De dubieuze zaken van haatzaai miljonair Geert Wilders

Onderstaande is een gastbijdrage van Jean Cleassen. De afbeelding kwam toevallig vandaag ook binnen, is van bezoeker GJ_ en die leek wel speciaal voor dit stuk gemaakt te zijn dus plakken we ‘m erbij. Overigens: wij ontvangen gastbijdragen bij voorkeur via ons Open Podium, zie menu.

Na de affaires rondom Eric Lucassen en James Sharpe is één ding wel heel erg helder geworden: Geert Wilders heeft klaarblijkelijk geen geld over voor een deugdelijke screening van kandidaten en hangt de PVV momenteel erg zielige verhalen op over lege kassa’s. Het kan bijna niet anders of dat moet wel een bewuste zijn keuze zijn, want aan geld is er bij ‘circus’ Wilders en de PVV bepaald geen gebrek. Integendeel zelfs, vanuit dubieuze richtingen komt er het nodige geld op Wilders af en daarom een nadere analyse omtrent de financiële handel en wandel van de nationale haatzaai miljonair.

De eenmansorganisatie of beter gezegd de B.V. Geert Wilders, moet onderhand echt wel een zeer royaal gevulde schatkist bezitten omdat Wilders jaarlijks onder andere aanzienlijke donaties krijgt van zijn Nederlandse supporters en daarnaast zo tegen het half miljoen euro van allerhande dubieuze Amerikaans-Joodse extremisten krijgt toegeschoven. Fluisterende stemmen beweren dat ze het uit Wilders’ eigen mond te horen hebben gekregen, dat dat laatste bedrag aanmerkelijk hoger ligt. Grof geld uit Amerika dus? Maar dat valt vooralsnog door niemand te controleren, zo is het dan weer wel. En dat komt dan met name omdat Wilders halsstarrig weigert om over die heimelijke kasstromen de nodige transparantie te verschaffen. Maar desalniettemin geeft Wilders dan nog wèl schoorvoetend toe dat hij aanzienlijke gelden uit die richting ontvangt en schijnt het dat hij doelbewust een web web van dubieuze stichtingen heeft opgetuigd om de geldstromen zo te kunnen uitwaaieren. Hij zal daar dan vast wel een goede reden voor hebben want het is bijna wel zeker dat Wilders onderhand al wel ettelijke miljoenen bij elkaar heeft weten te harken.

Er komen de laatste tijd wel meer opmerkelijke zaken rondom Wilders naar boven. Ook zijn beveiligers zien zo nu en dan zaken waar ze echt hun grootste twijfels bij hebben. Zo verklapte onlangs een van Wilders’ vaste beveiligers, die verder graag anoniem wenst te blijven omdat hij anders zal worden ontslagen, hoe ontzettend ondankbaar Wilders soms wel is tegenover zijn beveiligers. De beveiligers gaan altijd met hem mee op reis, bijvoorbeeld naar New York of Tel Aviv alwaar Wilders dan zijn Joodse vrienden ontmoet. Wilders houd er dan van om de grote meneer uit te hangen en om in peperdure restaurants te dineren. Die etentjes gaan dan vanzelfsprekend weer ten laste van de PVV omdat Wilders altijd om de bonnetjes vraagt om de kosten aftrekbaar te maken.

Uit kringen van Wilders’ beveiliging komen ook geluiden als zou Wilders inmiddels een zeer luxe appartement bezitten in de illegale Israëlische nederzetting Gush Etzion bezitten. Volgens deze bronnen is het namelijk wel heel erg toevallig dat Wilders daar vaker logeert, er permanent een sleutel van in zijn bezit heeft en er een hele serie peperdure bosspakken in de kast hangt en dat die allemaal ook nog eens exact van Wilders’ maat zijn. Dat kan dan toch eigenlijk allemaal geen toeval meer zijn.

Ook zet de beveiliging grote vraagtekens bij de heimelijke bezoeken van Wilders aan Antwerpen. Die bezoeken worden, wanneer het de agenda van Wilders toestaat, vaak in de late avonduren gepland. Wilders is dan vaak in gezelschap van zijn Hongaarse vrouw, die volgens de beveiliging als een echte diva omschreven mag worden. In die avondritten naar Antwerpen gaat het dan vooral om shoptripjes naar de duurste modewinkels. Wilders’ vrouw staat bij de beveiliging, vanwege haar dure modesmaak, bekend als een echte diva. Volgens zeggen, blijft Wilders bij die shoppingtrips dan altijd steevast achter in de auto en gaat zijn vrouw vervolgens, na sluitingstijd, alleen naar binnen. Natuurlijk heeft iederen recht op het kopen van kleding, maar de beveiliging zet ook hier toch echt grote vraagtekens bij, te meer omdat Wilders bij deze shoppingtours naar het schijnt vaak in bezit is van dikke pakken aan contant geld, terwijl men weet dat Wilders om veiligheidsredenen niet bij een Bank of
pinautomaat mag komen.

