De beschaving die haar eigen broek maar moet ophouden van de VVD

De duizenden demonstranten uit de kunstwereld die in 2011 tijdens een ‘Mars der beschaving’ moord en brand schreeuwden over bezuinigingen op cultuur, moeten ‘met de pet in de hand’ excuses aanbieden aan toenmalig verantwoordelijk VVD  staatssecretaris Halbe Zijlstra. Dat eist zijn partij.

“Dat eist zijn partij”. Kunnen ze in de eerste plaats Bolkestein eens aanspreken, die de goede smaak had op het Amsterdamse Leidseplein te verkondigen dat de kunsten gespaard moesten worden en dat de ontwikkelingshulp wel kon inleveren. Dat was bij de Schreeuw om Cultuur, vier jaar geleden.
Die ging voor mijn gevoel, ik was er bij, en ik was vast niet de enige die het zo vond, niet alleen om subsidies voor de kustensector. De Beschaving in het algemeen werd op het spel gezet door VVD en CDA door hun gedoogcoalitie met Wilders. Ze hebben doorgezet en hun ingreep in de beschaving werkt. Zie de etnische registratie onder leiding van Zijne Excellentie Asscher (PvdA).

Kiest u maar:

Het werd tijd dat de kunstsector z’n eigen broek op ging houden.

“Eigen broek ophouden”. Een viespeukenuitdrukking die ook alleen door moreel ontaarde types gebruikt zal worden.
Of:

(D)e kunstsector is te veel mainstream geworden door de bezuiniging. Er is daardoor geen sprake meer van een echte kunstsector.

Als er veel onbetaald werk wordt verricht vindt de VVD dat een groot succes en bijwagen PvdA van Bussemaker vindt dat ook prima.

1 gedachte over “De beschaving die haar eigen broek maar moet ophouden van de VVD”

  1. Pingback: Reactie van Arno Rutte | Krapuul

Reacties zijn gesloten.