De Dirk Scheringa Bank is kapot gemaakt!

Net als Dirk zelf, ben ik daarvan overtuigd. Van de week was Dirk weer eens op televisie met zijn advocaat, om het weer eens uit te leggen. Pieter Lakeman, de AFM, de Nederlandsche Bank en niet te vergeten Wouter Bos hebben allemaal onder een hoedje gespeeld om Dirk kapot te maken. De onderste steen moet boven komen. En Dirk moet natuurlijk een vergoeding van enige miljarden krijgen om opnieuw te kunnen starten.

Dirk wordt nog dagelijks gebeld door mensen om hem te bedanken wat hij allemaal voor ze gedaan heeft. Zoals de sporters die hun gouden medailles aan Dirk te danken hebben. Ook zijn oud-werknemers zullen hem nooit vergeten.

Wat ook een schande is, is dat zijn vrouw nooit de kunstcollectie heeft kunnen voltooien. Zij reisde geheel belangeloos over de wereld om een schitterende collectie van magisch-realistische schilderijen te verzamelen.

Maar Dirk is opnieuw begonnen. Tja, er moet toch geld op de plank komen. Vrienden van Dirk hebben iets van hun geld beschikbaar gesteld om weer een zo’n geweldig bedrijf op te bouwen. Dirk helpt nu het midden- en kleinbedrijf om deze moeilijke economische tijd door te komen. Je kan trouwens aandelen kopen van Dirk zijn nieuwe zaak. Je krijgt dan 10% rendement, mits je nu instapt. Nu lijkt 10% rendement veel, maar het is helemaal eerlijk. Het wordt namelijk in de gaten gehouden door oud-VVD’er en oud-commissaris van de DSB Robin Linschoten. Dit om iedere zweem van oplichting weg te halen.

Kapot gemaakt
Natuurlijk ben je kapot gemaakt. Net zoals jij honderdduizend gezinnen hebt kapot gemaakt om je verzameling prutskunst te verzamelen. Terwijl kinderen thuis vanwege jouw oplichting droge crackers moesten eten, voelde jij je toen al net zo geweldig als je je nu voelt. Iedere keer als ik die harses op tv zie en je komt weer met dat schaamteloze lulverhaal, krijg ik kromme tenen. “Ja maar iedereen heeft zijn geld terug gehad.” Ja, dankzij Pieter Lakeman, die zei dat jouw faillissement de enige oplossing was om die arme gezinnen te redden. Anders hadden ze nu nog in de ellende gezeten.

Toen iedereen zag dat DSB volledig gebouwd was op oplichterspraktijken, hebben ze je inderdaad kapot gemaakt. Ik vraag me alleen af wanneer ze je jou en je ex-dievenbende nu eindelijk eens gaan arresteren.

Ongetwijfeld is je beste verweer dan: ”Ja, maar die anderen deden het ook!” Dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat je nog niet achter de tralies zit ja. Maar gelukkig ben je zo’n schaamteloze gestoorde narcist, dat je nog steeds denkt dat je niets fout hebt gedaan en nog steeds lekker kan slapen.

En nu wil ik je vergeten! En aub, nooit meer op televisie die kerel.

3 gedachten over “De Dirk Scheringa Bank is kapot gemaakt!”

 1. De DSB is kapot gegaan door de bankrun die indirect door Lakeman is georganiseerd.
  Natuurlijk doet Dirk Scheringa nu huilie huilie, maar feit is wel dat de DSB zonder de
  genoemde bankrun de crises had overleeft.
  Dan waren de DSB en de RaBo bank de enigste banken die zonder overheidssteun
  overeind bleven staan.
  Maar gelukkig is het doek voor de DSB gevallen en kan geen andere slachtoffers meer maken.
  Het kwam de overheid goed uit om deze kleine bank als voorbeeld te stellen voor de andere
  banken met hun dubieuze leen constructies.
  Het waren wel turbulente jaren waar je de uitkomst nauwelijks te voorspellen waren.
  ABN was opgeslokt door Fortis, Fortis fait en ABN werd weer herboren.

 2. ik heb geen medelijden met Scheringa. Ik vond het erger dat hij daarna lezingen ging geven, gelukkig werd dat geen succes.

 3. Nou nou,wat een verhaal zeg…
  Jammer dat je zo negatief bent over dirk,volgens mij gewoon een goede zakenman.
  Hij ga mensen waar ze om vroegen,meer geld om een nog groter huis te kopen.
  Ja als het dan mis gaat geven we dirk de schuld,dat is makkelijk…
  Nee Dirk treft geen blaam,Nout en Wouter die hebben de boel om zeep geholpen en ruim 2000 man op straat gezet die aan Dirk een goede werkgever hadden.
  Het is altijd zo,gaat het de ondernemer goed dan hoor je niemand maar gaat hij failliet of komt er een kink in de kabel dan is het de grootste bandiet die er bestaat.
  Ik hoop voor Dirk dat hij de oude sok goed vol heeft off alles op naam van Baukje heeft,zodat hij lekker door kan gaan met leven!

Reacties zijn gesloten.