Het roer gaat om”.
  Want eindelijk regeren CDA en VVD samen.
  Je krijgt toch het gevoel in een gekkenhuis terecht te zijn gekomen.
  (Excuses aan de “echte” gekken).

 8. De twee missende jaren heeft hij in Israel doorgebracht , da is toch algemeen bekent ???

 9. Dat is nogal algemeen bekend ja. terwijl een fatsoendelijke Hollandse jongen zandhaas speelde en aan de rats, kuch en bonen zat, was mijnheer in Israel aan het boemelen op zo’n soosjalisitese kibboets.

Reacties zijn gesloten.