De bloem van ultra-rechts Israël eert scholiere die haar leraar probeerde te laten ontslaan

In het dorpje Kiryat Tivon, in het noorden van Israel, heeft zondag een bizarre ceremonie plaatsgevonden. Ultra-rechtse Israëli’s, onder leiding van het vroegere Knesset-lid Michael Ben-Ari reikten daar de door hen zelf gecreëerde “Prijs van de Joodse Staat” uit aan de scholiere Sapir Sabah. Dit meisje uit de eindexamenklas van de ORT-school in Kiryat Tivon bereikte onlangs landelijke bekendheid in Israël, omdat zij haar leraar maatschappijleer, Adam Verete, ervan had beschuldigd dat hij ontoelaatbaar linkse ideeën in de les had verspreid en de integriteit van het Israelische leger had betwijfeld. Zij had dat gemeld in een brief aan de minister van Onderwijs,. die uitlekte omdat het voormalige parlementslid Ben Ari hem op zijn Facebook-pagina zette. De affaire dreigde even tot het ontslag van leraar Verete te leiden, maar dat werd uiteindelijk afgewend. De uitreiking van de ‘Prijs van de Joodse Staat” werd binnen gevoerd door een bont gezelschap van ultra’s onder de kolonisten, volgelingen van wijlen rabbi Meir Kahane en activisten tegen de Afrikaanse vluchtelingen uit Tel Aviv . Buiten stonden onderwijl inwoners van Kiryat Tivon te protesteren. Zij scholden de deelnemers aan de rechtse bijeenkomst uit voor fascisten en riepen onder meer de leus: ”Kiryat Tivon is Hebron niet”. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

2 gedachten over “De bloem van ultra-rechts Israël eert scholiere die haar leraar probeerde te laten ontslaan”

  1. Deze “prijs” maakt de kans niet kleiner dat het meiske, Im Yirtzeh Hashem, met een pruik op tot Heimchen und Herdchen wordt veroordeeld.

  2. Het bewijs weer hoe dom de rechtsmens is. Net als die idioten in Amerika waar men geen evolutie theorie mag geven in die zogenaamde scholen en nep Universiteiten van de zuidelijke staten. Nee blaadjes over diverse vuurwapens en de bijbel…

    Rechts = de dode tak aan de boom der evolutie.

Reacties zijn gesloten.