De boemerang van Halbe Zijlstra

Halbe Zijlstra van de PVV met leden wil de wapenhandel gaan aanpakken:

“Mensen die wapens leveren, zijn wat mij betreft net zo schuldig aan terrorisme als de mensen die ze gebruiken”

Bron

Hier laat onze medeschrijfster Keira haar scepsis over de woorden van de VVD’er blijken.
En ze heeft groot gelijk.
Want wat of wie is eigenlijk een terrorist? Is dat iemand die niet op de loonlijst staat van een regering? Of juist wel?
Of is het iemand die via via in opdracht van en tegen betaling door een regering de vreselijkste dingen uithaalt?
Zeg het maar.

Er is naast wellicht vele andere mogelijke definities van wat een terrorist is, misschien nog wel een.
Stel, een dictator voert oorlog met zijn buurland.
Aan dat buurland hebben de Amerikanen verschrikkelijk de pest en dus hebben ook de vazalstaten van de VS waaronder Nederland verschrikkelijk de pest aan dat buurland van onze vriend de dictator.
En die dictator krijgt om zijn oorlog een beetje fatsoenlijk te kunnen voeren, van de VS allerlei hulp in de vorm van wapenleveranties en inlichtingen over de vijand van onze vriend.
Nou is onze vriend de dictator behalve niet echt zachtzinnig voor het buurland waar ie mee in oorlog is, dat ook niet als het gaat om minderheden in eigen land.
Zo komt het dat op een dag onze bevriende dictator gifgas inzet tegen een opstandige minderheid. De grondstoffen voor dat gifgas zijn door een gewiekste zakenman uit Nederland geleverd. Er vallen duizenden doden en een schok van walging gaat door de wereld.
Is die dictator die wel ‘onze vriend’ is in zijn oorlog tegen zijn buurland nou een terrorist in de ogen van Zijlstra?
En die zakenman?
Die zakenman wordt vele jaren na de oorlog veroordeeld tot een lange gevangenisstraf wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden.
Nou is het zo dat voor de export van die grondstoffen een vergunning moest worden afgegeven door de Staatssecretaris Buitenlandse Handel van het Ministerie van Economische Zaken.
Laat die staatssecretaris van destijds die de vergunningen gaf voor de export van troep waarvan hij wist of op zijn minst kon weten dat het gebruikt zou worden voor het plegen van oorlogsmisdaden, het huidige VVD-erelid Frits Bolkesteinn zijn.
Dus luidt de vraag aan Halbe Zijlstra heel simpel: ‘Wanneer wordt Frits Bolkestein, jullie ere-VVD’er, voor de rechter gebracht?’

1 gedachte over “De boemerang van Halbe Zijlstra”

  1. Pingback: De fellowtravellers van Islamitische Staat op Nederlandse bodem | Krapuul

Reacties zijn gesloten.