De Bruin-Zwarte coalitie is een feit

Jawel, ook de SGP bevindt zich in het hart van de macht, zo blijkt uit informatie van Spitsnieuws. Bezuinigingen op het kindgebonden budget ging na overleg tussen Henk Kamp en de SGP dus mooi even niet door, dat werd vorig week als enige van de amendementen op de Rijksbegroting aangenomen door het kabinet, tijdens de Algemene Beschouwingen.
Tesamen met het protest van de SGP tegen al teveel reclame voor condoomgebruik op de televisie lijken de mannenbroeders een mooi geldverdienschema voor de toekomst veiliggesteld te hebben.

5 gedachten over “De Bruin-Zwarte coalitie is een feit”

 1. Mij verbaast dit niet.

  Toen paar jaren geleden bleek dat de Nederlandse leger met houwitsers op een dorp in Afghanistan had geschoten en vele burger slachtoffers waren gevallen, ging meteen Kamp die toen staatssecretaris defensie was, op de toer bij de SGP voor strikt geheim overleg met het vraagje of ze niet een onderzoekscommissie zouden willen opstellen zodat dit geval gunstig afgewerkt zou kunnen worden.

  SGP zijn in zulke gevallen niet ingeperkt door morele en/of christelijke waarden en hebben meteen ingestemd met volledige vrijspraak van de Nederlandse eenheid die toen dit had begaan.
  Kamp’s probleem was prettig opgelost.
  Zodoende werd Kamp debiteur bij de SGP en nu is het tijd om schulden tenminste geleidelijk af te betalen.

  Inderdaad SGP zit zeer goed met Kamp in deze regering.

 2. Het verbaast mij ook allerminst, zij het om een andere reden…
  Het was duidelijk, dat de afspraken met de SGP aangaande de Eerste Kamer ook consequenties voor het beleid van de Tweede Kamer zou hebben. Waarom een wet überhaupt indienen, waar je partner in de Eerste Kamer uiteindelijk dwars over kan gaan liggen. En gelukkig lijkt het niet zo’n verschrikkelijk amendement.
  😉

 3. Echt. De SGP. Dat zelfs dat soort kleine partijen zich volledig laten uitwonen door de gevestigde orde. Ze zitten echt in de illusie dat ze daarmee wat macht krijgen of niet?

 4. @4 En verhip, door een gunstige speling van het lot, een Godsgeschenk wellicht, hebben ze nu wel degelijk enige macht. Vanuit een puur objectief politiek standpunt hebben ze dat dan dus helemaal niet zo slecht gespeeld…
  😉

 5. Er zit heel iets ironisch in dit. Het generieke beleid van Rutte cs pakt vrij gunstig uit voor de etnische minderheden in Nederland. De bezuinigingen treffen vooral bepaalde begrotingen/ministeries waar etnische minderheden niet zo veel mee te maken hebben (Defensie bijvoorbeeld of Cultuur). Nu door samenwerking met de SGP kan er ook niet bezuinigd worden op grote gezinnen (in de ogen van de PVV vooral allochtonen), het enige dat rest is schelden en een aanscherping van het vreemdelingenbeleid. En die aanscherping zal door internationaal recht etc veel moeilijker zijn dan gedacht.

Reacties zijn gesloten.