Het onderwerp geld en Wilders is dus meer dan een onderzoek waard. Waar blijven de vele tonnen die hij jaarlijks via dubieuze Joodse extremisten krijgt toebedeeld. Wilders moet daarom nu maar eens met de billen bloot en volledig opening van zaken geven. Hoe kan het dat hij geen geld schijnt te hebben voor een screening van PVV kandidaten, maar wel als een miljonair in Israël kan leven. Als Wilders werkelijk een man van eerlijkheid en openheid is, dan kan hij toch gewoon open kaart spelen? Nu speelt hij nog steeds op schimmige wijze verstoppertje inzake zijn inkomsten, doet de PVV alsof er geen geld is en dat is niet langer wenselijk. Het riekt allemaal een beetje naar bedrog? De PVV kiezers en de Nederlandse belastingbetalers hebben gewoon recht op de juiste informatie. Er moet nu maar eens een diepgaand onderzoek komen naar de handel en wandel van de vermeende haatzaai miljonair Geert Wilders.

(Attentie: bovenstaand artikel berust deels op controleerbare feiten anderzijds kunnen delen ervan niet volledig op betrouwbaarheid worden getoetst, dit vanwege het gebrek aan openheid over de inkomsten, en uitgaven, van het PVV-lid)

En dan nu de afbeelding, een mooie Godwin geproduceerd door bezoeker GJ_

8 gedachten over “De dubieuze zaken van haatzaai miljonair Geert Wilders”

 1. Eh… waarom zou Wilders niet gewoon in een winkel kunnen pinnen terwijl hij omringt is door lijfwachten? Of waarom zou zijn echtgenote niet gewoon met een credit card kunnen betalen?

  Het lijkt mij dat Wilders rijp is voor de Plukze wetgeving of minimaal een stevig onderzoek van de FIOD naar zijn inkomsten. Als hij grote aankopen contant doet dan heeft hij minimaal de schijn dat hij over zwart geld beschikt.

  Ik vind de beveiliging van Wilders overigens overdreven. Zoveel gevaar loopt hij helemaal niet.

 2. @Sofie, Natuurlijk is zijn beveiliging zwaar overdreven, maar zolang hij dit op onze belastingcentjes doet, zal het niet ophouden.

  Ik snap het ook niet dat het hier over miljoenen (!!) onverklaard geld gaat en niemand die onderzoek naar wil instellen.

 3. Nou als je lid bent van een partij, schrijf ze aan en vraag of ze een maatregel willen nemen om een en ander boven water te krijgen. Op zijn minst willen verbieden dat er buitenlands geld van waar dan ook wordt gebruikt voor Nederlandse politiek.

 4. In veel landen bestaat al een verbod op buitenlandse financiering van politieke partijen. Bij mijn weten is dat in de VS onder andere het geval.

  Het verbaasd me dat dit in Nederland niet al lang geleden is ingevoerd.

 5. Natuurlijk moeten de geldstromen van en naar de PVV openbaar gemaakt worden en wel zo snel mogelijk.
  Dit artikel gaat echter wel heel erg uit van “hearsay evidence”. Graag zou ik dan ook namen en rugnummers willen hebben van Jean Cleasen (Jan Klaassen?) ipv anonieme bronnen op basis van roddel en achterklap.

 6. Dit soort verhalen uit de tweede hand is zover ik weet voldoende voor de FIOD om bij een gewone burger een onderzoek te starten. Als jouw buren bellen naar een kliklijn dat jouw auto of geluidsapparatuur veel te mooi is voor je inkomen dan trekken ze je na.

  De grote voet waar Wilders op leeft, is ruim voldoende aanleiding om de vraag te gaan stellen waar hij dat geld vandaan haalt. Zodra de belastingdienst dat vraagt dan moet Wilders gaan bewijzen dat dit geld rechtmatig is verkregen en dat eventuele belastingen zijn betaald. Dat zijn de regels.

Reacties zijn gesloten.