De Bruine Vingers van Halsema

Wie kent haar niet . Femke Halsema; zit graag in leuke melige quizzen en praatprogramma’s van de kijkcijfergeile publieke omroep. Ook is ze het gezicht van een politieke partij. Deze partij is voortgekomen uit het idee dat vele kleine linkse partijtjes een grote zouden kunnen worden.

Dat is echter nooit gebeurd en nooit hebben ze mogen meeregeren.

Dat zit de mensen van deze partij kennelijk behoorlijk hoog want Halsema heeft echt haar best gedaan om mee te mogen doen met de grote jongens. Zo noemt ze haar partij niet meer ‘links’ maar ‘liberaal’ en flirt daarbij openlijk met rechtse partijen als D66 en de VVD.

En of dat nog niet ver genoeg gaat is ze tegenwoordig ook van mening dat ze zich moet mengen in een kunstmatig debat over de kleedstijl van onze islamitische landgenoten. Kennelijk denk ze om met wat genuanceerd ‘links’ racisme een wit voetje te kunnen halen bij kiezers of collega’s . Volgens mij is de GL achterban echter zo trouw als die van de SGP en vervreemt ze slechts een deel van haar toch al marginale stemmersgroep.

Volgens Halsema dienen we het Bruine Kabinet vooral zakelijk te benaderen.

Nu benaderen we meestal mensen zakelijk waar we ook zaken mee doen en niet met mensen die tegen je zeggen dat je je bek moet houwe :

De PVV-leider merkte op dat het akkoord betekent dat ”links niet veel te vertellen zal hebben”. ”Geen Cohen, Halsema of Pechtold. Dat is goed voor Nederland.” (ANP)

Verder mag rechts zijn vingers aflikken en gaat het geschoffeer van de bruine truien maar door. Maar nee hoor. Femke kiest voor de zakelijke benadering als een monnik die tegen een op de tanden gewapende horde vikings voor zijn klooster heeft staan de suggestie doet dat er over te praten valt.

Ze gaat zelfs zo ver dat ze mensen de mond snoert die het durven te hebben over bruin zoals ze hier tweet.

Want het gaat al lang niet meer in de politiek welke mensen je vertegenwoordigt. De partij is het hoofddoel , het liefst op het pluche. Dat zien we nu al zo schrijnend bij de machtwellust van CDA en VVD . Waarbij het CDA helemaal de schaamte voorbij is waar het de kiezer beledigen betreft . Of kunnen we niet de conclusie trekken uit deze verkiezingsuitslag dat Nederland het helemaal gehad heeft met het CDA in de regering?

Nu zijn er mensen die beweren dat het verloochenen van je linkse verleden slechts een doel dient; namelijk het milieu. Groen Links zou namelijk een milieupartij zijn.

Die vlieger gaat niet op.

➡ Groenlinks staat helemaal voor het Neoliberale model. En wenst slechts wat cosmetische hervormingen aan de economie maar wenst voort te gaan met een systeem dat voor maximale vervuiling en plundering staat van onze natuurlijke hulpbronnen overal ter wereld.

➡ Groenlinks Stond voor de oorlog in Afghanistan en nadat het kabinet om deze kwestie viel kwamen zij met een voorstel om onze militaire aanwezigheid daar voort te zetten door politieagenten daar te gaan opleiden (wat betekende dat die instructeurs weer beschermd moeten worden door een Nederlands leger). Wat is er zo ongroen aan oorlog? Nou afgezien dat je dat op je vingers kunt natellen en afgezien dat deze oorlog een illegale bezetting is van een land dat ons niets misdaan heeft; de NAVO gebruikt geweldig nare kankerverwekkende wapens met verarmd uranium (iets waar groen links nog geen kamervraag[1] over gesteld heeft terwijl berlusconi-italië wettelijk erkend dat verarmd uranium zeer schadelijk is)

[1] in europees verband is in 2006 wel een groenlinks voorstel geweest de kwestie te laten onderzoeken terwijl er niks viel te onderzoeken ; de feiten zijn duidelijk. In gebieden waar dit is toegepast stijgt het aantal miskramen en gevallen van kanker explosief.

16 gedachten over “De Bruine Vingers van Halsema”

 1. “Links” is de SP.
  “Groen” waren de Groenen, en nadat hun enige Kamerlid was overgestapt naar Leefbaar Nederland werd “groen” de Partij voor de Dieren.
  Op beide valt van alles aan te merken, maar samen is het wel GroenLInks. De club van Halsema is een vreemde ondode van de vier partijen die er ooit in opgegaan zijn. Weik CPN-.PSP- of EVP-lid herkent zich er nog in? De PPR-leden misschien, dat is toch een afsplitsing van de KVP tenslotte…

 2. Nou de CPN had gelijk al problemen met deze partij gezien de NCPN en de VCN .

  Neem aan de alles dat nog de P van pacifisme van PSP in een hoog vaandel hadden staan m genokt zijn na de oorlogslust van Groen Links.

