De CDA-leden laten Mauro humaan in de stront zakken

De achterban van het CDA heeft de jonge Angolees Mauro Manuel geen nieuwe hoop kunnen geven op een langer verblijf in Nederland. Het partijcongres sprak zich zaterdag wel uit voor een betere behandeling van jonge asielzoekers maar niet over de specifieke situatie van Mauro. (Telegraaf)

De mond vol over christelijke waarden, alles zeggen over humaan gedrag, maar het congres breekt geen lans voor Mauro. De fractie dus ook niet.

De teneur van het congres? Leers is een geweldige vent, doet zijn werk uitstekend en Mauro heeft pech.

Ja dames en heren en dat alles hebben we te danken aan de bijbel, Romeinen 13:

Alle ziel zij den machten, over haar gesteld, onderworpen; want er is geen macht dan van God, en de machten, die er zijn, die zijn van God geordineerd.

Oftewel, Leers kan met snikken in zijn stem beweren dat hij het allemaal heel erg vindt, maar volgens de bijbel is hij aangesteld om de wet te handhaven en dat zal hij godverdomme doen ook! Hij wast zijn handen in onschuld, net als Pontius Pilatus, en gaat verder tot de orde van de dag. Gesteund door zijn christenbroeders en -zusters.

Hij wast zijn handen in onschuld terwijl Mauro hier volstrekt wettig en volgens de regels had kunnen blijven als nota bene Gerd Leers zelf niet in beroep was gegaan tegen een uitspraak in een procedure die was gewonnen door Mauro. Kijk maar hier, november 2010. En Mauro kan ook blijven als Gerd Leers naar deze twaalf hoogleraren luistert. Dus hoezo “onschuld”?

Van mij mag die partij gewoon van de aardbodem verdwijnen, in een veeg, samen met de SGP.

21 gedachten over “De CDA-leden laten Mauro humaan in de stront zakken”

 1. 80% van de CDA-afgevaardigden dachten dat ze voor Mauromoetblijven stemden. Ze werden bedrogen door het partijbestuur. En door Leers. Dat pik je toch niet? Zelfs als je heilig in de christendemocratie gelooft. Mannenbroeders, sta op! katholieken: Maak Geert Groote, Erasmus en Bisschop Bekkers niet te schande. Christelijk-Historischen: Waar is de naastenliefde?
  Als jullie dinsdag het Mauro-schandaal niet voorkomen, worden zo snel mogelijk alle religieuze partijen hier verboden. Huichelaars!

 2. Spreuken 11: ,9: “De huichelaar richt zijn naaste met zijn mond te gronde, maar door kennis worden de rechtvaardigen gered. “

 3. Nazies maken hun eigen wetten en nemen de macht over als het niet lukt die wetten in een democratie ‘erdoor’ te krijgen. ‘Christelijke’ hypocriete sadisten zijn altijd op zoek naar mazen in de wet, !zelfs als het naziwetten! zijn, soms met goede bedoelingen maar meestal met kwaadaardige. Sorry, tegenwoordig heten dat Joods/Christelijke hypocriete sadisten, ook wel neonazies of neonazionisten geheten. En ik raad ze aan dit tekstje niet als schelden te kwalificeren maar op te nemen als een ultiem laatste beroep van mij op wat ze zelf verkondigen. En dit dan niet eenmalig maar herhaaldelijk, steeds als het van hun eigen geloof zou moeten.

  Want ik ben het zat om steeds weer tegen hun [mij ook woest makende!] hypocriesie te protesteren en als op dit protest volgt dat die Joodse Christenen voor een keertje doen wat ze verkondigen mij laten weten dat zij zo goed zijn. Ze lijken het zelf niet te weten maar ik durf die vergelijking wel aan. Dit soort sadistentuig lijkt te veel op een schrijftafelmoordenaar als de banaliteit van het kwaad. Uit Wikipedia: “‘de Nederlandse schrijver Harry Mulisch schreef een boek over het Eichmann-proces, waarin hij tot vergelijkbare conclusies kwam als Hannah Arendt. Later verklaarde Simon Wiesenthal dat Eichmann met hetzelfde gemak roodharigen had kunnen ombrengen, of alle mensen wier achternaam begon met een K”‘

  Wie mij nu gaat vertellen dat ik aan ‘het godwinnen’ ben slaat de spijker op z’n kop. Dat soort nazituig is altijd al nazituig geweest en zal altijd nazituig blijven tot zij worden verdelgd als een ratteplaag die de builenpest verspreidt.

