De botte bijl van Donner (CDA): alle sociale huren 120 euro omhoog

Minister Piet Hein Donner (Wonen) werkt aan een plan om alle huren van sociale huurwoningen in één klap met 120 euro op te trekken.

Dat gebeurt door woningen in het puntensysteem extra punten toe te kennen. Een groot aantal woningen ontstijgt daardoor de sociale sector.

Nou, daar zullen Henk & Ingrid erg blij mee zijn, met dank aan Geert!

17 gedachten over “De botte bijl van Donner (CDA): alle sociale huren 120 euro omhoog”

 1. De rechtervleugel van het CDA haat beneden modaal om het even of ze werken of niet. Dat was onder al Balkenende wel duidelijk. Als Balkenende het over eigen verantwoordelijk dan bedoelde hij:
  als je arm bent; Eigen schuld; dikke bult.

 2. Goed , misschien komt dat zooitje sufkutten eens los van SBS6 en RTL als ze direct in hun portemonnee gepakt worden .. . hoewel ik eerder vermoed dat dit een 1-2 tje tussen Donner en Wilders is om Wilders dit voorstel te laten afzwakken tot zo’n 60€ en dan de “held des volksch ” te spelen …

 3. Volgens mij zat het Rutte 1 zo,
  Om koopwoning markt in crediet crisis beweging te krijgen , verhoog je de huren om die mensen die wel of net een hypotheek aan kunnen aan de huis koop te krijgen.
  Wat er met huurders gebeurd die een huurverhoging qua vaste lasten niet meer trekken, maakt niet uit.
  Niets VVD nieuws, minister Dekkers plan voor het zefde dat sneuvelde onder Balkenende 2 of 3 .
  HRA als stokpaard campagne , vastgoed wereld veilig stellen, was voor zover ik weet altijd al de wereld van de VVD en CdA.
  Daar komt nog bij dat Rutte campagne heeft genoemd dat er niets aan neerlands exxhoritante HRA` rente aftrek mag worden gedaan om dat dit buitenlandse werknemers qua koopvoordeel af zou schrikken.
  Dezefde gekte als dat de beste bankiers voor een hogere bonus naar het buitenland zouden vertrekken.
  Nederland heeft de hoogste vrije rente hypotheek schuld van Europa op haar conto om door burgers af te betalen.

 4. Bruin I begint steeds meer z’n grimmige gezicht te laten zien.
  Het gaat natuurlijk niet alleen in Nederland zo.
  Laatst las ik dat sinds de kredietcrisis de miljardairs er 25% op vooruit zijn gegaan.
  De laatste weken was de onrust in Wisconsin me een beetje ontgaan. Ik wist wel dat de gouverneur de vakbonden buiten spel wou zetten, maar er was nog het één en ander in de Arabische wereld gaande, in Japan, en als dagelijks vermaak de capriolen van de firma Wilders.

  Net het filmpje van de toespraak van Michael Moore gezien.
  Die vertelt dat 400 rijke Amerikanen net zoveel geld hebben als de helft van de bevolking. En de hele economie stagneren. Dat begint op de feodale structuren van de Latijns Amerikaanse dictaturen van enkele decennia terug te lijken.

  Zoals gezegd, niet meer super actueel, maar het verdient niet ondergesneeuwd te raken onder alle andere commotie.
  Voor wie het ook ontgaan is, het duurt een half uurtje, maar die zijn elke minuut waard gezien te worden:
  http://www.youtube.com/watch?v=wgNuSEZ8CDw

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Als Balkenende het over eigen verantwoordelijk dan bedoelde hij:
  als je arm bent; Eigen schuld; dikke bult.

  Zoals mijn fundie Christenlijke ex-schoonzus haar zoon vertelde toen die vroeg hoe mijn schoonmoeder zo arm kon zijn : ” God geeft alleen geld aan hen die er mee om kunnen gaan … “

 6. @#8
  Als ik dat soort dingen hoor, dan kan ik begrip opbrengen voor de bloeddorst van de Franse en Russische Revolutionairen.