  Groenlinks heeft bij haar oprichting links eerder verdeelder dan verenigder gemaakt. En Halsema heeft met haar ‘liberaal’ de partij denk ik wel de genadeslag toegebracht. Dat zie je duidelijk aan de SP die vroeger maar een klein partijtje was.

 3. @Al Bakrastani: ja hoor eens, maar het is de PvdA die altijd klein links buiten de boot probeert te houden en zich in wil likken bij het CDA. Ze moeten daar gewoon eens beseffen dat het CDA altijd al een nare, onbetrouwbare en de laatse tien jaar domweg rechts epartij is geweest.

 4. Laurent Schreef:

  @Al Bakrastani: ja hoor eens, maar het is de PvdA die altijd klein links buiten de boot probeert te houden en zich in wil likken bij het CDA. Ze moeten daar gewoon eens beseffen dat het CDA altijd al een nare, onbetrouwbare en de laatse tien jaar domweg rechts epartij is geweest.

  Dus als Femke bereid is om andere linkse partijen te veraden om met dat nare, onbetrouwbare en de laatse tien jaar domweg rechtse CDA samen te werken , dat alles voor een ministerpostje of andere pluchebaan betekend dat ze veranderd is in een nare, onbetrouwbare en domweg rechtse mevrouw net als de PvdA trouwens vaak een nare, onbetrouwbare en domweg rechtse partij is , waar Femke trouwens uit vandaan komt , dus haar gedrag is niet vreemd

 5. En ik vind, dat het niks helpt, om Halsema te dissen. Ik zal me ook nooit overgeven aan links-liberalisme (whatever that may be). Maar een huppelend zoekend en aarzelend clubje hoort er nu eenmaal bij.
  In de PvdA gebeuren er nog veel vreselijker dingen. Ik vind overigens, dat Job Cohen gelijk had, met niet in zee te gaan met een Rutte die de boel onder druk zette met zijn rechtse alternatief.
  Dus ik ben het oneens met F. Halsema en D66, die het nog verder met Rutte wilden proberen. Maar dat neemt niet weg, dat GL en D66 bij links horen, Net zoals, trouwens, de SP. Samen met de PvdA en andere bondgenoten maken ze deel uit van een komend links alternatief voor bruin.
  Dat is geen illusie. Het kan niet anders.
  Ik ben voor zoeken naar wat bindt, niet naar wat scheidt, jongelui. 😎 💡

 6. @huib
  lees dan eens het verkiezingsprogramma van GL en die van D66

  en ga mij eens vertellen wat daar zo links aan is

 7. Huib Schreef:

  Samen met de PvdA en andere bondgenoten maken ze deel uit van een komend links alternatief voor bruin.

  Als je op de twittert tegen Halsema iets zegt over bruin dan blockt ze je dus pas maar op. 😮

 8. Ik ben het hele Islam debat al veel langer meer dan zat ❗

  Zolang iedereen zich aan de wet houdt leek het mij dat er veel prangende zaken zoals miieu, duurzaamheid en kennis innovatie, goed onderwijs etc aande orde zijn ❗
  Met een grondige aanpak van de banken criminele corparaties aandelen bonus cultuur
  .

  Onlangs weer dat Nedcar in Limburg in overname problemen zou zijn…..als simpele geest denk dan ….pak die kans….investeer en zorg ervoor dat deze achtergestelde provincie er 1 van duurzame producten en werkgelegeneheid wordt….. aan de slag.!

  Verder eens met @8 Huub

  Ook al is GL opgeschoven naar GLib, we hebben elkaar hard nodig om een andere visie, boodschap
  dan die van de asociale 18 miljard bezuinigen en geen islamátieten het land meer in uit te dragen.
  Moet wel zeggen dat ik het plaatje plots verenigde Cohen Roemer via rode stropdassen lichtelijk beschamend vond ….
  Cohen heeft wel bij aanvang gezegd dat rechts het eerst moest uitzoeken zodat we weten wat er boven de markt hangt.
  Dat weten we nu en was m.i. niet anders gelopen.
  In dat opzicht een voordeel omdat de oppositie haar tanden nu echt moet en kan gaan laten zien, meer media tijd zal moeten opeisen dan wel krijgen.Laat het links liberaal met een sterke SP zijn, ook goed 😎 .

