De Bruine Strotvodden van Rutte

Al maanden is het praktisch overal gangbaar om over het bruine kabinet te spreken. Ik wist zelfs niet eens dat men het niet zelf verzonnen had daar in den Haag en dacht dat het zoiets als Paars was . Op google blijkt ook dat bij zoektermen “bruin 1”, “bruine kabinet”,  “bruine coalitie” veel meer hits oplveren dan termen met PVC of andere politiek correcte benamingen voor dit zooitje vingerlikkende machtsgeilaards.

Bruin is duidelijk een ingeburgerde term. Zo ingeburgerd als ‘van mijn belastingcenten’ en ‘Wilders heeft ook linkse standpunten’

Toch moeten er regelmatig mensen die een functie bekleden als agent, wethouder of gewoon gemeenteraadsleden etc. op matten komen omdat ze het B-woord in de mond genomen hebben.

Een schande en een grof schandaal is het Bruin zeggen van een kabinet waar rechts de vingers bij gaat aflikken .  Met uitspraken dat ‘links’ voorlopig lekker niks te vertellen heeft. Een kabinet waar de stempel van de grootste democratisch gekozen fascist in de Nederlandse geschiedenis zo dik opgelegd is dat als je een kerkhof bezoekt dat het een teringherrie is van de opa’s en oma’s die zich daar massaal aan het omdraaien zijn.

Rechts heeft een kindje gebaard en het is bruin . Daar kunnen we over zemelen maar laten we eerlijk zijn als Rutte de laatste tijd zich op TV vertoont met dit soort strotvodden* dan moeten ze echt niet moeilijk gaan doen over de term bruin!

10 gedachten over “De Bruine Strotvodden van Rutte”

 1. Wonderlijk, hoe mensen geshockeerd in stilzwijgen vervallen als je op je werk of op een verjaarsvisite in een Vinexwijk het hebt over Bruin I Ik zeg het graag! 🙂 .

  Laat het hardop Bruin zijn! Om net als Buckler bier te worden afgeserveerd naar het riool.
  De beste manier om te worden ontslagen bij een xenoïde baas, of om voorgoed van die slachtofferige Henk & Ingrid af te zijn in naar latrine ruikende familie- collega- of kennissenkring.

 2. U kunt dit wel humorvol vinden. Ik zie de humor niet in van grappen over de Tweede Wereldoorlog. De heer Rutte zou het fatsoen moeten hebben in dit geval boven de partijen te gaan staan. Er jammer dat hij dat fatsoen niet kan betrachten.

  Frederik Baars, Middelharnis

  Ja hallo!
  Ik vind het ook niet humorvol als mensen zich conformeren aan de ideeën van de tweedewereldoorlog.
  Anders gezegd; als je niet vergeleken wilt worden met hitler moet je geen hitlersnorretje nemen

 3. Wat te denken van het linkse zooitje-ook een normale term die dagelijks wordt gebruikt!
  Echter wat hier boven staat geschreven is gewoon troep,misselijk en vooral een daad van stommelingen,niets anders.
  Schelden mag alleen de linkse kerk die dit land aan de afgrond bracht,zoals een Woutertje het “rekenwonder”voor eigen zak!
  Maar blijkbaar is het moeilijk om MENS te blijven zonder krenkende beeldspraak,maar ja dat is socialisme-gelijk aan communisme en tiranie! 😎 Uw regels vermelden wel iets wat op Uw site dagelijks gebeurt,maar dit zal wel worden geweigert,is U niet welkom!Ik ben namelijk NIET links Noch rechts maar gewoon een burger die zijn land SCHOON wil houden!

 4. Nah , dit soort Rechts tuig wenscht liever een uitkering te trekken dan samen te werken met Turken en /of Marokanen in de schoonmaak , als BvdB al iets met “reinigen “te maken heeft zou ik eerder denken aan het illegaal dumpen van Chemisch Afval …

 5. Hoe vaak moet ik het nog zeggen : de PvdA is al jaren een centrumrechtse partij die de rechtse Neoliberale politiek uitvoert net als de eveneens rechtse VVD. We hebben jarenlang rechts beleid gehad en nu wordt het alleen naast economisch rechts verder ook ideologisch extreem rechts .

  Dus hou op met je praatjes over links. Iedereen die links is kan beamen dat ze al minstens 30 jaar balen van elk nieuw kabinet. Het zou eens tijd worden voor een linkse regering ; jullie oplossing voor problemen van rechts is echter NOG rechtser stemmen. Wanneer gaat het eens dagen dat dat niet helpt.
  Nu een regering die normale burgers gaat straffen voor het profiteren van een rijke elite.
  Allemaal met dank jouw gekke Geertje .

  Zijn we mooi klaar mee. Dat krijg je er van als je jarenlang markwerking toepast in gebieden als televisie, kranten en je gaat klooien met onderwijs.

 6. Beste b.v.d. Brink. `de linkse kerk ‘ Wat is dat? Waar staat die? Dan ga ik er vandaag, zondag, nog even naartoe. `k Kan wel weer wat geestelijk voedsel gebruiken na je bruine gewauwel hier. 😥

 7. #3 Het land schoon houden, precies, dat is wat wij ook willen en dat betekent weg met de bruine ideeën!

 8. Als je niet Bruin genoemd wil worden dan moet je maar niet heulen met de PVV. De PVV wil de politie met scherp op burgers laten schieten om een andere reden dan zelfverdediging. Daarnaast willen ze mensen op laten sluiten op basis van vage aanwijzingen zonder uitzicht op een proces. Als je daar geen probleem mee hebt, dan vraag je erom. Eigen verantwoordelijkheid werkt alle kanten op.

Reacties zijn gesloten.