 7. al bakrastani zegt:
  “Zoals mijn fundie Christenlijke ex-schoonzus haar zoon vertelde toen die vroeg hoe mijn schoonmoeder zo arm kon zijn : ” God geeft alleen geld aan hen die er mee om kunnen gaan … “

  Vandaar dat er door de meeste rijke mensen hun geld aan de meest decadente dingen wordt uitgegeven. Had zo’n collega twintig jaar geleden, die naast zijn salaris kon rekenen op een kwqart miljoen tot een derde miljoen per jaar aan aandelen van een Besloten Vennootschap, omdat hij toevallig tot een bepaalde familie behoorde. De man hoefde er niets voor te doen. Verschrikkelijk gierig, van tijd tot tijd trakteren op een stroofwafel, gebakje zoals de meeste collega’s wel deden was voor hem onzin om zijn geld op te maken aan onzinzaken. Wel was hij verschrikkelijk gul bij zijn wekelijkse prostituebezoek-ook al was de man getrouwd. Een prostitue kreeg wel soms een tienvoudige voor wat zij aan hem vroeg.
  Soms komt rijkdom sommige mensen bijna zowat aangewaaid en zijn sommige mensen veroordeeld tot armoede-ook al verafschuwen ze armoe en doen alle pogingen om er aan te ontkomen. Het klinkt een beetje ouderwets en menig Ingrid-en Henk-figuur zal mij ervan bwschuldigen dat dit idee achterhaald is en wie inspanningen verricht ook daarvoor beloond zal worden. Alleen wat de Henk en Ingrids mensen niet vertellen is hoe zij dan uit die armoede kunnen komen.
  Wat Gristenfundi’s betreft. Die hebben wel meer rare verklaringen voor de armoede en rijkdom van bepaalde mensen. “Het is je lot dat je arm bent” ; “God mag mij, daarom ben ik rijk”. Ik vraag mij af waarom zij zich niet afvroegen hoe het kwam dat hun Christelijke verlosser zelf zeer arm was en zelf de opmerking maakte: “dat mensen honger lijden, omdat mensen die rijk zijn een hart van steen hebben”
  De fabriekseigenaar zei vroeger niet voor niets tegen de dominee: Hou jij ze dom, hou ik ze arm”.

 8. @10
  zoethoudertjes daar is die kerk inderdaad goed in:
  “Het is lichter, dat een kemel ga door het oog van een naald, dan dat een rijke in het Koninkrijk Gods inga.”
  Staat tot 3 keer toe in de bijbel. En die priester die dat van de kansel roept zit tegelijk tot over z’n ellebogen die rijke te plezieren.
  Nog zo één: de vastentijd. Vroeger waren bij die tijd de wintervoorraden gewoon op, dus er zat weinig anders op. Maar om het gepeupel tam te houden werd er maar gezegd dat dat zo hoorde, dat dat zelfs je heilige plicht was…

 9. Tja, wat maakt het uit dat er vele gezinnen op straat komen omdat ze niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen?

  Het CDA is toch immers geen Christelijke partij die opkomt voor het gezin en de zwakkeren binnen de samenleving?

  Ik vind het overigens net zo goed schandalig als alleenstaanden op straat komen en tot persoonlijk faillissement worden gedreven, maar ik ben dan ook een Heiden.

 10. Onderdeel van de “entlösing des älernfrage ” om hun huur nog te kunnen betalen kunnen ze straks alleen nog droog brood met op zondag een plakje kaas eten … Dus ze komen of van de honger , of van verveling om .. Hup nu nog het D66 pilletje van Drion in het komende VVD – D’66 -G-liberaal/ whatever kabinet en mits de lijken naar de VAM gaan voor compost ( toezegging aan het “groen ” van Groen -Liberaal ) is het ouderenprobleem rond 2045 ( Godwin datum 😉 ) helemaal opgelost

 11. Nog even ter (gedeeltelijke) geruststelling: de “opwaardering” geldt alleen voor nieuwe huurders. Als je nu een huis huurt en je blijft daar wonen, komt er dus niet opeens 120 euro per maand bij (dat zou ook niet eens mogen).