 4. Onbegrijpelijk! Even een wet wijzigen voor de gratis identiteitskaart is in een dag gebeurd! Kinderen worden de dupe van de eindeloze wachttijden van asiel aanvragen. Waarom geen wetswijziging? Binnen 2 jaar geen positief antwoord, dan terug! Kan morgen geregeld zijn, zijn een hoop ‘Mauro’s’ uit de zorgen. Allochtone met verblijfsvergunning die hun recht alleen maar misbruiken, geen Nederlands spreken binnen twee jaar eruit! Ik vertrek over twee jaar uit Nederland maar had niet verwacht dat dit met het schaamrood op mijn kaken zou zijn! Geboren en getogen hier,
  een officiële autochtoon, al vele generaties. Als de wereld echt vergaat volgend jaar is dit om de ‘mensheid’ zijn bestaansrecht heeft verloren en niet omdat er drie planeten op één lijn komen!

 5. #5 L
  Dááág, nog 730 nachtjes slapen hoor. Veel succes in je nieuwe land. Allochtoon die wellicht binnen 2 jaar weerom komt? Want geen positief antwoord! Zo’n joch van 18 die door z’n moeder op het vliegtuig is gezet heeft het recht zich waar dan ook op de wereld te bevinden.

 6. Paulus Schreef:

  Alle ziel zij den machten, over haar gesteld, onderworpen; want er is geen macht dan van God, en de machten, die er zijn, die zijn van God geordineerd.

  Hedendaagse “Christenen” zijn immers Paulisten in plaats van volgelingen van de Timmerman uit Nazareth , trouwens een van de slimste coups aller tijden , je vervolg een groep , zie plotseling “het licht ” en verneuk vervolgens de groep van binnenuit .. Bijna alles waar de SGP voor staat ( waaronder geen vrouwen in bestuurlijke functies ) komt van Paulus ….. wat trouwens die “Christenen “het meest ergerde aan “the last temptation of Christ “was de ontmoeting met Paulus waar die tegen Jezus zei ” Ik vertel niet wat Jezus van Nazereth zei , maar wat hij had moeten zeggen ….. “

 7. Een partij als het CDA moet gewoon stoppen met zichzelf christelijk te noemen. Van de barmhartige Samaritaan hebben ze nog nooit gehoord en hoe valt de aankoop van de JSF te rijmen met de Bijbelse uitspraak “Wie het zwaard gebruikt, zal door het zwaard omkomen” (Matteüs 26:52)?
  Natuurlijk is het Christendom de leer van Paulus en niet die van de Timmerman uit Nazareth, maar dat betekent niet dat er geen inspiratie uit de woorden van Jezus gehaald kan worden om tot andere conclusies te komen dan dat het CDA doet. Als het aan die partij lag zouden Jozef en Maria zelfs uit die stal zijn gejaagd omdat de boer er last van zou hebben gehad.

 8. 8
  Harry

  Ik ben altijd tegen partijen geweest met als grondbeginsel geloof.
  Dus mocht er een moslim partij komen , ben ik ook tegen.
  Geloof en staat moeten in mijn ogen altijd gescheiden blijven.

 9. @6: Sjuul:

  Ik zou het zelfs uit willen breiden met: Aangezien niemand eigendomsrechten op deze planeet heeft, zou iedereen zich altijd mogen bevinden op de aardbol waar hij/zij/het wil.
  Juist grenzen hebben altijd tot oorlogen geleid. Wat mij betreft mogen we grenzen afschaffen.

 10. @5

  Waar jouw wiegje heeft gestaan is toeval, die “vele generaties” is even grote onzin.

  Ik hoop dat je snel verkast naar een oord dat verscheurd gaat worden door burgeroorlog en genocide zodat je nog eens nadenkt over het begrip naastenliefde als je in de loop van een AK47 kijkt of aangewezen bent op liefdadigheid in een overvol vluchtelingenkamp

 11. #11. Niet alleen grenzen, maar ook volksliederen en vlaggen kunnen ze van mij bij het oud vuil zetten. Het heeft toch iets zieligs, mensen die een hele poppenkast brouwen rondom een lap stof die aan een paal hangt te wapperen? En het ene stuk textiel heeft een kruisje en de ander drie banen in leuke kleurtjes. Volksliederen zijn helemaal debiel, ze zijn vaak oudbollig en zijn helemaal niet van het ‘volk’, maar van instanties. Echte volksliederen worden op dvd’tjes gebrand en in huiskamers gespeeld en leiden soms tot burenruzie’s. Overigens heb ik net zoveel tegen clubs en partijen die zich op ”het geloof’ baseren, als tegen partijen die zich op ‘de ratio’ beweren te baseren. Ik beoordeel ze op hun standpunten en daden, of hun uitgangspunten op ideologie, geloof, ratio of wat dan ook zijn gebaseerd vind ik van secundair belang. Ik vind dat een partij de democratische beginselen moet respecteren, of die partij op een geloof of op een ideologie is gebaseerd maakt mij in dit geval dan niet zo heel veel uit. Daarmee is overigens niet gezegd dat ik het dan ook maar meteen met zo’n partij eens hoef te zijn.

