De Duitsers leren het nooit: ze hebben kritiek op Geert!

De Duitse Bondsregering wordt gevormd door zusterpartijen van de VVD (FDP) en het CDA (CDU/CSU). Wonderlijk dat zij niet inzien wat voor “hele gewone partij” de stichting van Wilders is. Er moet daar nog ontwikkelingswerk gedaan worden door Den Haag.

Eerst een stem vanuit de rechtse Beierse zusterpartij van de CDU:

De Duitse minister van Defensie, Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU), heeft de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders zaterdag een ‘charlatan’ genoemd.
De christendemocratische bewindsman riep tijdens een toespraak in Berlijn op tot ”waakzaamheid voor dit soort politici”.

”Deze types zijn allemaal hetzelfde, of zij nou Le Pen, Wilders of Haider heten”, aldus zu Guttenberg, met een verwijzing naar rechtse politici in Frankrijk en Oostenrijk.

En hier een Duitse liberale die niet begrepen heeft hoe vrijheidslievend Wilders en zijn bondgenoten Verhagen en Rutte zijn:

De Duitse minister van Justitie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (FDP), heeft zich zaterdag eveneens kritisch uitgelaten over Wilders. De liberale bewindsvrouw noemde de Nederlandse populist na zijn toespraak in Berlijn ‘onguur’.

”Adviezen van ongure figuren uit Nederland druisen in tegen ons streven om de integratie van islamitische burgers en burgeressen te bevorderen”, aldus Leutheusser-Schnarrenberger.

”Het gaat erom de positieve krachten van de islam te versterken. Rechtspopulistische aanvallen op delen van onze bevolking daarentegen splijten onze samenleving. Integratie kan alleen daar op den duur slagen waar men het denken en het geloof van de ander niet alleen gedoogt, maar ook respecteert.”

Bron
Ook in de Telegraaf
Het zal toch niet gaan gebeuren dat een of andere flauwe grapjas bij de Duitse omroep een “Wij zijn woedend”-aktie gaat beginnen als er weer eens islamkritiek is uitgeoefend in de vorm van een brandje in een moskee in Nederland met een varkenskop erbij opgehangen…

21 gedachten over “De Duitsers leren het nooit: ze hebben kritiek op Geert!”

 1. Wij eisen dat de minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, de Duitse ambassadeur op het matje roept! 😀

 2. Duitsland wacht hetzelfde lot als Indonesië. Dat moest ook terugkrabbelen, toen zijn ambassadeur zei, dat Wilders een “angstpsychose” aanwakkerde. OZO!

 3. Heeft Wilders al naar Maxime ge-smst of getwitterd? De minister van defensie heet trouwens Von UND ZU Guttenberg. De man zou een bondgenoot van Wilders moeten zijn. Een paar maanden geleden heeft zijn Bundeswehr nog meer dan honderd moslims in Afghanistan gedood. :mrgreen:

 4. Ho ho, we zitten nog steeds onder Balkenende hoor. Geert zal zelf wel iets roepen. Ik gok: “Het is triest om te zien hoe het Duitse rijk in zeventig jaar tijd is afgegleden naar een land van Moslimknuffelaars”.

 5. Volgens mij waren de Kaninefaten een soort Palestijnen. Ze vingen konijnen in de duinen rond Beverwijk. Toen kwamen de Batavieren de Rijn afzakken. Dat was een Germaanse stam, die in Germanië vervolgd en in ghettos opgesloten werd door de Romeinen en hun handlangers.
  De vader van Claudius Civilis, Mozes Civilis, leidde de Batavieren naar het Beloofde Land. De wateren van de Rijn en openden en sloten zich, zodat ze bij Katwijk aan land konden gaan. (De Rijn mondde nog bij Leiden in de Noordzee).
  Omdat de Kaninefaten in de verkeerde goden geloofden, mochten de Batavieren natuurlijk overal nederzettingen bouwen en de Konijnenvangers het leven zuur maken. De kaninefaten hadden immers een achterlijke cultuur! De Romeinse geschiedschrijver Tacitus (rond het jaar 70 na Christus) beschrijft, hoe de Kaninefaten naar de schraalste en onvruchtbaarste gronden waren teruggedrongen.
  Restanten van hun keltische taal en mentaliteit vinden we nog terug in de Zaanstreek. (Het riviertje de Zaan heeft een keltische naam, zoals de Saâne in Noord-Frankrijk en de bekendere stroom iets zuidelijker, die Seine wordt genoemd.).
  Het is dus volkomen terecht, om deze 5e kolonne uit te drijven naar het Oosten, nu Leiden in last is. We moeten een voorbeeld nemen aan Eli Cohen, de Likud-functionaris die zaterdag toevallig ook op het Berlijnse Wilders-feest aanwezig was. “Kaninefaten hebben geen land?”, zei deze, “Ik ben voor een twee-staten-oplossing. In Duitsland is voor hen nog Lebensraum genoeg.”

 6. Huib Schreef:

  Wij eisen dat de minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, de Duitse ambassadeur op het matje roept!

  Onmiddellijk!

 7. Als ie niet wil luisteren, dan ga ik met m’n klomp op de tafel slaan totdat hij het wel hoort!

 8. En nu kan onze Nationale Überariër meteen door naar Oostenrijk, Anschlusz bitte.

 9. Ik hoop dat ze stom genoeg zijn om de Duitse Ambassadeur op de mat te roepen. Ik denk namelijk dat de Duitse regering niks terug neemt. Dan staat Bruin I pas echt goed voor gek.

 10. Verhagen moet in ieder geval zijn formele excuses aan mij en velen anderen met mij aanbieden, ik heb me nl. kapot geschaamd.

  How about that:
  Hoe krijgen we een media breed verzoek om excuses van Verhagen en Rutte over alle Nederlanders die zich dood schamen voor elkaar?

 11. die duitse politici weten blijkbaar niet wat zich in hun land afspeelt,of hebben ze nog niet genoeg problemen met die islamieten?
  in berlijn loopt het de spuigaten uit,de politie durft in bepaalde wijken alleen de wijk in met minimaal twee auto’s .en dat “leuke” volk in beieren durft nog steeds te beweren dat de kampen in WW2 een grote leugen zijn(persoonlijk gehoord )wordt tijd daar voor een paar goede bezems.

 12. Ik vind dat Geert gelijk opgepakt had moeten worden, aangezien hij op Duits grondgebied de Bondskanselier geschoffeerd heeft.

 13. @ ger:

  Onzin ger, in Duitsland,ik neem als voorbeeld Berlijn is bijna 1/3 van de bevolking moslim, voornamelijk van Turkse komaf. Ze zijn goed geïntegreerd en spreken prima Duits. Dus ik weet niet wat voor problemen je hebt gezien, tenzij het spookbeelden zijn. 💡

 14. Ze hebben wel een probleem,hoe meer kritiek er op Wilders gespuid word,hoe meer aanhang hij krijgt,wat dat betreft werkt alle kritiek contraproductief.
  Hierdoor focus je tevens de aandacht op G Wilders.
  Volgens mij doen ze het met opzet en ondersteunen ze Geert op deze manier in zijn strijd 😈

Reacties zijn gesloten.