De dag waarop Sneijer een haartransplantatie kreeg

Vrijdagavond 14 januari 2011. Een rondgang langs de Nederlandse online couranten. Nee, het heeft geen zin om links te leggen, u moet mij op mijn woord geloven. Als u deze post heel snel na verschijnen leest kunt u nog controleren of ik de waarheid spreek. Maar eerlijk gezegd denk ik niet enig belang te hebben bij het verkondigen van een onwaarheid in het onderstaande. Ik zou willen dat het niet waar was.

Het Algemeen Dagblad meldt dat het spoor bij Zevenaar bewaakt wordt wegens koperdiefstal. Ook de haartransplantatie van Wesley Sneijer (!) is een headline waard. Ik hoef niet te scrollen, ik weet genoeg.

Trouw, naar ik tot voor kort meende toch de beste Nederlandse landelijke krant, vindt het aftreden van de burgemeester van Moerdijk een STOP DE PERSEN waard. Ze hadden het op het ogenblik van schrijven als enige, dus vanuit journalistiek oogpunt kan ik het nog billijken.
Scrollen levert niet direct het nieuws op dat ik toch verwachtte te zien.

Door naar nrc.nl. Een in korte tijd zwaar achteruitgekachelde site. Op de tweede plaats het belangrijkste nieuws. Maar bovenaan een weelderig gevormde dame in blote jurk. Een prostituee en pas zeventien, en Berlusconi heeft iets met haar gedaan en heeft dit in de doofpot willen stoppen. Kwaliteitskrant!

Het Nederlands Dagblad wordt niet vaak serieus genomen. Toch is het een degelijke krant. Je hoeft het niet met hun standpunten eens te zijn, en ik ben dit zelden tot nooit, maar ze zijn rechtdoorzee, ze zijn tegen Wilders en vandaag hebben ze het belangrijkste nieuws van de dag bovenaan.
Evenals opmerkelijk genoeg de Volkskrant, de krant die kwalitatief verder volgens mij de diepste duik heeft gemaakt de afgelopen vijftien jaar – hoewel de NRC nu snel volgt.
Het Reformatorisch Dagblad, dat zich zelf bevindelijk-gereformeerd noemt (en dus voor Wilders is – kunt u het volgen? ik ook niet) vindt het belangrijkste nieuws even belangrijk als een soort pseudoschandaal rond het Nederlandse staatshoofd.

Het Parool is al zo lang geen serieuze krant meer, waarom heb ik er zelfs nog naar gekeken? Zevenaarkoper een een of andere Ajaxvoetballer (niet Sneij(d)er, of is die niet van Ajax – do I look like I care?). Verder veel gedecolleteerde dames die aan een of andere wedstrijd meedoen. Concurreren we met de Panorama of zo? (bestaat die nog?) Of met de NRC die zijn décolleté nog wat prominenter heeft?

De Telegraaf heeft een opmaak die aan de papieren krant doet denken: meer dan een kop tegelijk. Maar het belangrijkste nieuws staat er bij, bovenaan.

De vlucht van de Tunesische dictator Ben-Ali wordt bericht als zijnde gemeld door Aljazeera. De hele wereld kon inmiddels al weten dat Sarkozy hem niet wilde toelaten tot Frankrijk en dat zijn vlucht op die van de sjah in 1979 gaat lijken. Maar kan het schelen. Mark van Bommel naar PSV, dat is pas nieuws.

Snurk voort, o Nederland. Denk er maar niet aan dat de revolutie in Tunesië bijzonder opmerkelijk is omdat de oppositie in Tunesië niet “islamitisch” gekleurd is. Dat deze omwenteling met vrees en beven wordt bekeken door andere Arabische dictatoren. Dat de opstand van de “overbodigen”, hoogopgeleiden voor wie geen werk is, ook intensief gevolgd wordt in het buurland Italië met zijn actieve studentenbeweging (en via deze elders door studentenbewegingen in Europa – maar ja, die heeft Nederland ook al niet).
Dat een van de belangrijke punten van de opstand in Tunesië – en spoedig elders in de Arabische wereld – is dat er waarachtig een wereldwijd voedselprobleem is. De Indusvallei ondergelopen, Queensland verzopen, Sri Lanka staat blank, de graanoogst van Rusland en Oekraïne in vlammen op, India heeft exportverbod op graan vanwege misoogsten.
Denk er maar niet aan. Wesley heeft nieuw haar.
Elton John is laatst vader geworden, over nieuw haar gesproken.
Veel belangrijker allemaal.
Welterusten op uw eiland.

6 gedachten over “De dag waarop Sneijer een haartransplantatie kreeg”

 1. Mark van Bommel gaat naar PSV! 😐

  @Nolster, je hebt gelijk, maar je weet toch dat we veel en veel meer bezig zijn met onszelf dan met de rest van de wereld. Wat kan ons de rest van de wereld schelen, als Nederlanders, als we ons ook druk kunnen maken over amateur-theologische kwesties, zoals over welke monotheïstische religie de ergste is.
  Gelukkig hebben we BBC World nog. En de site van Abu Pessoptimist, die de ontwikkelingen wèl heeft gevolgd.
  Er is vanaf het begin trouwens geklaagd dat de belangstelling van de westerse wereld voor Tunesië veel kleiner is, dan bijvoorbeeld voor Iran. Terwijl paradoxaal genoeg meer Nederlanders in Tunesië op reis zijn geweest, dan in Iran.
  Nu ja, het is zo’n soort periode als we in november en december ’89 hebben meegemaakt. Ik voel iets van het optimisme van toen.

 2. raar dat de nedermedia vallen over een Marrokaans meisje van 17 dat het op commerciele basis met een vies oud italiaans mannetje deed , je zou juist denken dat zo’n stukje sublieme intergratie als goed voorbeeld de voorpaginaas zou halen …

 3. Haha goed stukje!
  Ik vraag me af welke kant het opgaat met het nrc , er waren mij ook al dingen opgevallen de afgelopen week die ik niet erg professioneel vond.
  Ze zijn weg bij het ANP had ik vernomen en dat vond ik op zich wel goed nieuws in eerste instantie dus ik kan alleen maar hopen dat dit een soort groeipijntjes zijn.
  Verder is het triest gesteld idd in medialand , triest is trouwens een understatement zeg maar gerust doodeng.

  We hebben veel van lage kwaliteit , het was beter als we weinig maar dan van goeie kwaliteit hadden.
  Niet kwantiteit maar kwaliteit dus.

 4. Inderdaad is de algemene media meer voor het afleiding dan voor de nieuws.

  @Nolly & @Bakra 😆

 5. Nolly, dank! Lees ook vaak met verbazing de koppen en denk dan: o en wat moet ik daar mee?Lekker belangrijk. Maar ja, ‘het volk’ vraagt het hè? Brood en spelen, maar ook dat was op een gegeven moment niet genoeg voor Rome, dus ik blijf hopen! 👿

Reacties zijn gesloten.