De echte cultuurbarbaren zitten ook bij de VVD!

Er is al meer geschreven over de gelijkenis van VVD- en PVV- Tweede Kamerleden. Hier weer zo’n voorbeeld. Anouchka van Miltenburg (VVD) heeft een briljante oplossing voor snijden in de Publieke Omroepen. Zo kort door de bocht heb ik ze zelden gezien. Hoe lang loopt het meiske al mee? O, ze is TK-lid sinds januari 2003 en nu ook nog vicefractievoorzitster. Maar weg met de omroepen die nog enige achtergrondprogramma’s uitzenden. Leve alle omroepen met nieuws over sterren en BNR-ers en reality-kots-shows als Oh Oh Cherso. Meer, meer, meer van dit graag, dan blijft het volk lekker dom!

O en het MCO moet maar van de omroepbegroting naar de cultuurbegroting, wel ja, daar is geld zat (Niet dus!)

Voordeel van deze onzalige ideeën is wel dat het CDA en de VVD het hier zwaar over oneens zijn. Ben benieuwd wie er bakzeil gaat halen.

3 gedachten over “De echte cultuurbarbaren zitten ook bij de VVD!”

 1. Citaat: Het VVD-Kamerlid opperde verder levensbeschouwelijke omroepen zonder leden af te schaffen.

  Dat moeten ze met soortgelijke partijen doen…!

 2. Het is dus NCRV, KRO, EO en IKON (en de VARA) tegen PowNed, BNN en WakNL, om idioot-rechts even bij elkaar te vegen.
  Zal niet de eerste keer zijn dat zo’n vingerlikcoalitie nou juist strandt over de omroeppolitiek (1965 ook al).

 3. En in een grote armzwaai moeten ook de Human, Friezen, RVU, Boeddistische omroep, Hindoe-omroep, Joodse omroep, IKON, RKK, Omroep Zendtijd voor de Kerken (onbekend mini-omroepje) verdwijnen, als ook de zendtijd voor de moslims die nu niet wordt gebruikt.
  Ook al zo’n plan dat af en toe weer uit het ondiepe graf opveert, maar dan blijkt weer dat de concessie voor die omroepen loopt tot 2015 en dat het helemaal niet kan.

  Dit zijn gewoon praatjes, want alles ligt al vast voor de komende jaren. Het enige dat het kabinet kan doen is een nieuwe omroepwet indienen die vanaf 2016 de boel verandert.

Reacties zijn gesloten.