 12. al zijn het cijfers van mories, een hond…

  ‘CDA historisch laag in peilingen’

  jaag miniem-3procent nu maar het cda (en land!) uit, de smiecht!
  loon naar ‘werken’

  gaan we weer: http://goo.gl/1eFBH

 13. Herr Senf Schreef:

  Spreuken 11: ,9: “De huichelaar richt zijn naaste met zijn mond te gronde, maar door kennis worden de rechtvaardigen gered. “

  Dit is mooi en tevens #11, #13,#8 – daar wijs ook zelfbal jaren naar,,alexie oorlogen onder htpocrietenhoedjes.

 14. via twitter: http://twitter.com/#!/PerrieHoekstra/status/129810329675902976
  deze brief van Ab Klink nog eens herlezen
  http://content1d.omroep.nl/be3554d7823b23a33f04c5b7c6529578/4ead2920/nos/docs/010910_klink.pdf
  Mooie slotalinea
  “…. te concluderen dat dit traject de spankracht van het CDA te boven gaat. Sterker nog: dat dit traject onze spankracht te boven moet gaan. Immers deze informatie-poging biedt geen perspectief voor de toekomst van Nederland en die de christen-democratie.”

 15. @11 LeRoiDance

  Zo is dat. Ik had landsgrenzen al lang geleden afgeschaft, maar ze blijven mij steeds maar om een paspoort vragen, zelfs als ik nergens heen ga. De laatste keer moest ik geld bij de aso-soos lenen omdat die mijn bijstandje had gestopt met een achterbakse kutsmoes dat ik zo 123 niet met tegenbewijs tegen een omgekeerde bewijslast kon komen, en omdat mijn paspoort was verlopen omdat ik toch al zeker 35 jaar niet in het buitenland was geweest, en zij eistten dat ik met dat paspoort bewees dat ik Nederlander ben. Dus wat dat betreft is er nog veel ‘buitenland’ in de polder. ‘Buitenland’ dat niet onderdoet voor een apartheidsstaat als bijvoorbeeld neonazionistisch Israel. Daar wordt de trend gezet waar joodschristelijk neoliberaalsocialistische apartheid in Nederland zich aan wil houden. Werd het niet eens tijd dat een wereldburgerpaspoort van de VN volstond om je te identificeren als bewoner van onze planeet Aarde. :mrgreen:

 16. als ik het goed begrijp wordt nl momenteel geregeerd door 42 zetels en een fuhrer met wat bruingetint gedoogtuig…

  voor de kerst kan de stekker er wel uit
  wat zeg ik, voordat de sint zn bootje heeft aangelegd

 17. Het CDA zit zo klem in de denkwijze dat een regering zonder CDA geen regering is dat zij koste wat koste moeten besturen. Zelfs als dit lijnrecht op haar partij programma en volledig indruist tegen de principes van christelijke naastenliefde. Het CDA gaat ten gronde aan een overdosis zelfoverschatting. Ik zal er geen traan om laten . . .

 18. #5@ L:
  Vergeet niet bij het inchecken op Schiphol je Nederlandse paspoort in te leveren. Als economische vluchteling in het nieuwe ’thuisland’ kan er zomaar een lokale Wilders tegen jou soort onrendabele niksnutten zijn…
  *zwaaizwaai*

 19. Nou Mauro Manuel,pak elke kans die de regering je biedt om in ieder geval in NL je studie te doen en te voltooien. Daarna zien we wel weer verder. Ik zou in ieder geval wel je moedertaal leren. Die Limburgse politici! De Staat der Nederlanden heeft zich zelf weer eens gediskwalificeerd. Voortaan maar niet zo schijnheilig met dat belerende vingertje. Moeten jullie niet naar Beijing gaan voor een financiële hulp van enkele miljarden euros? Mensenrechten is voor jullie in NL toch geen issue meer. Het zou het Volk in NL sieren indien ze met meer ruggegraat naar de stembus gaan en de regering, de provincie en de gemeente kritisch op hun beleid beoordelen.

Reacties zijn gesloten.