De directeur van het Rijksmuseum weet niet wat middeleeuws is

Onlangs werden in Amsterdam tramhaltes van soms meer dan een eeuw oud herdoopt naar hun attractiewaarde: “Artis” in plaats van Plantage Kerklaan, “Westerpark” in plaats van Van Hallstraat, “Olympisch Stadion” in plaats van Stadionplein. Het is een kwestie van tijd dat de Westermarkt “En Frenkhaus” gaat heten en Demskwer “Retlaitdistrikt”. Halte Hobbemastraat heet nu “Rijksmuseum”. Je zult daar toch maar niet hoeven wezen…

Toch klaagt de directeur van verdienmodel Rijksmuseum steen en been achter een betaalmuur in NRC-Handelsblad dat Amsterdam vies, vuig en te vol is

Pijbes [=directeur Rijksmuseum] luidt de noodklok. Binnen afzienbare tijd worden volgens hem de grenzen van de groei bereikt. “Iedereen die dagelijks de stad bezoekt, ziet dat: het zwerfvuil, de irritaties, de rijen.”

De directeur is vermoedelijk zelf dagjesmens. Wie in Amsterdam woont ziet heel andere dingen.

Verder is “de middeleeuwse manier van huisvuil aanbieden” in de binnenstad en rondom het Museumplein hem een doorn in het oog. “In de rijkste wijken van het land scheuren wekelijks de vuilniszakken open, aangevreten door meeuwen, ratten en ander ongedierte.”

Ben je geschikt als directeur van het Rijksmuseum als het je onbekend is dat plastic zakken niet bestonden in de Middeleeuwen, om er maar van af te zien dat de rat pas sinds de late Middeleeuwen in deze streken is terechtgekomen?

Bron.

4 gedachten over “De directeur van het Rijksmuseum weet niet wat middeleeuws is”

 1. Ach, Pijbes is een paar keer “op de televisie geweest”. En nu heeft hij geen maat meer staan op waar hij zich tegenaan bemoeit. Ik denk dat hij Minister President van De Hele Wereld wil worden. Pure FaamWaan.

 2. Coffeeshops,wallen,hippe toeristen,volle terrasjes,mensen die de vrije amsterdamse straatjes bezoeken,druk en levendig..dat is juist wat mensen naar amsterdam trekt!

  Ze willen natuurlijk deftige fietsbakken,deftige met heupdraaiende mannen tuthola’s die daar deftig op terrasjes met hun neus in de lucht naar hippies kijken en dan zeggen och zag noujahh wat gaat het hier achteruit.
  Ze willen rustige straatjes met alternatieve restaurantjes waar muurbloempjes met bakfiets en kindertjes een ijsje eten.

  Het moet deftig worden,weg met allochtonen,weg met raamprostitutie,weg met toeristen,weg met burgelijke burgers,weg met coffeeshops,in de avond alles gesloten…dag amsterdam

 3. “…In de rijkste wijken van het land scheuren wekelijks de vuilniszakken open, aangevreten door meeuwen, ratten en ander ongedierte.”

  Ik zou nu een stukje kunnen tikken over het uiterst subjectieve ‘veiligheidsgevoel in den Wijck van den Burger’ en het falen van een gepast CAO voor vuilophalers in ‘den Grooten stad’, eerder. Maar dat zal resulteren in een pleidooi voor ‘gescheiden afvalstromen’. Of zo iets.

 4. Pingback: Verdienmodel Rijksmuseum maakt gebruik van dwangarbeid | Krapuul

Reacties zijn gesloten.