De bruine wortels van de Rotterdamse PVV-lijsttrekker Géza Hegedüs

Op 14 december presenteerde Geert Wilders de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, Géza Hegedüs. Een man zonder politieke ervaring stelt de PVV-leider. Hegedüs heeft inderdaad geen parlementaire ervaring. Maar hij is geen onbeschreven blad. De beoogde lijsttrekker was actief bij Erkenbrand en heeft zeer extreme ideeën. 

“Ik had een hele nationalistische brief geschreven” legt de Rotterdamse Géza Hegedüs (1962) onder zijn bijnaam ‘Kees’ uit aan een journalist van Elsevier Weekblad. In het artikel van februari 2017 is te lezen hoe hij ingang probeert te vinden bij de PVV. “Op basis van die brief werd ik op gesprek uitgenodigd” vervolgt Hegedüs, die stelt dat de partij dan wel ongeveer dezelfde ideeën over nationalisme als hij moet hebben. “Ook de man die voor mij zat”, vertelt hij “maakte zich zorgen over de ondergang van Nederland.”

Hegedüs is ten tijde van dit interview actief bij Erkenbrand. Een aantal leden van dit alt-rechtse studiegenootschap met uitgesproken racistische ideeen zet hun wereldbeeld in het gesprek met Elsevier uiteen. Bij de PVV blijkt Hegedüs niet welkom lezen we in het artikel. Dat heeft niets te maken met Erkenbrand, waarschijnlijk was hij tijdens de sollicitatie nog niet eens actief bij deze club. Hegedüs heeft zowel een Nederlands als Hongaars paspoort. Dat blijkt een probleem voor de PVV, die strijdt tegen het hebben van een dubbele nationaliteit.

– Lees verder bij de bron, KAFKA.

1 gedachte over “De bruine wortels van de Rotterdamse PVV-lijsttrekker Géza Hegedüs”

  1. Pingback: Dat was een vluggertje: Hegedüs afgevoerd als PVV-lijsttrekker | Krapuul

Reacties zijn gesloten.