 9. @ Katja

  GL kan zich niet meer langer profileren als Groen of als Links. Ze zijn zoals je zegt GLib. Dus wat is dan het verschil met D’66? Niks lijkt me, ze gebruiken zelfs dezelfde kleur. Dus ze kunnen in elkaar opgaan.

 10. 13 Sjef

  Onvoldoende van d66 op de hoogte, wat ik ervan begrijp is het een rechtse zwabber club..
  Halsema als helemaal pluche klaar zie ik in dat opzicht wel als struikelblok om links liberaal geen kans geven, voor rechts liberaal te opteren.
  Het gaat er dus om dat de SP zich dusdanig sterk gaat profileren, de stervende liberale PvdA, Cohen noodgedwongen naar Linkslib mee kan nemen en Halsema voor die pluche optie weet te charmeren 🙂

  Samen met een verdere opkomst van Wilderscratie zou Halsema zich om van Glib naar Glinkslib weten te manoeuvreren
  Vanuit mijn politiek onbenul heb ik dit alles vast als Neerlands Hoop op Bruin dag 1 bedacht, dat weer wel.
  Tegelijkertijd zag ik de laatste tijd dat de SP zich in de media steeds sterker profileert, ze meer op haar hand krijgt, daar gaat het om niet waar…

 11. @ Katja, Roemer benoemt EN hij blijft bij zn standpunten. Dat is links en de PvdD is ook links. De rest van de linkse partijen die zich links noemt is al lang niet links meer. Zij schurken steeds meer naar het politieke middenveld. Ik vind Halsema duidelijk opgeschoven naar links Liberaal en de D66 vind ik rechts liberaal. Maar zij kunnen prima in elkaar opgaan. Iedere partij heeft immers een meer “rechtse”en een “linkse” vleugel. De kleur klopt in ieder geval. Zie Halsema over de hoofddoekjes. Zij is een fake feministe die over de ruggen van Moslima’s naar dat politieke middenveld toe schuift.

 12. #15

  Ik noem juist links liberaal met een sterke SP omdat nederland, na oorlogs kabinet den Uyl uitgezonderd, een rechts land is[ en omdat zolang er voor rechts mogelijkheden blijven de kans op een kabinet met linkse signatuur miniem is.
  Een links kabinet zou een revolutie behelzen die pas plaats zou vinden nadat rechts neo liberaal de beurs van de gemiddelde burger helemaal heeft leeggestolen of gegeten.
  Verder heb ik de PvdA niet links maar liberaal genoemd omdat de PvdA dit niet is, naar mijn mening niet zal worden.
  Maar wel noodgedwongen op zou schuiven naar haar links liberaal, zie plaatje Roemer en Cohen.
  Het zou dus kunnen gaan verkeren dat Cohen zich op Roemer moet orienteren ipv dat de SP zich steeds vergeefs op de PvdA als coalitie verbinding heeft gericht.

  Verder fijne dag allemaal ,keep your spirits up, het is nog maar dag 1 van bruin 1, uitspraak rechtbank moet nog komen…

 13. Verder ben ik het trouwens ook niet eens dat men moet gaan kijken naar D66/GL en derhalve niet te kritisch dient te zijn op deze partijen.
  Met name D66 zie ik als een zeer rechtse partij die onterecht bij links wordt ingedeeld. Dit zijn de ultieme neoliberalen die zo op het pluche geilen dat ze meerdere ongewenste coalities mogelijk hebben gemaakt.
  Ook zijn ze degenen die de ontmenselijking van de zorg introduceerden ➡ rechtser kan bijna niet . En laten we vooral het kabinet Verdonk 1 niet vergeten waar ze structureel dit monster de hand boven het hoofd hielden terwijl ze een recordaantal moties van wantrouwen aan dr broek kreeg.

  Nee dan is Groen Links nog soft. Maar Groen Links moet juist wel flink de wind van voren krijgen .
  Omdat ze dan mogelijk wat linkser worden ofwel omdat ze dan minder kiezers krijgen opdat die naar overstappen naar de relatief links gebleven SP .
  Kunnen beter een grote SP hebben dan een zeteltje erbij voor de partij met de bruine vingers.
  En laten we eerlijk zijn . Uiteindelijk is de SP groener omdat ze veel kritischer staan tegen de aarde verwoestende neoliberalen waar Groen Links tegenwoordig gewoon deel uit maakt en waar Halsema notabene apetrots op is dat ze dat in 8 jaar heeft bereikt

Reacties zijn gesloten.