 12. DarkSkywise schreef:
  “Nog even ter (gedeeltelijke) geruststelling: de “opwaardering” geldt alleen voor nieuwe huurders. Als je nu een huis huurt en je blijft daar wonen, komt er dus niet opeens 120 euro per maand bij (dat zou ook niet eens mogen”

  Wat een gerusstelling zeg. Betekent dat een verhuizing je de kop kan kosten. Nou is een verhuizing zowiezo een stressvolle bezigheid die ook het nodige kost, maar voor de minima is120 euro meer betalen aan huur niet op te brengen. Maar voor de rechtse medemens hebben minima zowiezo veel te veel “luxe”. Zo is een internetverbinding en een pc al luxe voor de rechtse brallers. Zolang je niet op straat vanuit vuilnisbakken eet ben je niet arm volgens hun.
  Ben je arm, dan mag je niet klagen, want in Africa hebben ze niets te eten en in de jaren vijftig hadden we het slechter. Allicht als we vergelijkingen gaan trekken dan hadden we het in de jaren vijftig beter dan in de 19e eeuw en in de 19e eeuw hadden we het beter dan in de middeleeuwen en in de middeleeuwen hadden we het beter dan in de prehistorie.
  Klagen is het domein van de rechtse Henk en Ingrid die ruim boven het bestaansminimum zitten en zich over klagen dat ze dit jaar maar drie keer op vakantie kunnen in plaats van vier keer. Steen en been klagen dat zij met aandelen dit jaar een paar duizend euro mindr als vorig jaar hebben verdiend. Of zich overspannen melden bij de psych dat zij niet weten of zij het geld dat zij dit jaar overhouden aan een verbouwing zullen uitgeven of aan een exclusieve vakantie.

 13. Gozer Schreef:

  Wat een gerusstelling zeg. Betekent dat een verhuizing je de kop kan kosten. Nou is een verhuizing zowiezo een stressvolle bezigheid die ook het nodige kost, maar voor de minima is120 euro meer betalen aan huur niet op te brengen.

  En dus zal voor de minima de huursubsidie omhoog moeten plus nog wat andere nieuwe compensaties, want niemand heeft er iets aan als steeds meer mensen verplicht te groot of te klein of te ver weg (bv bij een nieuwe baan) moeten blijven wonen.

  Let maar op, dit wordt weer zo’n maatregel die meer gaat kosten dan het oplevert. 😛

 14. DarkSkywise schreef:
  “En dus zal voor de minima de huursubsidie omhoog moeten plus nog wat andere nieuwe compensaties, want niemand heeft er iets aan als steeds meer mensen verplicht te groot of te klein of te ver weg (bv bij een nieuwe baan) moeten blijven wonen.Let maar op, dit wordt weer zo’n maatregel die meer gaat kosten dan het oplevert.

  Laten we hopen dat ze gecompenseerd hiervoor worden. De broekzak-vestzak methode dus in het gunstigste geval of misschien wel erger en worden er instantie’s en procedures gecreerd die onnodig hardstikke veel geld kosten zodat de verkeerden zich mee kunnen verrijken.
  Zag dit ook bij arbeidsintegratie waar vroeger opleidingsinstantie’s waren waar men werklozen (die zich overigens in bijna alle gevallen vrijwillig hiervoor opgaven) met een kortdurende (omscholings) opleiding aanzienlijk de arbeidskansen werden verhoogd moesten die zo nodig worden vervangen door geldslurpende reintegratiebedrijven die goudenbergen beloofden, maar uiteindelijk enkel zichzelf verrijkten. Als de werkloze niet gebekt genoeg was kreeg die ook nog eens de schuld van het niet slagen van de “reintegratie”. Weer jaren later was er nog zo’n broekzak-(lekke)vestzakmethode waarbij de werkloze “in dienst trad” bij bedrijven die de uitkering (en nog wat er boven) van de werkloze. Er was zelfs een gemeente die in de kranten beweerde de werkloosheid zowat had opgelost. Niet erbij vertellend dat zij bijna al haar werklozen doorstuurde naar die zogenaamde bedrijven om werk te verrichten dat ruim is betaald door de gemeente.
  Ik heb het idee dat in deze tijd onze regering eerder met een populistische oplossing die uiteindelijk meer kosten en niets oplevert om de Henk en Ingrids tevreden te stellen aankomt dan met effectieve oplossingen

Reacties zijn gesloten.