De draaikonterij van de VVD om vooral de SGP steun te behouden

VVD was eerst groot voorstander van trouwen op huwelijkse voorwaarden, zoals dat gebruikelijk is in bijna de hele wereld, maar nu toch maar niet meer.

Ja,ja, je moet wat als je in een kabinet wilt zitten. De VVD weet er alles van, je met huid en haar overleveren aan een PVV en een SGP, dat is de prijs die je daarvoor moet betalen.

Maar nu de VVD in de regering zit, blijkt haar staatssecretaris Teeven ineens niet meer zoveel zin te hebben in het voorstel van D66. Het zou maar gedoe geven. Alles zal dus vooralsnog bij het oude blijven: gemeenschap van goederen blijft de norm. Iets wat nergens ter wereld bestaat, op vier achterlijke landen na, waaronder dus Nederland. Hier zit het fundamentalistisch christelijke streven om vrouwen afhankelijk en thuis te houden er dieper in dan het islamitische streven haar ook nog een hoofddoek om te doen.

1 gedachte over “De draaikonterij van de VVD om vooral de SGP steun te behouden”

  1. Er is een goedkoop compromis mogelijk. In plaats van standaard geheel gemeenschap van goederen is het standaard gemeenschap van geld en goederen die na het sluiten van het huwelijk verkregen zijn.

    Dat is eerlijker. Veel mensen willen dat en hoeven dan niet te betalen voor aparte voorwaarden.

    Je kan ook 4 of 5 standaard profielen maken waaronder gemeenschap van goederen die iedereen gratis kan kiezen. Mensen die wat anders willen betalen dan voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Reacties zijn gesloten.