De dunne scheidslijn tussen ‘verward’ en ‘gevaarlijk’

Den Haag liet een ordeverstoorder vrij, waar Amsterdam hem gedwongen liet opnemen.

Sinds vorig jaar september zit Erwin L., beter bekend als de gooier van de waxinelichthouder, opgesloten. Op Prinsjesdag gooide hij het projectiel van 625,9 gram tegen de Gouden Koets. De man typeerde zijn actie als een ‘symbolische verzetsdaad’, omdat Beatrix een onwettige troonopvolgster zou zijn. L. wordt nu verdacht van het beledigen van leden van het Koninklijk Huis, het vernielen van de koets en van poging tot zware mishandeling van lakeien die naast de koets liepen. Vandaag (dinsdag 6 sept. – red.) verschijnt hij — eindelijk – voor de rechter. (De dunne scheidslijn tussen ‘verward’ en ‘gevaarlijk’ – Trouw)

3 gedachten over “De dunne scheidslijn tussen ‘verward’ en ‘gevaarlijk’”

 1. “Opnieuw, betoogt Van Essen, loopt het OM hard van stapel terwijl de koningin geen gevaar heeft gelopen.”

  Het is een poging van de OM tot voorbeeld straffen, oftewel publiekelijk onbezonnen zware straffen op te leggen want dat werd de maat ook in de Middel_Eeuwen. Het is niet voldoende vaak gezegd dat dit rechts kabinet de maatstaven van de Middel Eeuwen nog steeds hanteert.

  Volgende stap zou zijn om overheid diensten bijvoorbeeld invallen te laten doen binnen progressief Nederland. Smoezen voldoende.

 2. Bij mij rijst zo langzamerhand het vermoeden, dat de situatie rondom Erwin Lensink op een gruwelijke manier uit de hand gelopen is, hetgeen daarom overigens geenszins minder stuitend genoemd mag worden. Aangezien er uit de berichtgeving blijkt, dat Erwin Lensink vanaf het begin af aan iedere medewerking aan onderzoek en behandeling heeft geweigerd, slaat het OM nu wild om zich heen. Ik vrees, dat de Concertgebouwverstoorder uiteindelijk een soortgelijk lot zal staan te wachten, mits hij zich volledig tegen iedere vorm van behandeling blijft verzetten. Waarmee ik dit dus zeker niet goedpraat. Gedwongen, gesloten opnames in de psychiatrie en aanverwante instanties wordt altijd een zinloze lijdensweg, als je je tegen het gebeurde (al dan niet volledig terecht) blijft verzetten. Dat specifieke feit speelt heus niet enkel bij deze “koningsdrama’s” een rol.
  😐

 3. http://www.iisg.nl/staatsarchief/publicaties/destad/chronologie.php [zoekwoord bouwvakkersrellen]
  Niet dat ik daarbij was. Was als bouwvakker ook wel aktief voor meer volkshuisvesting maar dan anders. Maar het op TV volgend in die tijd werd mij door mijn toen nog radicale pa de bruikbare tip gegeven dat als je in zulke rellen verzeild raakt zorg dan dat je peper bij je hebt. Een beetje op de billen en er tussen van de paarden van de ME en ze worden compleet onhandelbaar. Nu is er het o zo handige pepperspray. Het is overduidelijk dat Erwin Lensink het demonstreerdersvak niet verstaat. M.i. is dit zijn enige makke.

  Had ie het nou maar goed gedaan dan hadden we de koetsier van de Goudenkoets aan de heetlopende remmen kunnen zien trekken om de op hol geslagen trekpaarden in te tomen. Heb niks tegen onze Koningin maar wel iets tegen een waardeloze aktie. Maar voor demonstreerders in het algemeen, die tip is een gouden tip voor de tijden die gaan komen. Het past in een damestasje…, ook in die van onze Koningin Beatrix.

  Wie gaat mij nu diagnostiseren van het hebben van de waan dat ik in een rechtstaat leef? Of weet het OM ook wat ik weet, en heeft het ook een hekel aan waardeloze akties. Als dat zo is dan kon zij beter Lensink’s aktie negeren en die onfrisse zaak tegen hem seponeren. En zich concentreren op de tijden die gaan komen als niet wordt ingegrepen, ja ja en zeker ook door het OM, tegen onze gedogert die veel en veel meer schade toebrengt aan onze Vorstin en aan Haar hele land. Wanen met wanen proberen te bestrijden is gedoemd te mislukken. Houdt de media en het volk even bezig maar dan zal het des te heftiger tekeergaan tegen de volksverlakkerij, ook dat van het fascistoïde OM.

  Hoe het wel moet staat hier: http://www.iisg.nl/staatsarchief/pamfletten/pamfletten1960-1973.php
  Pamfletten wonen en kraken 1960 – 1973
  Amsterdamse pamflettenkatalogus. Ter linkerzijde kan worden doorgeklikt naar nog veel meer ‘jaargangen’.
  Is offtopic maar kon het toch niet laten want waardeloze akties zijn waardeloos.

  Erwin Lensink moet ogenblikkelijk worden vrijgelaten!

Reacties zijn gesloten.